Skocz do zawartości
IGNORED

Ślepy test wygrany przez audiofila...

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wpływu kabli to może on być słyszalny w kiepskich wzmakach lampowych, gdzie jest wysoka

>impedancja wyjścia, albo w cienkich długich przewodach.

Matko Boska Częstochowska!!! Kiedyś działał tutaj niejaki Łowca Debili. Jeden łowca to jak widać za mało. Powinno być kilkunastu. Albo i więcej...

Po co tyle krzyku o te kable. Zastanowiłem się; to bardzo ważne!

Kabel – obiekt najczęściej walcowy, o bardzo dużym stosunku wysokości walca do jego średnicy. W owej geometrii skupione jest medium nośne, najczęściej metal. Medium ułatwia lub umożliwia rozchodzenie się pobudzenia entropii.

Naturalna dążność wszelkich układów zamkniętych do równowagi powoduje w przypadku pobudzenia elektromagnetycznego do rozchodzenia się napięć i przepływu prądu.

Swoją drogą to skoro entropia rośnie (układ dąży do równowagi) to jej kierunek wyznacza przyszłość (z II zasady termodynamiki).

Czy zastanawialiście się nad tym?!

XYZPawel

Mam radę...chcesz zarobić dużo,bardzo dużo kasy? Podaj te wszystkie gazetki do sądu na hu.. wypisują takie bzdury o kablach,ja bym się nie wahał,jak bym był tak przekonany,Głosisz teorie to chyba jesteś pewny...na huśtawkę tak ludzi oszukują! .Ty jako pierwszy sprzeciwisz się tej głupocie-no bo jak to kable mogą wpływać na brzmienie?...Pomyśl kilkaset czasopism...ile to kasy i ty sam Paweł z Polski na placu boju..wygrane procesy w zasięgu ręki!

?

Gość

(Konto usunięte)

Grzegorz7, 20 Kwi 2009, 20:52

>Po co tyle krzyku o te kable.

W kablach zawarta jest cała audiofilska magia: niby zwykła miedź, a jakie cuda wyczynia. Kablami chyba najłatwiej zrobić wrażenie na znajomych (i sobie !): On jest już TAK wyrafinowany, że nawet KABLE słyszy... Cóż za finezja i szczyt perfekcji !

Wystarczy poczytać wynurzenia Elba, to widać jak na dłoni, trzeba tylko dystansu.

Gość

(Konto usunięte)

byca, 20 Kwi 2009, 20:59

>XYZPawel

>

>Mam radę...chcesz zarobić dużo,bardzo dużo kasy? Podaj te wszystkie gazetki do sądu na hu.. wypisują

>takie bzdury o kablach,ja bym się nie wahał,jak bym był tak przekonany,Głosisz teorie to chyba

>jesteś pewny...na huśtawkę tak ludzi oszukują! .Ty jako pierwszy sprzeciwisz się tej głupocie-no bo

>jak to kable mogą wpływać na brzmienie?...Pomyśl kilkaset czasopism...ile to kasy i ty sam Paweł z

>Polski na placu boju..wygrane procesy w zasięgu ręki!

Musiałbym być pokrzywdzonym, a ja nie jestem. Już prędzej producenci i sprzedawcy hajendu mnie pozwą, że deprecjonuję ich nędzne produkty, to byłoby :) Jaja na cztery fajerki :))

Jakoś żaden się nie kwapi, tylko jeden nemezis się denerwuje... ;)

XYZPaweł

Może znasz przypadek?Może gdzieś w necie o tym pisze?Może jakiś kozaczek wygrał kiedyś z tymi ''pismakami''.Kuźwa tyle tysięcy artykułów na temat kabli i nikt się nie odważył podać do sądu?! ..przecież wygrana jest pewna!

?

Gość

(Konto usunięte)

byca, 20 Kwi 2009, 21:22

>XYZPaweł

>

>Może znasz przypadek?Może gdzieś w necie o tym pisze?Może jakiś kozaczek wygrał kiedyś z tymi

>''pismakami''.Kuźwa tyle tysięcy artykułów na temat kabli i nikt się nie odważył podać do sądu?!

