Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory LCD Funaia

Marcin_gps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam obecnie taniego telewizora LCD 32" dla siebie. Miałem ostatnio kontakt z funaiem lt6-332bb i nie kryję, że zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Mini recenzję możecie przeczytać na innym forum -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy istnieje jakaś alternatywa dla tego funaia w przedziale cenowym do 1500zł?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/45506-telewizory-lcd-funaia/

Daewoo z tego co czytam jest bardzo awaryjny, ma wolniejszą matrycę i jedno hdmi, Mirai wygląda fatalnie...

dzisiaj wyczaiłem w videomixie recenzje tego funaia, co ciekawe został wyróżniony znaczkiem ""Videomix poleca"

Ukryta Zawartość

Nie widzę rozsądnej alternatywy w tym przedziale cenowym, tym bardziej że można go mieć za 1480. Najtańszy soniak z tunerem DVB-T (mpeg-4) to wydatek ponad 2k... A mnie ten tuner i tak nie potrzebny...

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

No a ja właśnie od dwóch tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką tego Funaia. Sama się długo zastanawiałam co wybrać, ale tak jak zauważyłeś w tym przedziale cenowym trudno przebierać, ale naprawdę nie żałuję:) Fajna jakość obrazu, z dźwiękiem też daje radę i to wszystko za niecałe 1500 rewelacja! Teraz prawie nie odchodzę od telewizora;)Myślę, że nie ma co szukać czegoś innego, tym bardziej,że Funai chyba planuje dalszą ekspansję na naszym rynku audio, bo coraz częściej spotykam się z tą marką w sklepach...

• 4 tygodnie później...

Potwierdzam w/w wpis - mam go od jakiegos miesiąca - w drugim pokoju - podłączony sygnał SD oraz od czasu do czasu DVD i bluray z kompa - gra bardzo dobrze - testowałem tez bezpośrednio sygnal HD z fergusona 8800 po HDMI oraz z DVR Pioneera 555 sygnał skalowany do 1080p i jest rewelacyjny - polecam - a kupiłem w ciekawej promocji bezposrednio od Funai za 1300zł :)

Posiadam Funai LC5-D32BB i z perspektywy czasu stwierdzam że jestem zadowolony z produktu. Jak na razie bezawaryjny ( 7 mies uzytkowania ), dostałem gwarancje 1 pixela, czytelne menu. Jedyne zastrzeżenie to czas reakcji matrycy mógłby być nieco krótszy ( czasem przy szybkich scenach widac smużenie )ale nie oszukujmy się najtansze lcd-ki tak mają co zdążyłem porównać do toshiby i lg. Widze ze ten model o którym mowa ma krótszy czas bo tylko 5ms wiec ja bym go brał i tyle. Jakością i iloscią złącz te telewizory nie odbiegają od konkurencji uznanych marek oczywiscie w swoim zakresie cenowym. Aha i nie są robione w chinach lecz w zakładzie w Nowej Soli :)

za 1500 wolałbym tego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

andrea29, 23 Paź 2008, 18:44

>A LG składane są ponoć w... Mławie... :)) (kiedyś składano tam CURTIS'y).

I co z tego wynika? U mnie, w Kwidzynie produkują Philipsy, Sharpy, Toschiby i inne. To jakaś różnica, gdzie je robią, jeśli kontrola jakości ma pilnować norm i parametrów?

Mam ten telewizor i jestem z niego bardzo zadowolona. Fajnie wygląda, jakość obrazu jest świetna. Jak na taką cenę to nie konkurencji.Jego plusem jest pównież to ze ma tuner DVB-T, a to żadkość. No i dobra gwarancja, 2 lata , zero martwych pikseli.

se8a, 23 Paź 2008, 18:16

>Posiadam Funai LC5-D32BB i z perspektywy czasu stwierdzam że jestem zadowolony z produktu. Jak na

>razie bezawaryjny ( 7 mies uzytkowania ), dostałem gwarancje 1 pixela, czytelne menu. Jedyne

>zastrzeżenie to czas reakcji matrycy mógłby być nieco krótszy ( czasem przy szybkich scenach widac

>smużenie )ale nie oszukujmy się najtansze lcd-ki tak mają co zdążyłem porównać do toshiby i lg.

>Widze ze ten model o którym mowa ma krótszy czas bo tylko 5ms wiec ja bym go brał i tyle. Jakością i

>iloscią złącz te telewizory nie odbiegają od konkurencji uznanych marek oczywiscie w swoim zakresie

>cenowym. Aha i nie są robione w chinach lecz w zakładzie w Nowej Soli :)

Model, który mają moi rodzice - LT6-M32BB - nie smuży nic, nawet w dynamicznych scenach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.