Skocz do zawartości
IGNORED

Co od 12-metrowego pokoju?

Gość SkyDome

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SkyDome

(Konto usunięte)

Budżet to 5000 (bez kabli i stendów). Muzyka symfoniczna. Na oku mam wzmacniacz Nad 320BEE i CD Nad 521i. Monitory o których myślę to B&W 602 s3, Wharfedale Pacific 10 lub Dimond 8.2. (tych pierwszych jeszcze nie słuchałem). Doradźcie jakie jeszcze inne klocki i kolumny. Najważniejsza jest dla mnie scena, przejrzystość, porządny bas i ciepło. Słuchałem też Kefów Q1, ale odpadły ze względu na chłodne i słabo wypełnione, suche brzmienie. Wharfedale dość mi się podobały, ale pewnie są lepsze monitory. Zaznaczam że bas refleks tylko z przodu, a wzmak musi mieć dobre wyjście słuchawkowe.

https://www.audiostereo.pl/topic/4547-co-od-12-metrowego-pokoju/

Polecam zestawik:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

polecam::::::: ten zestaw jest brzmieniowo dwie klasy wyzej od sprzetu nad ktorym sie zastanawiasz. Zapewniam Cie ze zagra duuuzo lepiej od angielskiej budzetowki z jakimis pazdziezowymi kolumienkami. Moze nie zgrzeszy dynamika, ale zagra cieplo i przyjemnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawim

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość SkyDome

(Konto usunięte)

Bass reflex z przodu z oczywistych powodów - ograniczone mozliwości manewru w pokoju. Nie mam możliwości odsunięcia kolumn od ściany.

Co do Amplifona, to juz kiedys go słuchałem - fenomenalna przestrzeń, rozdzielczość i naturalność. Co z tego skoro bass cienki, brak pilota i wyjścia słuchawkowego. Dzięki ;-)

jezeli chodzi o bass reflex to niezaleznie czy obudowa jest nim wentylowana z tylu czy z przodu, kolumny i tak musza byc odsuniete od sciany o przynajmniej 0.5metra. Kolumny z przednim bass reflexem dosuniete do sciany zagraja tak samo beznadziejnie jak te z tylnym.

Pamietaj ze bas zalezy w 70% od kolumn. Z monitorow trudno jest uzyskac zadowalajacy bas, takze nie spodziewaj sie basu po samej elektronice. Sluchalem Amplifona WT 40 z VA Beethoven i naprawde basu tam nie brakowalo.

Cienki bas - a moze cos masz z uszami?

Jakie to byly kolumny?

Najfajniejsze sa aytuacje, jak ktos slucha calego zestawu, jednak interesuje go tylko jeden jego element i oceniajac go nasaje mu cechy calego systemu czyli pokoju i w przypadku wzmacniacza kolumn, cd-ka, kabli...

Gość SkyDome

(Konto usunięte)

Kolumny Kef Q1, CD Nad 521i.

A że za całość odpowiada cały system + akustyka pomieszczenia + nagranie CD jest rzeczą oczywistą :-) Moje spostrzeżenie było spowodowane „zniknięciem” uderzeń kotła w jednym z nagrań. Na Amplifonie po prostu nie było go słychać.

Co do moich uszu – to system ma zadawalać mnie, a nie rzesze ekspertów, bo to ja za niego zapłacę, a nie oni. To chyba jasne. Chciałem tylko zasięgnąć porady jakiego sprzętu warto posłuchać przy wyborze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.