>..przecież wygrana jest pewna!

Mimo Twojego ironicznego tonu problem nie jest błahy.

Przypuszczam, że producenci hajendu się przed tym zabezpieczają odpowiednim, poetyckim, językiem, który tak naprawdę nic nie mówi, a cenę mogą sobie wyznaczyć taką jaka im się podoba, to jest wolny rynek. Dla idei wolności warto poświęcić niemądrych kupujących, którzy się złapią na te durnoty. Chociaż czasami się zastanawiam, czy jednak to nie powinno być zakazane w jakiś tam sposób, np: wielkie ostrzeżenia, jak na papierosach.

W USA np. jest zabroniona sprzedaż "leków" homeopatycznych w aptekach i lekarze nie mogą ich przepisywać.

Chciałem, żeby jakiś prawnik się wypowiedział.

Czy można zakazać sprzedaży takich akcesoriów, jak brasakustiklens ?

Zakazać z powodu szkodliwości dla zdrowia człowieka. Zdrowia psychicznego kupującego.

XYZ

>Musiałbym być pokrzywdzonym, a ja nie jestem. Już prędzej producenci i sprzedawcy hajendu mnie

>pozwą, że deprecjonuję ich nędzne produkty, to byłoby :) Jaja na cztery fajerki :))

>

>Jakoś żaden się nie kwapi, tylko jeden nemezis się denerwuje..

Czyżby? Dawno nie czytałem wypocin tak skrzywionego, pokrzywdzonego przez naturę oryginała.

Masz dzieciaku zbyt wysokie mniemanie o sobie. Producenci hajendu nie śledzą Twoich rzygowin. Mają cię w dupie. Dotarło?

XYZPawel

Pawle, ja tu nie piszę o producentach kabli tylko o gazetkach.Przecież to jawne naciąganie ,takie kłamstwa wypisywać? Bądź odważny,chłop z jajami,weź to w swoje ręce i wytocz im sprawę.Będziesz darmo pukał w klawiature?Tyle bidulków na tym świecie oszukanych!To przecież Twoje przesłanie na forum.

?

Gość

(Konto usunięte)

byca, 20 Kwi 2009, 21:59

>Pawle, ja tu nie piszę o producentach kabli tylko o gazetkach.Przecież to jawne naciąganie ,takie

>kłamstwa wypisywać?

Nie ma dowodu, że robią to świadomie. Oni też mogą ulegać sugestii, tak jak Ty i inni. Trzeba by im udowodnić świadome kłamstwo. To jest ich opinia, nie mówią, że są nieomylni.

XYZPawel

>Nie ma dowodu, że robią to świadomie. Oni też mogą ulegać sugestii, tak jak Ty i inni. Trzeba by im

>udowodnić świadome kłamstwo. To jest ich opinia, nie mówią, że są nieomylni

trzeba by było zrobić nagonkę na tych kilka tysięcy recenzentów,do tego perę milonków słyszących,jak tu Pawle ich przekonać?...ale nic to trzymaj fason!

?

Gość

(Konto usunięte)

byca, 20 Kwi 2009, 23:46

>trzeba by było zrobić nagonkę na tych kilka tysięcy recenzentów

??? tysięcy ? ;)

,do tego perę milonków słyszących,

mlionów słyszących, oszalałeś ?

jak

>tu Pawle ich przekonać?...ale nic to trzymaj fason!

Ty chcesz ch pozywać, więc się wysil :)))

XYZPawle

>>trzeba by było zrobić nagonkę na tych kilka tysięcy recenzentów

>

>??? tysięcy ? ;)

A coś Ty myślał,że ja pisał o skali krajowej,trzeba walczyć z oszustami na skalę międzynarodową..czas wypłynąć na szersze wody Pawle!

?

Gość

(Konto usunięte)

byca, 21 Kwi 2009, 00:27

>XYZPawle

>

>>>trzeba by było zrobić nagonkę na tych kilka tysięcy recenzentów

>>

>>??? tysięcy ? ;)

>

>A coś Ty myślał,że ja pisał o skali krajowej,trzeba walczyć z oszustami na skalę

>międzynarodową..czas wypłynąć na szersze wody Pawle!

A coś Ty myślał, że ja myślałem o kraju ?

kilkaset poetów audiofilskich to maks.

Wypływaj :)

Wystarczy się dowiedzieć ile jest na świecie tytułów "fachowej" prasy. Pomnożyć tą liczbę przez powiedzmy 3 i gotowe :)

Dobrze kombinuję ? ;) (bo już przysypiam)

Cześć Pawle

Napisz mi coś jeszcze o tych ślepych testach które przeprowadzałeś.

Ten z grado i Yamamoto muszę przyznać, że mnie zaintrygował. Poza tym to są już konkretne informacje.

pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Switch, 21 Kwi 2009, 01:18

>Cześć Pawle

>Napisz mi coś jeszcze o tych ślepych testach które przeprowadzałeś.

>Ten z grado i Yamamoto muszę przyznać, że mnie zaintrygował. Poza tym to są już konkretne

>informacje.

W moim "o mnie" jest więcej ciekawszych testów i w 100% poprawnie zrealizowanych, bo ten taki nie był.

XYZPawel

to jak znalazłes już coś w necie jakaś wzmianka procesu gazetki,no niech bedzię dodam i samych producentów kabli..poszukaj może ktoś wygrał z tymi oszustami?

PS.W samych Niemczech tylko naliczyłem sześć specjalistycznych czasopism nie pisze już o tych którzy zajmują sie kinem domowym ,oni też testują kable,dodaj do tego tylko po 3 recenzentów i sprawdz w ilu krajach takowe czasopisma się ukazują...i to ma być kilka setek na całym świecie?

?

XYZPawel, 21 Kwi 2009, 08:45

>Switch, 21 Kwi 2009, 01:18

>

>>Cześć Pawle

>>Napisz mi coś jeszcze o tych ślepych testach które przeprowadzałeś.

>>Ten z grado i Yamamoto muszę przyznać, że mnie zaintrygował. Poza tym to są już konkretne

>>informacje.

>

>W moim "o mnie" jest więcej ciekawszych testów i w 100% poprawnie zrealizowanych, bo ten taki nie

>był.

Pawle, interesują mnie Twoje doświadczenia.

Gość

(Konto usunięte)

Switch, 22 Kwi 2009, 15:10

>>>Cześć Pawle

>>>Napisz mi coś jeszcze o tych ślepych testach które przeprowadzałeś.

>>>Ten z grado i Yamamoto muszę przyznać, że mnie zaintrygował. Poza tym to są już konkretne

>>>informacje.

>>W moim "o mnie" jest więcej ciekawszych testów i w 100% poprawnie zrealizowanych, bo ten taki nie

>>był.

>Pawle, interesują mnie Twoje doświadczenia.

Ale po co ? Już wyjaśniłem to wystarczająco.

ZAKAZ PRODUKCJI I SPRZEDAZY:

wszelkich dobr materialnych poza egzystencjonalnymi rozwieje ten dylemat.

tylko ze wolnosc jak glupia by nie byla pozwala czlowiekowi kupic majtki sciagane przez glowe jak glupie by nie byly.

Pawel bylem z psem kolegi u psiego fryzjera, zostawil mi to bydle bo wyjechal. za stryzenie kapanie obcinanie pazurkow itd... zaplacilem 280zl.

To nawet psu sie k... nalezy odrobina fantazji... a co dopiero czlowiekowi. Niech kazdy wydaje kase jak mu pasuje a juz najgorzej jak tobie nie pasuje na co inni wydaja. Moze zacznij nieodplatnie strzyc psy jak zarosnie podrzuce ci jednego... a masz psi szampon... jest drozszy jak babskie loreale czy inne tam?

czy pies ostrzyzony u psiego fryzjera to degenerat jak jego wlasciciel czy to pies wypielegnowany?

a na wsi kto dba o psa? to samo tyczy sie kabli, nie martw sie kto NIE POTRZEBUJE nie kupi, szkoda tylko tego wsiowego psa... no i szkoda dyskusji

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.