Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Marek-41, 2 Cze 2009, 19:11

Marku.

ciesze sie że wreszcie masz swoje cacko w domu . Jest wprost bajeracnckie.

Cieszę sie że mogłem sie w malutkim stopniu do tego przyczynic .

Baw sie ,ciesz i kochaj to malenstwo .

Gratki serdeczne z okazji odbioru tej wspanialej maszyny .

Pozdrawiam.

Też się cieszę.

Rafał,ja jeszcze półtora roku temu,nawet nie marzyłem,że bedę miał az tak wspaniałe magnetofony i dodatkowo w takim stanie.Życze ci i innym,aby się spełniły ich marzenia.

Jacku,dzieki za link do tego racka.Jak widać ,sprawdza się idealnie.Trochę go przerobiłem.Tandberg i revox się wspaniale równoważą,a na samym dole jest 40 kg JVC,więc całość jest bardzo stabilna,a dodatkowo można wszystko bez problemu na kółeczkach przemieszczać.

Fajna zabawa z nowym sprzetem.Jacek kiedyś pisał o zapachu nowości.Teraz czuje to samo.Z poziomem sygnału wyjściowego już sobie poradziłem.Jakość teraz jest idealna,ale musiałem prawie do końca zmniejszyć poziom wyjsciowy.

Witam! Mam pytanie do kolegów. Czy wie może któryś z Was,jak się ściąga rolkę dociskową w Akai GX-215D,bo muszę wyczyścić potencjometry.Pozdrawiam adam2948.

>>Marek-41

Gratuluję serdecznie tego cudu! A co do przycisków... Najlepiej odnaleźć gościa o nicku Seblington na Youtube i napisać. On zna na wylot większość szpulowców z całego świata. No, tylko że wszystko po angielsku...

Mieliński,dzięki.Znalazłem zdjecie z folderu,na krórym jest dokładny opis obsługi tego licznika,niestety po niemiecku.Jeśli ktoś by mi mógł pomóc i to przetłumaczyć,byłbym wdzięczny i to nie tylko ja,bo podobne liczniki są w kilku innych studyjnych magnetofonach revoxa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Powtarzam zdjecie,bo na poprzednim ,obciełem brzeg.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41, 4 Cze 2009, 14:18

W tej kwesti nie jeseś odosobniony .Mojego Studera tez nie moge rozgryżc do końca .

Jakos nikt nie wie jak zrobic fotke z instrukcji na płycie CD,wgranej do kompa.

Marek-41, 4 Cze 2009, 15:17.

Potrzebuje fotke licznika elektronicznego z opisem do Studera A 807.Większośc guzików rozpracowałem ,ale kilka innych nadal jest tajemnica .Najlepsza bylaby fotka z całym przednim panelem i opisem.

Nadal -mimo pytan posiadaczy Studerów nie wiem czy fotokomora ma dzialac na przewijaniu .U mnie dziala tylko na funkcji -Shutle -czyli przewijanie kontrolowane -nazewnictwo moje ..

jesli posiadasz cos takiego to podrzuc mi na maila . Mail na PW

A jak sprawuje sie Nowa zabaweczka ?

Cos nowego u mnie ..

Jutro malowanko.

Ukryta Zawartość

post-19835-100003315 1244132088_thumb.jpg

post-19835-100003316 1244132088_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam zakręconych w szpulki .

czy jest ktos kto potrafi przetłumaczyc tekst mówiony z tego filmu?

Dotyczy czasu od minut 4-20 do 5-20.Dotyczy opisu wyswietalacza z YOU TuBa.

Ukryta Zawartość

Bedę wdzieczny za pomocna dłoń .

Ukryta Zawartość

>>dulon184

Przesłuchałem, zresztą znam ten filmik - sam pisałem o Seblingtonie wcześniej ;-). Ale on mówi tylko o tym, że sterowanie w magnetofonie jest realizowane w sposób elektroniczny, że nie ma potencjometrów, przez co nie ma trzeszczenia i nie trzeba ich czyścić, a potem mówi tylko o jednej funkcji - ustawienie poziomu wyjściowego.

mielinski, 5 Cze 2009, 14:13.

W określonym prze ze mnie czasie na filmiku widac jak na wyswietlaczu pokazuje sie litera A i zapala sie srodkowa lampka z prawej strony .Po czym naciska górne guziki .

U mnie nijak nie da sie zapalis środkowej lampki z prawej strony ,nie mowiac o pokazywaniu sie litery A na wyswietlaczu . W tym czasie cos mówi -pewnie objasnia do czego to służy .Calego Studera mam opanowanego oprocz owych gornych guzików.Mozna tam ustawic -COŚ-nie wiem czy to czas ,czy jakies liczbowe nastawy .Po wklepaniu tam różnych cyferek nic sie nie dzieje ,a raczej cos dziac sie powinno .

Stąd moja ciekawośc .

witam !

jest to mój pierwszy wpis na tym forum,ale nie wytrzymałem z powodu tej aukcji ...

Ukryta Zawartość

Co o tym myślicie?Dla mnie to przesada :-(

Ukryta Zawartość

>>ckloss

Nooo... "żalmann" z Alledrogo znów się popisał, nadal próbuje sprzedać rozwalonego Marcina za fortunę, na każde wysłane do niego zapytanie odpowiada po chamsku, a teraz widocznie zauważył ostatnią cenę tego, nie tak wiele wartego sprzętu, i znów próbuje zbić fortunę na... gównie :-].

mieliński

Kupił bym raczej tego Koncerta QD a za tą sumę to takich rarytasów można mieć na pęczki wystarczy połazic po graciarniach , giełdach itp pozdr

mieliński

Kupił bym raczej tego Koncerta QD a za tą sumę to takich rarytasów można mieć na pęczki wystarczy połazic po graciarniach , giełdach itp pozdr

Nie komentuję tego QD bo staje się to śmieszne.Mam tak zimno w domu, że jedynym ratunkiem jest kielich Porto i lampowiec.Pozdrawiam wszystkich - Jacek

• Pokaż nowe odpowiedzi