Skocz do zawartości
IGNORED

Są tu Audiofile z Ochoty, Woli, Bemowa?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem zapytać, jak radzicie sobie z hałasem przelatujących samolotów? Kilka dni temu byłem u znajomego. Otwarte okna bo upał i co 2 minuty taki huk, że trzeba przerywać rozmowę. Nawet przy zamkniętym oknie jest niewiele lepiej. Pamiętam, że 2 lata temu, chciałem kupić tam mieszkanie (Szczęśliwice)i zrezygnowałem przede wszystkim z tego powodu.

Pisze o tym dlatego, że obecnie mieszkam pod Piasecznem i tu jest o tyle lepiej, że z tej strony samoloty schodzą do lądowania i lecą na "luzie - czyli na wolnym biegu). Jak jestem w ogródku, to mimo, że mam go nad głową na wysokości kilkaset metrów, to słychać tylko lekki szum. I tak jest przez 99% czasu. Raz na miesiąc (chyba z racji wiatru) jest sytuacja odwrotna ( i własnie dziś taka jest), że startując przelatuja nade mną ( na szczęście na dużo wiekszej wysokości niż przy lądowaniu) i powiem szczerze, że to wkurzające. Dlatego pytam, jak Wy sobie z tym radzicie mając to na codzień?

Ja tam z Ursynowa jestem, samoloty to tylko w tle widzę, ale najbardziej to mi przszkadzają samochody i motory śmigające po Rosoła. Najśmieszniej jest z Labmorgini, słysze jak startuje ze świateł, a jak zdąże podejde do okna to ledwo go widze w oddali... :)

Pomarańczowe czy zółte? Bo jak pomarańczowe, to wiem czyje :)

Ciebie omijają, bo na wysokości MC Donald's przelatują nad Puławską. Gdybyś mieszkał na KEN, to miałbyś jeszcze wibracje od metra :)

Ochota – ale przy początku Szczęśliwickiej. Do Parku Szczęśliwickiego mam 1,5km i problemu z samolotami nie mam żadnego :-)

Widać je już tylko na sporej wysokości, ale nie słychać.

Problemem są jedynie śmigłowce – głównie sanitarne. Średnio 3-4 razy dziennie. Ale daje się wytrzymać, przeszkadzają średnio 15 sekund.

Wyjścia zazwyczaj są dwa: Replay utworu albo olać sprawę i słuchać dalej :-)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.