Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw denon 1908 ,quadral 500??????

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak wiecie to do nie dawna byłem całkiem zielony w temacie kd.Na dzień dzisiejszy moja wiedza jest już o wiele większa ale i tak za mała.Po odpaleniu mojego zestawu byłem zadowolony z jego brzmienia,jak to nowicjusz ale doszukałem się wielu nie doskonałości,i dźwięk już zaczął mnie po woli nudzić i męczyć miałem nadzieje ze to nigdy nie nastąpi bo to tylko $$$$$$$$$$$!!!(dziura bez dna).Tak wiec do rzeczy:po odpaleniu muzyki z kompa poprzez kabel opt....mój zestaw gra ok ale tylko do czasu gdy moc jest na jakieś 50% po ustawieniu głośności na ful lub 80 procent kolumny pierdzą nie do zniesienia dźwięk jest gorzej niż zły.(kabel głośnikowy ProCab LS 25).Zastanawia mnie to czy to wina:

-kolumn??

-formatu mp3?

-ampli??

-morze to normalne przy tak tanim sprzęcie???

-kabli?

-a może złego z skonfigurowania??(ustawień equalizera,itp).

proszę pomocy!!!!!!z góry dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/45619-zestaw-denon-1908-quadral-500/

Próbowałeś je łączyć w bi-amp ? (nie wiem czy te kolumny to umożliwiają).

Masz aktywne jakieś korekcje ? (podkręcone bass/treble) - jeśli tak to daj na 0 ... a następnie możesz odpalić autokalibrację audyssey .

Ja bym zaczął od ustawienia bass i treble na 0, ewentualnie lekkie podbicie ( lub po prostu włączyć Pure audio lub odpowiednik tego ustawienia w Denonie), no i oczywiście zrobić poprawnie kalibrację Audyssey. A no i oczywiście equalizer w Winampie ( czy też innym programie )również na 0 .

Na pewno te objawy nie są normalne bo mam ampli podobnej klasy (onkyo 605)i u mnie nic takiego nie występuje. Mogę podkręcić spokojnie na 3/4 skali i w moich 20m2 aż wszystko dostaje drgań ale dzwięk jest nadal bez zniekształceń i pierdzeń itp.

Piszesz ze słuchałes "na ful" [ ja bym nie zaryzykował u siebie a mam mocniejsze kolumny ] no i może kolumny dostały po dupie bo jednak Quadrale 500 mocarzami nie są a taki Denon z siebie mocy wykrzesa tyle że przy większych głośnościach napewno generuje zniekształcenia które są zabójcze dla kolumn.

Według mnie kable to napewno nie będą.

Predzej już słabej jakości mp3 ale ja bardzo dużo mp3 słucham i takich cudów nie miałem.

Proponował bym podłączyć jakiegos cdeka lub dvd i spróbować wtedy bo moze wina leży w karcie dzwiękowej??

To tyle nic więcej mi do głowy nie przychodzi może ktoś bardziej obeznany Ci pomoże. Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.