Skocz do zawartości
IGNORED

Drobne kłamstwa audio

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryte

Czy dużo ciekawsza nie byłaby Lista Kłamstw Grubszych?

Tych, które generują błędne decyzje finansowe, a w konsekwencji brak wiary w różne redaktorskie i dystrybutorskie bajdurzenia?

Taką bez puszczania oka: patrzcie jaki jestem swój chłop. Widzę i rozumiem problem. No przecież normalnie nas....Pięść? czyja? Kowala, czy mojej żony? Ale jadą..., nie do pomyślenia...,

Czy w imię doraźnego interesu ludzi żyjących z audio słowa nie padają zbyt łatwo?

Czy dopuszczalne jest manipulowanie emocjami dla paru złotych miesięcznie więcej?

Przypomina mi się stwierdzenie jakiegoś redaktora: "pisane dla chleba, więc wybaczalne".

Ja sie z tym całkowicie nie zgadzam. Gdyby taki relatywizm moralny był powszechny, to kto zrobił by Powstanie Warszawskie? Wszyscy przecież szmuglowali by rąbankę...

Będą "Kłamstwa Grube"?

-bezkompromisowy text- zażartował stefan

• Redaktorzy
Ukryte

Mój tekst nie miał takich ambicji, był raczej efektem dobrego humoru i jako taki miał charakter pobłażliwo - prześmiewczy. Zapraszam oczywiście do założenia wątku poświęconego problemowi łgarstw grubych, ale to nie będzie juz wątek o tym, o czym ja pisałem.

• Redaktorzy
Ukryte

Niestety, cir, nie trafiłeś. To jest dosłowny opis zdarzenia, w którym zresztą brali udział inni forumowicze z Audiostereo. Tak zwany odsłuch forumowy. Niestety, wyobraźnia t e g o dziennikarza akurat jest dość uboga i musi on wspierać się w twórczości rzeczywistymi zdarzeniami. Ale dziękuję za zainteresowanie tematem felietonu.

• Redaktorzy
Ukryte

Dla podniesienia nastroju, małe łgarstwo tak stare jak piramidy. Nie wiem dlaczego wcześniej nie przyszło mi na myśl: "patrz, kochanie, to kosztowało tylko 100 złotych!".

Ukryte

nie kwestionuje tego czy burza i mrugania swiateł miały miejsce , wykorzystanie dramaturgii całego zdarzenia do osiagniecia zamierzonego efektu to własnie nazywam małym kłamstewkiem

kłamstewkiem nie musi byc fałsz ale gra na prostych uczuciach takich jak umiejętnie pobudzony strach przed utrata sprzetu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ukryte

ależ prosze ,mam duzy sentyment do tworczosci popełnianej o północy z dopalaczem

osiagamy wtedy stan nadswiadomosci wznosząc sie ponad przyziemnosc i sereotypy czego efektem są teksty pisane lub niezła zadyma na imprezie w zaleznosci od rozwoju sytuacji :))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ukryte

a najlepsze kłamstwo to to słyszane od klienta:

przelew własnie poszedł*

*- nie wiadomo do kogo, nie wiadomo w jakiej kwocie, i nie wiadomo czy poszedl tylko do księgowej i co z nim dalej było

Ukryte

te klocki się nie psują

ten ampli ma rezerwę wielkoprądową

bo te kolumny zagrają dopiero w większym/mniejszym pomieszczeniu

żeby pan słyszał jak zagrało z kablem X

taniej już nie będzie, po prostu się nie da

nie mogę obniżyć ceny, to nie ode mnie zależy

jak wymienię wzmacniacz/CD/kolumny to już tylko będę słuchał myzyki

kupuję drogi sprzęt bo kocham muzykę

uwielbiam słuchać kwartetów smyczkowych

tej zwykłej płyty posłucham jutro, dziś jeszcze odpalę jakiegoś "audiofila"

to jest zakup docelowy

wreszcie znalazłem to czego szukałem

obiecuję skarbie, że na rok koniec z zakupami sprzętu

nie przeszkadza mi, że ta lampa nie ma dynamiki i basu

gra jak na żywo

wzmak X lubi się z kolumnami Y bo mają tego samego dystrybutora

mali producenci sprzętu audio nie robią tego dla zysku

Ukryte

-przenieśli produkcję do Chin , na szczęście cena i jakość nie uległy zmianie

-ta cena jest uzasadniona

-tani plastik na facjacie , awaryjny , niedrogie podzespoły ale za to jak to gra...

