Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1200 zł do komputera

mmz

Rekomendowane odpowiedzi

W sprawie pojawienia się ofert Chińskich firm tj Swans ,V.A.L. i innych pisać do poniższych firm ,one właśnie są dystrybutorami Microlabów ,vigoole,Sven itd :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym Ci proponował posłuchac mf a1,e10,e11,e1 + dali 104, u mnie graja własnie z a1 i w tej cenie ładnie sie to zgrało. a1 400-600zł lub e10 za 650zl, dali 104 ok 500zł i zostaje troche na kabelki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widać Pure100 są o włos za T200 B w tym teście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - bardzo wysoko oceniane sa też Solo 6 C, a to już smieszny wydatek, bo :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mmz, 13 Wrz 2008, 13:31

>==> Krak_oN

>Skąd wzięły się ceny serii L v.a.l. w złotówkach?

>Czyżby były dostępne w Polsce?

>Podobają mi się, szczególnie L9.

Ceny są przeliczone z cen obowiązujacych w Chińskich sklepach ,jeżeli chcecie aby te firmy pojawiły sie w Polsce to piszcie do tych firm co podałem powyżej ,w przypadku Microlabów cena po wzięciu ich w dystrybucje na Polskę wzrosła o około 150/200 zł względem ceny z Chin wiec w tym przypadku byłoby pewnie podobnie ;).

zyzio, 13 Wrz 2008, 13:56

>=> Krak_oN

>W Polsce i tak wychodzi taniej, nie ma wysokich kosztów przesyłki, cła.....niestety nie wszystko

>jest u nas dostępne.

Dlatego właśnie mówię żebyście pisali do tych firm co podałem wcześniej bo oni właśnie sprowadzają głośniki produkcji Chińskiej ,i mówili co chcecie aby się pojawiło w ich ofercie ,jak będą widzieć że jest zainteresowanie to jest szansa że się pojawią w Polsce i po dobrej cenie tak jak w przypadku microlabów ;) .

Dla zainteresowanych serią Luxor firmy V.A.L. (piramidy) mam wstępnie dobrą wiadomość ,a polega ona na tym że całkiem możliwe jest że Polscy dystrybutorzy Chińskich głośników microlab,vigoole nie biorą ich bezpośrednio z Chin ale być może właśnie od Ukraińskich lub Rosyjskich dystrybutorów ,a jeżeli jest to prawdą to i również firma V.A.L. ma tam też swoich dystrybutorów , więc i w tym przypadku współpraca byłaby możliwa ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [2223]=1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Otrzymałem właśnie informację od polskiego dystrybutora Swans w sprawie monitorów t200b: "Niestety w tej chwili nie mamy tego modelu i w przypadku pojedynczych zakupów - z powodów wysokich kosztów transportu - nie będziemy ich sprowadzać." Zapytania do Inermax oraz Infosoft pozostają na razie bez odpowiedzi.

Zapytam jeszcze czysto teoretycznie: Co zagra lepiej - kolumny podłączone bezpośrednio (RCA) do RME digi 96/8 PRO czy otrzymujące cyfrowy sygnał puszczony ze zintegrowanej karty Realtek ALC889A poprzez DACa o wartości RME digi (ok. 450 zl)?

=> Morven

Ale nie słuchałeś Microlaba Solo 7C, który w kategoriach obiektywnych jest lepszy od Bose, bo ma większą moc, gra czyściuteńko i bardzo, bardzo głośno potrafi przyłoić, poza tym - szczegółowe, niemęczące wysokie tony, potężny bas bez suba, choć na siłę można zarzucić nadmierne rozbuchanie basu, lekkie wycofanie średnicy, braki w mikrodynamice, ale naprawdę na siłę, bo to wymiatacz, a w cenie nieco ponad 300 zł to wręcz niewiarygodna okazja :)

No i w przypadku Microlaba za 300 zł zestaw za 2-3 kzł, albo wymięka na całej linii, albo z trudem się broni - tak wiem że to niesamowite, ale tak jest, gdybym nie słyszał to bym nie uwierzył :)

No i w przypadku Microlaba za 300 zł zestaw za 2-3 kzł, albo wymięka na całej linii, albo z trudem się broni - tak wiem że to niesamowite, ale tak jest, gdybym nie słyszał to bym nie uwierzył :)

A co sadzicie o Microlab SOLO 4C? Czy ktos sluchal?

Ukryta Zawartość

Tylko takie zmieszcza mi sie na biurku...

Ukryta Zawartość

Zyzio, no offence, ale śmiem twierdzić, że Twoje peany na cześć głośników komputerowych są delikatnie mówiąc przesadzone. Słuchałem Microlabów 6c i owszem, JAK NA głośniki komputerowe w cenie do 300 PLN grają nieźle. Ale twierdzenie, że są lepsze od zestawów stereo z przedziału 2-3 kPLN to jakieś nieporozumienie.

Podobnie pisałeś kiedyś o Bose Companion 3. Po przeczytaniu Twoich opinii miałem je kupować w ciemno. Na szczęście posłuchałem ich wcześniej w iSpocie i szybko zrezygnowałem z zakupu.

Zdecydowanie lepiej zagrał np. Pianocraft E810.

Pozdrawiam

=> Erni

Wszystko jest kwestią gustu, a także miejsca gdzie słuchamy, żródła jakie wykorzystujemy, konfiguracji :) Solo 7 C moim zdaniem deklasują Pianocrafta, ale oczywiście moim zdaniem :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - poza tym nie jest to tylko moje zdanie jak widać ;)

Ukryta Zawartość

Nawet dość przyjemnie napisana recenzja Microlabów Solo 7C ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Zauważalne jest zmiękczenie materiału, ale trzymające dopuszczalny poziom ingerencji w zarejestrowaną treść – tu nic nie ucieka, nic nie ginie, jest co najwyżej wygładzone. Dalej się uśmiechamy i już wiemy, że rozboli nas od tego żuchwa" - to prawda, dodałbym też pewne rozbuchanie basu, ograniczenie w mikrodynamice, lekkie wycofanie środka, no i nie są to kolumny mega analityczne, a za to nieprzywoicie muzykalne, których chce się słuchać, a które potrafią też zagrać bardzo głośno i bardzo czysto - poziom głośności jaki potrafią wygenerować grając czyściuteńko i bas po prostu deklasuje np. Pianocrafta.....

Dalsza rozmowa ze sprzedawcą z Infosoftu niestety nie nastroiła mnie pozytywnie. Przewidywalny koszt Swans t200b będzie u nich wynosił 3000 zł. Do cen detalicznych muszą doliczyć podatek, cło, akcyzę i stąd taka wysoka cena. Zamawiam więc od Chińczyka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.