Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zagra Mission 773?

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pisałem już na forum w kwestii kolumn do HK HD 710 i NADa C300 dla mojej dziewczyny. Wybór do odsłuchu padał na Dali Concept 6 i Mission M34. Mogłem kupić używki Tannoy Revolution R3 ale ktoś sprzątnął mi sprzed nosa a byłem na nie zdecydowany. Chodzi mi o kolumny do jazzu i rocka, cenię klarowność i kulturę dźwięku, moja połówka też-to dla niej ma być kolumna. Niestety nie byłem jeszcze na odsłuchu ani Conceptów ani M34 bo mają je niewygrzane. Mogę kupić natomiast Mission 773 używki w niezłej cenie. Czy ktoś je słyszał? W jakiej konfiguracji? Pomieszczenie 22metry. NAD brzmi dość jasno, basem nie pompuje pomieszczenia, średnica jest przestrzenna i przyjemna a góra trochę sycząca i chropowata. Prosiłbym o jakieś info dot. tychże kolumn bo albo musze pojechac na odsłuch ponad 200km albo....brać je w ciemno. Kolumny ładnie wyglądają i takie mają być-będę reprezentacyjnie wyglądały u niej w salonie. Pozdrawiam

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/45748-jak-zagra-mission-773/

Jak chcesz kupić ładny mebel to kup. Ale tylko mebel. Bo kolumnami lub głośnikami nazwać tego nie można.Suche,głupie i bezpłciowe. Martwe. Tak w skrócie wygląda moja opinia.Niskie tony przy ich wielkości to kompromitacja.Seria 77x to była wielka klapa Mission. Zrobili tą serię w początkach Kina Domowego. I nawet w tej roli te kolumny się nie sprawdzały. Ogólnie nadrabiały wyglądem ( duże, smukłe, głębokie, obudowa z grubego MDF-u oklejona naturalnym fornirem, ładne z wyglądu lecz tylko z wyglądu aerogelowe 13 cm głośniki + zwykła tekstylna kopułka, przód wykończony dobrą imitacją skóry)i trochę ludzisków na wygląd się nabrało.W tym i ja tu piszący.Ponad 5 lat walczyłem z tym syfem ( wymiana wzmacniacza,CD, kabli) i nic to nie dało. Beznadzieja dźwiękowa. I w końcu udało mi się tego trypla pozbyć.I kupiłem za 400 zł. używki Kody AV 702 i teraz dopiero wiem co to piękno muzyki. Taniutkie Kody a dźwiękowo pobiły na łeb te angielskie "wynalazki".NIE KUPUJ jeśli chcesz mieć przyjemność ze słuchania muzyki. KUP - jeśli chcesz mieć audiofilski mebel. Tylko mebel.Ostrzegam.

Dzięki. Nigdy nie byłem zwolennikiem kupowania w ciemno, zawsze odsłuch. Ale mam dośc narzekania sprzedawców na to, że chce czegoś innego niż oni mogą mi podłączyć. Prawie wszystkie kolumny, którymi byłem zaintereswoany są niewygrzane. Lipa. Zastanowię się nad Tannoyami, wujek miał M2 i grały z Cambridge Audio, chyba A1 i naprawdę było nieźle jak na taki budżet. NAD i CA to w sumie podobne piece, nieprawdaż? ;)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Miałem nad'a c300.Najlepiej grał ze studyjnymi tannoyami reveal 5 i cd nad 512, i kablami scenicznymi.

GC nie brzmiał lepiej.To wszystko się poprawia po wielokrotnych próbach dopasowania różnych elementów. CA to nie jest podobny wzmak do nad'a.Jednak psując zestawienia możemy je do siebie upodobnić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.