Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz lampowy

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszę się że problem znikł.Jest więc ok.teraz można słuchać bardzo cicho.I niech się martwią ci którym buczą Amplifony.Czy ktoś mi opisze buczenie monobloku WM-200.Please.

obawiam się, że jest to coś w rodzaju: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... ale upewnię się dopiero po zmodernizowaniu włąsnego zaplecza sprzętowego :-)

Gość Agal11

(Konto usunięte)

Witam,w Nieporętowie sprzedają,ale to wszystko (adresu www.spark .......nie znają).Cayin też na swojej stromie nic nie ma.Strasznie mi zależy na danych modelu 530,no i może opini posiadacza(szczęśliwego lub nie)pozdrawiam brać audio.....

mam amlifona WT30II do tego poki co niestety CA D500SE ale na dniach zmieniam + B&W CDM1NT na stendach ostoii i gra naprawde ersta klasa.Basisko calkiem duze,nie zauwazylem wycofania gory a srodek tez akuratny:)) jednym slowem goraco polecam. amplifon WT 30II sprzedawany jest w niemczech za 2450EUR :))) niemiecka strona to www.amplifon-audio.com zdaje sie;))ja amplifona goraco plecam i do tranzystorow juz nie wroce. o wygladzie to nawet nie wspominam bo faktycznie wyglada jak milion dolarow;))))

www.cichykot.com

mam amlifona WT30II do tego poki co niestety CA D500SE ale na dniach zmieniam + B&W CDM1NT na stendach ostoii i gra naprawde ersta klasa.Basisko calkiem duze,nie zauwazylem wycofania gory a srodek tez akuratny:)) jednym slowem goraco polecam. amplifon WT 30II sprzedawany jest w niemczech za 2450EUR :))) niemiecka strona to www.amplifon-audio.com zdaje sie;))ja amplifona goraco plecam i do tranzystorow juz nie wroce. o wygladzie to nawet nie wspominam bo faktycznie wyglada jak milion dolarow;))))

www.cichykot.com

Gość Staniu

(Konto usunięte)

To nie jest rozsadny pomysł z kaloryfera robić masę.Posadzam że róznica napięc to kilkadziesiąt volt,już zaczyna robić się niebezpiecznie.Poza tym kto wymyślił że instalacje takowe są uziemiane.

Gość cichy70 do Paula

(Konto usunięte)

graja bardzo dobrze jestem zadowolony:))dostalem od pana namiary i jutro dokonam przelewu:)))))) kabelki tez swoje zrobily:)) teraz bedzie zmiana odtwarzacza.na dniach dostane soniaka 30 ESa i zastanawiam sie czy ma tylko jako transport i inwestowac w prztwornik czy tez robic upgrada;)))) pozdrawiam serdecznie;)))

mam zadatki na policjanta, prawda, Panie Robercie?:) czy podziela Pan moje zdanie ze z nowymi lampami dzwiek jest jakby pelniejszy i obfitszy niz ze standardowymi rosyjskimi? Zauwazyl Pan jakakolwiek roznice w kablu, chodzi mi o jego kierunek o ktorym mowilem ktory pojawil sie podczas jego uzytkowania? jak gra lepiej? a odnosnie odtwarzacza...najlepiej przetwornik niezly...na hifi.pl jest ogloszenie Thety, ale nie ma podanej ceny...a jak nie to upgradzik jest konieczny...stronke Garmina podalem juz Panu, akurat w tej chwili robi on tuning Sony 930...z ciekawosci, zaile Pan nabyl 30-tke? i ile ma latek i czy jest to udokumentowane? (chodzi o laser) pozdrawiam serdecznie - Pawel