-legenda zobowiązuje , gra tak samo jak 30 lat temu

-niczym nie skrępowana dynamika i cena

-w mojej 40 letniej karierze dziennikarskiej nie spotkałem sie z przypadkiem naciąganej recenzji

-z tymi kablami nie będzie basu

-kondycjoner poprawia kondycję

-ta miedź ma 1,5 atomu węgla na metr i to słychać

-ten sprzęt rozwija skrzydła tylko na audiofilskich samplerach

-bas był mały ale za to potęzny

-cenę określa brzmienie , brzmienie określa recenzent

Ukryte

Autentyk z recki:

System ... jest fantastycznie wykonany i wspaniale wyposażony. W tym przedziale cenowym to bardzo dobry wybór. Trzeba tylko pamiętać o swoich preferencjach i starannie dobrać kolumny.

Ukryte

-to małe trafo z bliska wygląda na większe

-po wpięciu tego kondycjonera mój sprzęt ani razu mnie nie kopnął

-sieciówka zagrała jakby jej nie było

-po zatkaniu bassrefleksów osiągnąłem referenycjny bas

-filtrowanie zasilania działa bez zarzutu , po uderzeniu pioruna wciąż grało

-wzmacniacz zagrał tak jak wygląda a nie wygląda jak wzmacniacz

-hiendowy stolik nieobecny w torze

-moja wstrzemięrzliwośc w ocenie tego zestawu zderzyła się z podziwem mojej sąsiadki

-słuchaliśmy we trzech - jeden był zachwycony , drugi zdegustowany ,a trzeci nie miał zdania

-otrzymałem niewygrzany egzemplarz , zagrało znakomicie , jak gra po wygrzaniu nie wiem bo musiałem oddać

-hiendowe zestawienie tak mało dodaje od siebie ,że nie ma o czym pisać

-po zgaszeniu światła pojawiło się czarne tło

-jak widać na wykresie ten tranzystor ma tyle zniekształcen ,że powinien zagrać lampowo

-ta lampa zagrała jak tranzystor tyle ,że bez dynamiki , niektórzy tak lubia

-wzmacniacz piekielnie się grzeje co by tłumaczyło ciepło prezentacji

-wiem ,że zagrało muzykalnie nie wiedząc co to znaczy

-to dvd renomowanego specjalisty zagrało wybornie , jak nie dvd

-cd zagrał prawie analogowo tzn bez trzasków

-agresję wysokich tonów można osłabić zatyczkami do uszu

-kiedy zmieniłem ustawienie kolumn o 3 cm na środku sceny pojawiła się metrowa dziura

-te słuchawki dają męczący dźwięk , poza tym są komfortowe

-gdybym miał tyle pieniędzy od razu bym kupił ale na szczęscie nie mam

-nasz ranking jest subiektywny , nawet ceny się nie zgadzają

-na tym zestawie usłyszymy całą muzykę i pralkę sąsiada

-kolumny wyłacznie do muzyki klasycznej mozemy pogodzić z rockowym wzmacniaczem za pomocą jazzowego okablowania i discopolowej sieciówki

-recenzent ma prawo do własnego zdania , nawet jeśli nie jest jego

• Redaktorzy
Ukryte

Felieton niejedno ma imię i nie każdy każdemu podoba się tak bardzo, jak autorowi. Przypominam sobie jeden felieton Hamiltona z lat 60. Nosił on tytuł "Przyjęcie towaru" i zawierał osiem akapitów kresek, rozdzielonych porządnie, jak zwykle u Hamiltona, gwiazdkami.

• Pokaż nowe odpowiedzi