Skocz do zawartości
IGNORED

Amati Homage vs. Extrema do 25mkw

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Opis miszcz :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

uffff, przebiłem się właśnie przez cały wątek - jazda jak w Japonii z tym świętem przeganiania pecha co 10000 chłopa chce zmacać "biegnącego" przez tłum kolesia :D

jazda niezła! :)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

opis niezła lektura :)

ale wątki dla przykładu same na + ,a widziałem na forum też na - :)

te vince wyglądają smacznie :> jednak trochę strach o rachunki za prąd :/

master, miałeś wpaść posłuchać i co?

Dopinam właśnie temat kupna JMLab Electra 1027be (ewentualnie Mezzo Utopia, jeszcze sam nie wiem) i jak mi to wszystko zagra w niecałych 20 metrach, to vicki zostają, także radziłbym się pospieszyć ;) Przy okazji wyjaśniła się zagadka dlaczego pcham Credo ;p Zwyczajnie nie mam gdzie ich trzymać, a jeszcze dwa tygodnie temu miałem tu prawdziwe składowisko "gratów" zniesionych od siebie z mieszkania (trzy kompletne systemy moje plus czwarty dziewczyny) a miejsca tyle co kot napłakał...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

nom będę będę w sobotkę :)))

o widzę czyżby na jm laby wskok ?? - to chyba Waść do mnie z vincami wpadniesz jeszcze :)))

1027 mi się osobiście nie spodobały, choć to ponoć dobre kolumny do 18-22m2 :/. Mezzo to wyższa szkoła grania :), jendak mezzo to minimum 25m2

Na razie zakupiłem na próbę PS 5.1 co by sobie przypomnieć jak ten tioxid świszczy i jak ogólnie mi to zagra w nowym pomieszczeniu. Kiedyś już je miałem, tyle że w moim starym mieszkaniu. Później pomyślimy co dalej. Wymyśliłem, że najbezpieczniej będzie wstawić Mini Utopie i ewentualnie pomieszać coś z pokojem w razie gdyby coś było nie tak, ale od miesiąca poluję i coś nikt nie sprzedaje, a za tydzień wchodzi ekipa remontowa i jestem na ciśnieniu, bo do soboty muszę mieć przygotowany jakiś plan robót, który z kolei ma ścisły związek z kolumnami, które docelowo tu staną :) Także rozpatruję Electry albo Mezzo. Mam na oku jedne i drugie w dość przyzwoitych cenach. W Electrach korci mnie ten niby nowy beryl no i cena (ponad pięć kawałków mniej niż wołają za Mezzo) a w Mezzo za to pojedynczy ale większy woofer na basie, no i ogólnie zajebisty wygląd... Oczywiście zdaję sobie sprawę z fizycznych ograniczeń pomieszczenia, ale ja jakoś wolę nadmiar basu "korygować" zatykaniem otworów, ewentualnie zmianą któregoś klocka, nawet wszystkich ;) zamiast męczyć się z jazgotem niedomagających na dole podstawkowych wypierdków z którymi już nic się nie da zrobić. Póki co czekam na PeeSy i zobaczymy co dalej. Tak wiem, co ma piernik do wiatraka, a PS 5.1 do Electry, tym bardziej Utopii, buehehe :)

No dla mnie ma, bo mniej więcej na oko będę mógł się określić z tym pieprzonym remontem, co gdzie i jak ma być.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • 11 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.