Gość cichy70 do paula

(Konto usunięte)

na policjanta to najlepsze zadatki maja zony:)))) z kabelkami to jest tak ze poki co ..czekam na CD nie robilem wiekszych rewolucji bo i tak jak bedzie zmiana to trezba bedzie pokombinowac..pozatym pan kamieniarz obiecal ze w chwili wolnej zrobi podstawki granitowe pod stendy( bo cholernie ciezko przesowac kolumny po podlodze drewnianej:((( a podkladki podgumowane sa pod kolce...a na cieniutkiej plycie marmurowej bedzie sie przesuwalo w sam raz...beda tez podstawy zrobione z tychze plyt 6 mm grube podstawki pod lampke i CD..i dopiro wtedy bede robil eksperymenty z kablami:)) a lampki faktycznie graja lepiej choc producent stwierdzil ze zdecydowanie najlapsze sa philipsy 5906-te zwmetrzne male i od nich radzil zaczac wymiane najlepiej na JJ82 wiec jakby pan mial do kogos namiary to chetnie sie polecam..pozatym ja mam robert na imie i moze damy sobie spokij z tymi panami?? oki?:))))))))) pozdrawiam;))

Gość cichy70 do paula

(Konto usunięte)

a co do CD to bede go mial w przyszlym tygodniu stan podobno idealny przywieziony z niemiec ale nie otwierany za 1,5kz mailem kiedys 20tke i bardzo bylem zadowolony gral jako transport z X-DACiem musicala polaczony VDH firstem a 30 jaki odtwaarzacz jest bardzo dobrym CD:)))

https://www.audiostereo.pl/topic/453-wzmacniacz-lampowy/
Gość paul do Cichy70

(Konto usunięte)

ten "pan" to z czystego szacunku...ja biedny studencik a Pan, tzn Ty:):):) firma i sekretarka na stanie:)a apropo lamp...moze www.strony.wp.pl/wp/microlamp...tel do tego czlowieka 502832815 - ajlepiej zadzwonic i sie zapytac...mam jeszcze gdzies namiar - jak sie go doszukam to podam na maila lub tutaj - pozdrowka Robercie :):):)

Gość Paul do Agnieszka11

(Konto usunięte)

sam sie interesowalem Sparkiem, sluchalem na wystawach Cayin`ow( BYLY WRAZ Z NIMI SPARKI) i pytalem o namiary...oto co otrzymalem FOTOPUB UL.KONSTRUKTORSKA 7 (22)8531586 LUB 87 ,mail: [email protected] - daj znac czy sie czegos dowiedzialas...

Gość Paul do Zelen

(Konto usunięte)

witaj...niestety nie moge wyslac maila bo nie podales adresu:) sprzedawalem Robertowi komplet lamp do Amplifona wt30II ... normalnie sa tam rosyjskie ze starych zbiorow(prawdopodobnie jeszcze lata 70-te...ja posiadalem komplet lap zamiennych...zamiast 6H13C lampy firmy Brimar 6AS7G, natomiast zamiast ECC 82 6N1P Sovteka (wszystko produkcja 2002)...na wejsciu pozostaly Philipsy ale te mozna zmienic na JJ82...z czym gra Twoj Amplifon i czy jestes zadowolony? pozdrawiam - Pawel

Gość audio--maniak

(Konto usunięte)

mialem budjaka model 1 na triodach i powiem krotko tylko jedne kolumny sie nadawaly do niego aby osiagnac prawdziwy odlot ps 5.1 - sluchalem wielu lamp im tansza tym bas poprostu jest wieksza porazka ps 5.1 nie maja dolu z tranzystorem robia prawdziwa zeznie niew wiem czy burdjak jeszcze jest na naszym rynku

Nie jedtem elektronikiem, lecz z mojej cząstkowej wiedzy wynika, że 6N1P nie są dokładnymi odpowiednikami ECC82. I nie można ich bezpośrednio zamieniać.Upewnijcie się, proszę w tym temacie. Jeśli się mylę to przepraszam lecz uważam, że powinno się to sprawdzić. Pozdrawiam.

Gość zelen do paula

(Konto usunięte)

zapomniałem o najwazniejszym,mail!

mój ampli. gra z antalami xs i jako cd(narazie) NAD 541i. AMPLIFON TO MODEL Z TAMTEGO ROKU WT 30II.

napisz o tych lampach na mail ,co za co i po ile [email protected]

jerzeli chodzi o to jak to sie sprawuje to jest to bardzo przyjemny zestaw,przestrzen ,bas i ładna góra ,ale jak to my ludzie nieuleczalnie chorowici poszukujemy jeszcze czegoś tam w tym co jest juz całkiem niezłe.pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi