Skocz do zawartości
IGNORED

sownik dziwnych słów

lidka

Rekomendowane odpowiedzi

jestem tu nowa jak źle tu napisałam to sorki dajcie dzie trzeba

ale rozchodzi mi sie o to ze czytam juz tydzien to forum i caly czas trafiam takie slowa ktore niby znam ale nie rozumię o co chodzi kąkretnie: siciówka? srednica muzyki albo dxwieku?

monitory? - kompletnie nie jażę o co biega

kabel cyfrowy? - czemu cyfrowy?

i tak ciongle

czy ktoś może albo kilka osub zrobic wątek rzeby to powyjasnieć nno bo przecież nie wszyscy sie odrazu znajo

dziękuję

lidka

https://www.audiostereo.pl/topic/45893-sownik-dziwnych-s%C5%82%C3%B3w/

lidka ale dlaczego ty taka niedorozwinieta jestes

twoj tworca mogłby choc nauczyc cie lepiej pisac moze ktos by sie zachecił a tak to kolejna szkarada

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jazzz, 27 Wrz 2008, 14:45

>Józwa zbanuj trolla!

Jak już się odezwałeś to wytłumacz dziewczynie o co biega a nie zaraz z trolami wyjeżdżasz.Pozdrawiam!:-)

Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tam jest część terminów wyjasniona, nie wszystkie bo połowa z tych które stosują ludzie z tego forum ma jedynie charkter społeczny. Czyli ma pokazac, że jestem swojakiem, znam sie, mam pojęcie, to żargon. Taki sam, wystepuje u programistów, bazodanowców i innych dziwnych dziedzin życia :).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no nareście jakiś sęsowny wpis - a tak tylko jajca

dziękuje Olgierd troche mi sie rozjasnilo ale i tak nie ma tam wszyskiego

i tak by sie tu przydal taki slwoniczek tylko widze wszyscy gadaja o chetnych niema rzeby napisac co i jak

o co chodzi z ta siecówką? chodzi o podłaczenie do netu i ścionganie mp3, tak ?

i jeszcze Olgierd- co znaczy że dxwienk jest analogowy? a inny nie

>lidka

Z tą sieciówką związanych jest kilka znaczeń. Tutaj chodzi przedewszystkim o to, że to "przedłużacz" z filtrem odkłucającym, poprawiającym dostarczane napięcie oraz zabezpieczającym przed niebezpiecznymi skokami napięcia, które często występują w gniazdku.

Ale pomyśl troszkę nad sobą, nie wstyd może Ci, że piszesz z tak kardynalnymi błędami ?

Przecież to czytają ludzie i coś to o tobie świadczy. Często takie pismo aż kłuje w oczy po prostu.

Mogę się założyć, że pod pseudonimem "lidka" kryje się jakiś nastoletni gimnazjalista, który nie ma w ogóle pojęcia, czym jest ta cała "zabawa w audio".

Pewnie zachwyca się basem, który zabija wszystko w promieniu stu metrów.

Jest zafascynowany wysokimi tonami, które wiercą dziurę w głowie...

A z audiofili robi sobie jaja, bo po prostu ich nie rozumie.

Dzwike anlogowy, to fala elektomagnetyczna o wygladzie sinusoidy, dzwięk zawsze jest anologowy bo każdy odtwarzacz CD posiada przetwornik cyfrowo analogowy, inaczej nasze kolumny byłyby nieme lub słychac byłoby szum, Sygnał cyforwy zapisywany jest w wartościach 8 bitowych i przesylany do konwertera cyfrowo analogowego. Jakośc dzwięku jest zależna jak ten konwerter radzi sobie ze zmiana sygnału cyfrowego na sygnał analogowy. Wszystko co nas otacza jest analogiem, czyli dzwiek jaki do nas docieta jest analogowa falą podatna na zakłucenia i zmiany. Zjawisko sygnału analogowego jest stosowane w radiu, długie fale, srednie fale itd, w najbliższej teraźniejszości zostanie to zamienione na sygnał cyfrowy i znikną radia w takiej formie jak je znamy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.