Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

NAB-y gotowe [talerzyki skromnie mówiąc też] czekają w kolejce maszyneria do cięcia 1/2" na 2 x 1/4, oraz prosty przyrząd do przycinania i klejenia taśmy można także zacząć myśleć o estetycznych demagnetyzerach do magnetofonów szpulowych

pozdrawiam

Zbyszek

Do^Paul_a67

Czy jest na forum jakiś krawiec albo krawcowa mający Krajarkę Tarczową VIBROMAT

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub dostęp do Ostrzy tarczowych Hofmana i Raka

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

podałem namiary na wiaderko z grabkami i łopatką oraz na same grabki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie!Maniuś - dziękuję za piękne zdjęcia.Brakowało mi wyglądu ze szpulami.Jest bardzo pięknie i nic tylko ruszać z produkcją.Mam przy okazji pytanie dotyczące Twojego teaca: czy możesz puścić sygnał lewego kanału do dwóch sąsiednich śladów, a kanału prawego do dwóch kolejnych? Nagrać te dwa puszczone sygnały jako half track - czyli jeden kanał na połowie szerokości taśmy, a drugi na drugiej połowie?

Popieram demagnetyzer,ale ze zrobieniem byłoby kiepsko.

Jakoś nie widzę tak wielkiej potrzeby demagnetyzera.Akai używam ok 5 lat nie był demagnetyzowany, nic się nie dzieje z jakością dźwięku, B-77 już także ze trzy lata funkcjonuje intensywnie bez demagnetyzacji i nic złego się nie dzieje - choć wiem, że teoretycznie demagnetyzer jest potrzebny, ale w praktyce nie koniecznie.Mówię to z praktyki, nie teorii.

Znacznie bardziej rolki dociskowe i tor prowadzenia taśmy - tam szukałbym źródeł dla firmy Semper Fidelis - do australii jak najbardziej powinny naby dotrzeć i do norwegii również. MAG kupił sobie Tascama 32 i jest kolejnym właścicielem tego modelu.Z pewnością się odezwie i opisze wrażenia.

Ja dzisij byłem strasznie zapracowany i chyba pujdę już spać.Pozdrawiam wszystkich serdecznie - jacek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie nie mogę sie doczekać tego Tascama 32 jest świetny ale i pożera tasme jak wieloryb plankton , szpule muszę dokupić taśme tez, naby mam orginalne ale te co zrobiliscie tez chce mieć :) pozdrawiam wszystkich kurcze do niedzieli jeszcze sie musze męczyć a potem jazda jak wrócę w niedziele to napisze chociaż jak to działa i może wkleje jakąś fote na razie spadam bo muszę wstać o 6;20 do roboty:)

Zdrówka życze MAG

audiomagia.blogspot.com

Myślę, że dysponowanie zaoczne cudzą pracą nie jest najlepszym pomysłem, nie jesteśmy Stowarzyszeniem Wzajemnej i Nieustannej adoracji złożonym z 40-50-60-letniej dziatwy i jednego zdziecinniałego staruszka. To ja prosiłem o NAB-y dla VICK-a bo od Niego nasza współpraca tak naprawdę się zaczęła.Pomyślcie najpierw o Tych, Którzy ostatnio wylądowali prawie,że na bruku a dysponują naprawdę wielką wiedzą i mogliby np ciąć taśmy dla nas i dla Allegro,żyjcie i dajcie żyć innym a nie róbcie się dobrymi cudzym kosztem decyzja należy wyłącznie do Mariusa,Paula i Mistrza Sztuki Tokarskiej.

I jeszcze jedno wpływ demagnetyzacji na głowice w magnetofonie szpulowym jest wręcz niesamowity,tam gdzie mi szczególnie na jakości zapisu zależy demagnetyzuję bezpośrednio przed nagraniem normalnie co 20-40[max] godzin pracy, konstrukcja i wykonanie ustrojstwa jest wyjątkowo proste.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witaj Jacekk11 jest taka możliwość - czyli jeden kanał na połowie szerokości taśmy,a drugi na drugiej połowie. Od przyszłego tygodnia zaczniemy ralizować pomysł Pana Zbyszka.Pozdrawiam Marian

Przepraszam za przekręcenie nicka Maniusa79

Do^ Jajcasza77 polecam są fotki na poprzedniej stronie "ruskiego" OLIMP-a MŁK-005C [czytaj S],

lub OLIMP-a 004 STEREO JUPITER-a ewentualnie SAJUZ-a są nie do zajechania a chodzą w miarę rozsądnych

cenach

Pozdrawiam

Zbyszek

>Witaj jajcasz77 to zależy od kasy jaką dysponujesz, można kupić coś dobrego na przykład Aki czy Revox. Ja mam TEAC A-3440 jestem bardzo zadowolony.Tobie chodzi na duże szpule czy niema to znaczenia. Pozdrawiam Marian

jajcasz77, jeżeli masz na utrzymaniu rodzinę i atrakcyjną pracę, to odpuść sobie zmianę sprzętu, gdyż początkuje to reakcję łańcuchową ;).

Do^Paula_67

Do sera nie należy się śmiać tylko trzeba go jeść jak radzą doktorzy inaczej kości robią się miętkie.

Założyłem nowy wątek zarasrana, pt TAŚMY DO MAGNETOFONÓW SZPULOWYCH i nie ma ....we wsi sołtys na urlopie brak zainteresowania.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dokładnie tak . Cd mam ok 2 setek . Jednak ciekawym jak Dupliki chodza na analogach. Chetnie bym sie z kimś skumał w celu nagrania jakichs płyt analogow . Jesli trzeba to odpłatnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi