Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem w sieci zdjecia chyba najwiekszych zespołów głośnilowych Sansui z seriiSP-X.Ja mam SP-X9 a to są X-11000.Dodatkowo mozna je łączys w wieksze zestawy.

Teraz wyobrazcie sobie,że macie naprwdę duże pomieszczenie,gdzie spokojnie możecie sobie ustawić swoje duże szpulowce i mozecie sobie z czegoś takiego budować zestawy marzeń.

Dodam,że niskotonowce mają średnicę 17 cali,czyli 43,5 cm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Marek-41, 13 Paź 2008, 20:28

Dzięki! Tutaj to jest zwykła rzecz i tak być powinno, ale już w normalnym, nienormalnym świecie jest to zjawisko coraz rzadsze.Niestety...

Jak długo mamy do czynienia z ...fidelitas gratia fidelitas [wierność nagradza się sama] jest wszystko w idealnym porządku ale jeśli występuje tak zwane Manus manum lavat [ręka rękę myje] to mamy przechlapane. Chińskie uprzejmości czasem bywają w równym stopniu szkodliwe jak zwyczajne chamstwo. a są wyjątkowo czasochłonne. Jeśli będę mógł komuś pomóc to zawsze pomogę,jednak na zbiorowe robienie nawet najprostszego oprzyrządowania nikt mnie już nie namówi, próbowałem pisząc otwarcie w wątku i na PW z wiadomym rezultatem, słowo komunisty przyrzekam, że to se ne vrati

Zbyszek

Paul>myślałem o Tobie i Twoim magnetofonowym problemie, ale jak widzę wszystko na dobrej drodze.Warto je rozkręcać do pewnego momentu - wiemy wtedy co mamy i jak to jest zbudowane i jak pracuje.Można przewidzieć wcześniej pewne defekty i im zapobiec - jak z człowiekiem.

Jasne ,że tutaj jest najlepsze grono przyjaciół - to jest niezwykłe - myślę, że wszyscy to wiecie mając codziennie problemy ze zwykłym życiem pełnym chamstwa, zazdrości i zawiści, a jak już widzę, jak prezydent dogaduje się z premierem, to mnie szlag trafia.Ale - panowie - MAG KUpuje X2000 - będzie za chwilę radocha na forum, manius - walczy z nabami dla nas, też będzie radocha, idzie lepsze.Oj przydałoby się trochę lepszego, ostatnio mam ciężkie dni.Trzymajcie się, pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę zdrówka - Jacek

Jestem ciekaw konfrontacji Teac X 2OOOM kontra Tascam 32.Chociaż wiadomo, że nie o zawody tu chodzi, ale MAG będzie miał u siebie te dwie świetne maszyny i będzie mógł cieszyć się ich pięknym brzmieniem.Już nie mogę doczekać się jak nam to wszystko ładnie opisze!

Jacek trzymaj się!

Dzięki Marian!

Rzeczywiscie to porównanie może być ciekawe.Oba magnetofony produkowała ta sama firma .Jeden,czyli Tascam ,był dla profesionalistów ,a 2000M,raczej dla ogółu,choć dla tych o najwyższych aspiracjach.

Zresztą sami popatrzcie na zdjęcia.Wyraznie widac,że pochodzą z jednego domu.

Ukryta Zawartość

post-15150-100003569 1223935170_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dodam jeszcze,że oba są dwuśladami,to 2000M ma dodatkową głowicę i możliwość odtwarzania zapisu czterośladowego,a to cenna zaleta.

Widze,że coś mały ruch w wątku.To dla lepszego humoru.Miałem wysłać ten rysunek ,tylko Korwinowi,ale tak by się śmiał,tylko on.Miłego dnia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie żałujcie odrobiny żarcia biednej gadzinie zamiast pławić się w zawiści i skąpstwie poczytajcie sobie>

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Marek>fajny humor ma początek dnia

Korwin>niezły artykuł o ograniczeniu głośności w UE, nie dość, że muzyka z mp3 uczkadza fizycznie słuch, to jeszcze kastruje dżwięk, nic tylko usiąść w fotelu , włączyć gramofon i posłuchać spokojnie ulubionej płyty.Ja najczęściej słucham muzyki cicho ( potencjometr gdzieś między godziną 8 i 9), na słuch nie narzekam mimo, że moje hobby trwa prawie 40 lat.MPtrójkowcy tutaj nie zaglądają, a szkoda - dużo by się nauczyli i zdrowia podłapali ..no i odbiór muzyki wreszcie byłby właściwy, talerze perkusyjne, bębny, wokale - wszystko może być takie piękne, tylko nie trzeba iść na skróty i łatwiznę.Pozdrawiam wszystkich na dzieńdobry - jACEK

Bardzo ekscytują mnie nowe zakupy MAGA - zdjęcia szpulaków z netu są fajne, ale wspaniałym jest oglądać szpulaki Przyjaciół i czuć ich radość, i nieprzespane noce, potem facsynujące opisy - to uwielbiam i zawsze gdy to czytam radość dociera głęboko do serca. Nie mogę się też doczekać jak Marek-41 uruchomi swojego Revoxa PR99 -Marku już prawie modlę się, żebyś wreszcie ten magnetofon miał w domu , zainstalował na stojaku i dzielił się tutaj radością.Pozdr - jacek

U mnie od rana chiński koncert JM Jarra popitala.Pozdr - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie mniej wesoło skrobanie się po podszewce w lewej kieszeni od spodni, aby wreszcie wysłać paczkę z kasetami do Marka , a później się zacznie poszukiwanie sponsora, który by kupił baterie alkaliczne 4 x R 6 ponieważ idę jutro nagrywać a jak zmaterializuje się przypadkiem dycha to kupię przejściówkę gniazdo DIN 545/mały jack 3.5mm. Umówiłem się w PWST z Michałem Stabro [jeden z naszych] na mały pokaz prostych chwytów przy nagrywaniu z mikrofonem.

Bawcie się

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam.W tym temacie ,który Korwin nam podesłał,zgadzam się z jednym z komentarzy.

Brzmi on tak"Im wcale nie zależy na naszym zdrowiu,tylko koszty leczenia są za duże".

Jacek,co do moich revoxów,to jeden jest już sprawny,ale czekam na właśnie PR-99,aby nie tracić paliwa i czasu na darmo.Mam zadzwonić pod koniec tego tygodnia,ale nie za bardzo wierze,że już go dostanę.Koncert,który słuchasz mam nagrany z winyla i też może go sobie odpalę.

Na razie piękna pogoda,tylko pracy jakoś mam mało i czekam na lepsze czasy.Oj naiwnośc.

Powodzenia dla wszystkich i wiem,że jest tutaj dużo osób,ktre mają zwierzaki,to zamieszczam zdjęcie zatytułówane "Kot Chucka Norrisa"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - niesamowita okazja cenowa ;).

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Chyba sobie żartujesz,he he.Znam tutaj kogoś komu by się taka rolka przydała,ale nie za taką cenę.

Niektórzy na allegro ,to mają tupet.

Tutet.. mówisz hehehe

Małem kiedyś przyjemność z tym allegrowiczem i przez telefon usłyszałem, że to po prostu dzieciak.

Naczyta się taki wątków na forum, lub dowie bzdur - nie zrozumie i myśli, że zarobi od ludzi nie wiem ile.

Witajcie

Jadę po niego w sobote właśnie zakończyłem targi:) w sobotę bede słuchał także na Fostexie 8 śladowym nagrań do edycji ze studia więc będzie wesoło

Mamy zrobić także jakąś kopie winyla zobaczymy jak nagra , no i tyle to dopiero poczatek mojego ogródka , Wszyscy macie porobione eleganckie stojaki , półki itd a ja w lesie , a co Myślicie o takim pomyśle żeby te dwa moje szpulaki zatopić w fajnej jednolitej powierzchni???

Od dołu swobodne chłodzenie a na wierzchu stół gdzie obok można połorzyć potrzebne gadżety ???

Pozdrawiam MAG

audiomagia.blogspot.com

Mag,nie wszyscy.Ja codziennie kombinuje jak swój sprzęt ustawić,bo jest naprawdę piekny a stoi całkowicie schowany.I jeszcze trzeba wszystko ze sobą połączyć.Łatwo nie bedzie,ale musze jakoś to rozgryść.Jacek ma tyle sprzętu na tak małej przestrzeni,ze głowa boli.Jednak wszystko ma pod reką i dał radę.Zdjęcia tego nie oddają,ale wzbudził mój podziw,jak go odwiedziłem.

Mag,musisz wymyslić dla ciebie najlepsze rozwiązanie.Dasz radę.Powodzenia.Chyba dostaniesz swoje zabawki szybciej ode mnie.

Marku

Będzie Ci teraz łatwiej podpatrzyłeś u mistrza Jacka to teraz pójdzie jak po maśle , myślę ze masz rację każdy musi na swój sposób coś stworzyć dopracować , dobrze że mam jeszcze na t miejsce :) samo mieszkanie mam teraz 150 metrów kwadr to sie mogę z tym gdzieś zaszyć , fajnie jest mieć swój azyl w mieszkaniu a dzieciaki jak by ich nie było :) pozdrawiam serdecznie Wszystkich

MAG

audiomagia.blogspot.com

Ja mam problem ze zbyt dużą ilością mebli.

Czekamy na naby i tu ciekawostka.Ciekawy jestem na jakiej sumie skończy się ta aukcja.

Już cena jest kosmiczna.Nr aukcji:450019878

dulon184>Gramofonik to reloop rtx 5,5, teoretycznie zrobiony dla didżejstwa, bo ma bardzo mocny silnik, ramię da się dowolnie ustawić, trzyma idealnie obroty i nie kosztuje majątek, zawsze trzeba zachować zdrowy rozsądek, gramofon spisuje się świetnie,Paul - ma nagrania na Erze, które zrobiłem z tego gramofonu, jest dobrze.

MAG i Marek-41 dziękuję Wam za miłe słowa, co do adaptacji pokoju - to uroczy problem , zazdroszczę Wam.Ja w swoim mikropokoju walczyłem długo o miejsce , musiałem pozbyć się wielu skarbów , które miałem i zostawiłem tylko te, które używam.Ale dam Wam naprawdę dobrą radę, bo ja zrobiłem wiele błędów....ustawcie każde urządzenie oddzielnie!!!Żeby fizycznie były oddzielone od siebie, nie róbcie klocków jedno na drugim, dajcie każdemy swoje miejsce.Dlaczego? ..bo zawsze możecie każde urządzenie wyjąć z tego skłądu bez ruszania innych, bo jest mniej wibracji, mniej zakłóceń. Ja kiedyś miałem całą ścianę urządzeń jedno na drugim i nic nie grało dobrze, a zestawy głośnikowe wprowadzały jeszcze wibracje - zresztą Marki - co ja Wam będę tłumaczył wiecie o co chodzi.MAG - jak masz miejsce, zrób sobie zabudowę szpulaków - będzie estetycznie - oczywiście jak Ci się to podoba - ja preferuję wygląd studyjny i wszystko pod ręką.Ale wszystko na czym stoi u mnie sprzęt robiłem pod wymiar i sam musiałem nauczyć się spawać itd.Wiele radości i wspominam to z ogromną przyjemnością, zresztą budowę zestawów głośnikowych też.Jakie to wspaniałe uczucie zrobić coś czego nie było i co spisuje się lepiej od wszystkiego co było przedtem.HMM.Pozdrawiam wszystkich - Jacek

Dla tych ,co nie obserwowali aukcji nabów uher.Skończyło się na 345 złotych.

Zastanawiam się,czy ten co je w końcu kupił,nie pluje sobie w brodę,że poniosły go emocje?

A czy ktokolwiek zastanawiał się nad działaniem silnego zmiennego pola magnetycznego na własny organizm na ordynarną wielogodzinną ingerencję w nasz Centralny Układ Nerwowy {główeńkę]. Ostatnio Rodzina stara się ograniczyć moje szaleństwo i w brew wszelkim bredniom o leczniczych właściwościach muzyki zmniejszyła mi się po jej odstawieniu arytmia. Wszystko dobre jest dobre kiedy zachowamy umiar i tak mierząc w dziwach 1-dobrze 2- bardzo dobrze 3- jeszcze lepiej ale > 5 tragedia 6 = koszmar a harem to Armagedon. Magnetofon szpulowy ma jeszcze jedną przewagę nad innymi maszynami wydającymi odgłosy oczopląs o kierunku przeciwnym niż ruch wskazówek zegara

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi