Skocz do zawartości
IGNORED

Co dobrać do wzmacniacza Xindak 6950

_grzesiek_

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 2 miesiące temu kupiłem wzmacniacz Xindaka 6950. jestem oczarowany tym wzmacniaczem i na pewno zostanie u mnie na dłużej.

Wyprzedałem resztę mojego budżetowego sprzętu i zastanawiam się co teraz. Pytanie kieruję do właścicieli tego oto wzmaka jak i do pasjonatów DAC-ów. Co da najlepszy efekt? Połączenie z dobrym CD + podstawkowce, czy może DAC + zwykły odtwarzacz DVD (i tu pytanie czy przy DAC-u też muszę inwestować w dobry CD?) + podstawkowce. Będzie grało w 18 m kw. muzyka jazz, rock, klasyka. Oczekuję dobrej sceny, lokalizacji instrumentów, naturalnych wokali i bas który w razie czego dobrze kopnie ale nie zdominuje reszty...

Po zakupie tego wzmaka jestem za chińszczyzną i tak np zastanawiam się nad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To max. poziom cenowy na jaki mogę sobie pozwolić. Ktoś może ma ten wzmak w Krakowiek lub okolicach i jest chętny pochwalić się swoim systemem? Chętnie bym posłuchał jak gra u Was.

Dziękuję za odpowiedzi i proszę o zabieranie zdania osobom które mogą się podzielić doświadczeniem i na temat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobny dylemat roztrząsa aktualnie kol. Dyzman z naszego Forum ,założył nawet wątek na ten temat na HFM.pl / dyzma69/.Jeżeli przebrniesz przez kwestie pozamerytoryczne to jest też tam trochę ciekawych propozycji.

Witam!Ten model Shanlinga gra dobrze dopiero po przeróbkach,lepszm wyborem będzie ten model w wersji SACD(do kupienia za ok.950usd).Jeżeli nie wymagane XLR to Shanling 100se lub 100c to dobre odtwarzacze,poziom 5-7k pln.Dobre zestawienie to Xindak Clasic(sacd)+dac5.Uważaj ten sprzedawca nie wysyła presyłek jako GIFT,zapłacisz cło.

Nie myślałem o połączeniu XLR. Ten 100SE.. obawiałem się że go polecicie - wygląd trochę odstrasza.

Jest jeszcze stary odtwarzacz który wyprzedają Shanling CD-T80. O połowę tańszy a czy będzie przepaść w dźwięku?

Byłem posiadaczem tego wzmaka przez ponad 1,5 roku ,jest to bardzo dobra baza do rozbudowy zestawu.

W opisie o Tobie wyczytałem ,że masz JBL ....proponuję zmiany od wymiany kolumn ,gdyż jest to wzmacniacz ,który gra coraz lepiej wraz ze zmianą sprzętu towarzyszącego na lepszy.

Ja grałem początkowo z Avance Dana 670AV a potem z Usher X-719 z Ushereami było juz badrzo dobrze a potem próbowałem jeszcze Chario ,Kef-y i JMLaby i było jak wspomniałem wyżej coraz lepiej ,wzmacniacz dawał radę.

Żródła nowego bym na razie nie kupował bo jak zmienisz kolumny to i tak zaczniesz wszystko od nowa, ja z tym wzmakiem wykorzystywałem Ushera CD-1.

Tak czytałem o tych XLR-ach..

Info o mnie jest nieaktualne, tak jak pisałem sprzedałem kolmny jak i CD stąd pojawił się ten temat, w takim razie zainwestuję więcej w kolumny niz CD. Tylko jakie? Jestem zdecydowany na monitory- ktoś jeszcze się podzieli doświadczeniami? Co sądzicie o tych które podałem w linku? ktoś słszał?

grzesiek

Bawiłem się sie troche tym wzmacniaczem. Wszystko zalezy od twoich preferencji tj. od tego jakie brzmienie lubisz. 6950 pamietam jako klocek z przejrzystą, niedopaloną srednicą i miękkim, nieco poluzowanym, ale dość wyrafinowanym basem. Bardzo ładnie wzmacniacz prezentował wokale, instrumenty akustyczne, wszelkie tuby, kontrabasy, puzony i inne takie - miodzio. Raczej wsród konkurentów z tego zakresu cenowego tego nie uświadczysz. Jak trzeba - potrafi też nieźle przypier... Kolumny to rzecz bardzo istotna. Z B&W oraz Trianglami "chiński wynalazek" grał jak dla mnie trochę... nudnawo, bez polotu i czasami można było ziewnąć:) Raczej nie jest to szkoła dźwieku odpowiednia dla tego klocka. Musisz szukać kolumn, które oddadzą możliwości dynamiczne tego wzmaka. Jeśli monitory, to spróbuj Dynaudio Focus 140. Z tego co pamiętam, było naprawdę fiu fiu:) Dobre będą też Paradigmy oraz wspomniane wczesniej Kefy - tutaj do głosu dojdzie średnica, a sąsiadowi nie rozbijesz kufla z piwem:) Źródło - jak lublisz analogowo, muzykalnie, płynnie - to tak własnie grał z Primare CD 21. Pamietam, że ludziom w salonie bardzo sie to połączenie podobało. Dla mnie było za ciemne:) Ja lubię szczegół - odtwarzacz Arcama zrobił swoje. Arcam własnie wypuścił nowe klocki. Gdyby Denon 1500 nie był płaski jak Paris Hilton... Jak chciałbyś sie bardziej szarpnąć po kieszeni, spróbuj może z CX3, jest szczegółowy, ale i głęboki. Powinno być dobrze. Jest wrazliwy na kable. Dobrze było słychać wszelkie zmiany. Aha, zmiana tego czegoś do zasilania, w co jest fabrycznie wyposażony, na sieciówke Neela tez dała bardzo pozytywny efekt:)

Pojawiłą się oferta sprzedaży paradigmów 20v3 za przystępna cenę. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma może w Krakowie lub okolicach te monitorki? nie chciałbym kupować w ciemno a odsłuch ze względu na odległość sprzedającego nie wchodzi w grę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.