Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie o subwoofer KODA SW1000

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

don111, 9 Wrz 2008, 23:37

>bo za 600zł kupisz coś o wiele lepszego w używanych, a niewiele dokładając coś o wiele lepszego z

>nowych subów

A co byś polecił lepszego od Kody SW-1000? Podaję link z allegro dla subów od 400 do 600 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja widać wiekszość to modele z 20 cm głośnikiem - bardziej na sztukę niż na jakość.

Jest jeden wyjątek za 600 zł i wygląda na solidny - Yamaha YST-SW300

Ukryta Zawartość

Ale do pokoju 12 m2 to samobójstwo...

Poza tym powiedzmy sobie szczerze, sub do muzyki to inna para kaloszy i wydatek 2000 zł.

A założyciel wątku szuka czegoś lepszego od popierdułki Logitech i Koda kasuje go w każdym aspekcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mac- idz do najbliższego salonu audio i posłuchaj tej kody. (jeśli jest możliwość wybrania pomieszczenia to wybierz mniej więcej takie , które odpowiada powierzchnia Twojemu).

W ten tylko sposób dowiesz się czy koda gra lepiej niz logitech. ( a kto wie może się skusisz na inny sub?)

Nie zapominajmy o ważnych aspektach takich jak - do muzyki sub z obudową zamnkniętą najtańsza opcja jaką ja słuchałem to TANNOY msub10 nówka kosztowała kiedyś około 1100zł dla mnie to najlepsza najtańsza opcja do muzyki !

do kina domowego się nie wybrzydza zwłaszcza w tym przedziale cenowym dla mnie ta KODA Ci wystarczy ale spradź wczesniej bo słyszałem opinie że mruczy jak jest i tu nie pamiętam dokładnie czy mruczy jak jest wyłączona czy mruczy jak jest załączona ale przyciszona sprawdź tą informacje najlepiej w jakimś salonie audio po kodzie to już YAMAHA od modelu 3xx potem już PARADIGM król ale w przedziale do dwóch kółek tak jak pisano wyżej modele 1000 / 1200

no ludzie.... ta Koda ma fatalnej jakości bas, buczy, dudni, szumi gdy cicho - poczytajcie sobie jak użytkownicy narzekają na ten model (na tym forum również), może zaimponować chyba komuś kto pierwszy raz słyszy w ogóle suba...

jakbym miał kupić za 600zł tego suba mając do wyboru np poniższe suby to bym musiał na głowę upaść...

do ok 600zł ? prosze bardzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (najgorszy z wymienionych ale i tak lepszy od tej Kody)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciut droższe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mac2005,

Idź faktycznie do jakiegoś sklepu, wypożycz sobie suba np. za kaucją i posłuchaj w domu.

Jednemu pasuje to, innemu tamto, Poza tym dzisiaj większość sprzętu to chińszczysna i łatwo trafić na trefny model np. z buczącym trafo. Dlatego opinie, które tutaj przeczytałeś, tak bardzo się różnią. Przykładem niech będzie ten link dystrybutora:

Ukryta Zawartość

Masz 9 testów z poczytnych magazynów z wykorzystaniem tego właśnie suba. We wszystkich nie napisali o nim ani jednego złego słowa, wręcz przeciwnie - dostał nawet nagrodę.

A tutaj na odwrót. I dobrze.

Nawiasem mówiąc miałem ten model i powędrował do mojego ojca. Nie jest zbyt wymagający jeśli chodzi o te sprawy, więc mu wystacza. Może dla Ciebie też będzie dobry (a może nie...)

Ukryta Zawartość

Ja się nie spodziewam jakiegoś super suba, bo to będzie mój pierwszy subwoofer, ale chcialbym żeby grał lepiej lub podobnie do tego co jest w zestawie do Logitech Z5500?? Czy może się okazać że po zakupie tej Kody jest ona gorsza od Logitech. Logitech po prostu słyszałem i wiem jak gra. Proszę o odpowiedzi.

dostałeś linki wyżej - wybierz sobie coś (może oprócz tego Magnata Motion 300) - masz gwarancje że każdy z nich oferuje przyzwoitą jakość w odróżnieniu od tej Kody

• 2 tygodnie później...

Mam jeszcze pytnanie co do podłączenia subwoofera. Bo chciałbym podłączyć i kolumny i subwoofer pod "A" ale nie da się tam włożyć 2 kabli- jeden z subwoofera a druga kolumna bo jak włożę kje razem to się ze sobą lekko stykają??? Co mam zrobić????

Mam jeszcze pytnanie co do podłączenia subwoofera. Bo chciałbym podłączyć i kolumny i subwoofer pod "A" ale nie da się tam włożyć 2 kabli- jeden z subwoofera a druga kolumna bo jak włożę kje razem to się ze sobą lekko stykają??? Co mam zrobić????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.