Skocz do zawartości
IGNORED

audiosmietnik.pl

pingwin

Rekomendowane odpowiedzi

Kłopot w tym, że Ci co rzekomo słyszą nie potrafią tego UDOWODNIĆ.

dlaczego tak bardzo zależy ci, aby ktoś udowodnił tobie, że on jednak widzi kolory

Duża część tych złotouchych robi przy okazji swoje małe interesiki...

może dlatego irytujesz się, bo twój mały interesik nie chce wypalić?

nie rozumiem nawracaczy... nie rozumiem...

co oprócz własnej satysfakcji masz z tej swojej namolnie wszędzie wciskanej mantry? jakie kompleksy ci to leczy? guru chcesz być? nie widzisz, że się ośmieszasz i nawet jeślibyś bronił słusznej sprawy - to jesteś jej najgorszym z możliwych orędowników?

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 3 Paź 2008, 18:15

>Panowie i ty, XYZPawle. Jeszcze tylko jedno słowo na temat słyszenia czy niesłyszenia...

Eee, no dlaczego wspomnienie o udowadnianiu słyszenia przez Redaktora nadaje się na usunięcia ?!?

Czyżby to było nieobyczajne ?!?

Gość

(Konto usunięte)

audiograde, 3 Paź 2008, 18:30

>Kłopot w tym, że Ci co rzekomo słyszą nie potrafią tego UDOWODNIĆ.

>

> dlaczego tak bardzo zależy ci, aby ktoś udowodnił tobie, że on jednak widzi kolory

?!? Żartujesz ? Przechodziłem testy na daltonistów :)) To mogę potwierdzić, jak i wiele ludzi.

Fascynuje mnie ludzka naiwność: co można ludziom wcisnąć, bez żadnego, najmniejszego dowodu na istnienie cudownych cech tego czegoś...

>Duża część tych złotouchych robi przy okazji swoje małe interesiki...

>

> może dlatego irytujesz się, bo twój mały interesik nie chce wypalić?

Mój mały interesik wypala, wypala, ale nie na forum... Wstyd by mi było... Wybacz.

i kota odwrócą ogonem

i łunia to dla nich "wybawienie"

tacy otwarci ci nasi wybrańcy, "światlejsi z góry", namaszczeni, le....psiejsi....

wstyd panowie, wstyd....

ale wy nie wiecie - co to.... więc o czym ja się męczę? :-(

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

pingwin-smietnik, owszem, pod warunkiem ze bierzemy pod uwage kolejny temat z cyklu 'niski poziom forum'. miedzy innymi w twoim wydaniu, ty to forum takim tematem zasmiecasz. jak sie niema co powiedziec, a sie bardzo chce, to sie zaklada wlasnie takie tematy.

abstrachując-to ze poziom forum wg wielu jest nizszy, moze byc skutkiem wylącznie dojscia bardzo duzej liczy uzytkowników, nieraz kompletnie zielonych w tych tematach. PO TO JEST TO FORUM, ZEBY LUDZIE SIĘ DOWIADYWALI RZECZY O KTÓRE PYTAJĄ. TAKA JEST GENEZA I PRZEZNACZENIE FORUM. wg mnie znaczny wzrost liczby uzttkowników to bardzo dobry znak-forum stalo się popularne. nic w tym złego nie widzę.

no właśnie - nic nie widzisz....

i niewiele rozumiesz

więcej Pawłów!więcej Pawłów!więcej Pawłów!

i pavulonu

>> denon.dcd.2560

Być może się mylę, ale wydaje mi się, że to forum aspiruje do bycia jednym z najlepszych polskich for o tematyce audio (i słusznie), a jeśli tak jest to należy oczekiwać pewnego poziomu. Wybacz, ale jak słyszę pytania w stylu, czy sieciówka to kabel do ściągania mp3 z internetu to ręce mi opadają. Masz racje, pojawiają się nowe osoby (i bardzo dobrze), tylko należy je rozgraniczyć, na tych, którzy sprawami audio żyją (Ci są świadomi zasobów tego forum mają co robić) i na tych którzy pojawiają się tu by wprowadzić zamęt i bałagan.

denon.dcd.2560

>>jak sie niema co powiedziec, a sie bardzo chce, to sie zaklada wlasnie takie tematy.

Zgadzam się z Tobą, nie mam za wiele do powiedzenia w temacie audio, przykro mi, ale nie jestem ani w tym kierunku wykształcony, ani moje dotychczasowe doświadczenie nie upoważnia mnie do kompetentnych komentarzy, ale jednocześnie uważam, że nie jest to powód bym nie miał prawa zareagować w sytuacji kiedy forum przechodzi mały kryzys.

• Redaktorzy

Prosiłem o nieofftopikowanie, inaczej mówiąc o nie niszczenie tego wątku. Stąd niektóre wpisy są wycinane. Wątki poświęcone polemice między tymi, którzy słyszą wszystko, a tymi którzy nic nie słyszą, na forum już są w obfitości. Odsyłam do nich. To nie jest tak, ze każda dyskusja jest świetną okazją do gadania na dowolny temat.

• Redaktorzy

Przypominam mój wpis-propozuycję:

"[...] Jednak gotów jestem na omówienie i ewentualnie wprowadzenie podobnego systemu [moderacji wątków przez userów] pod warunkiem, ze nie będą to ludzie z zewnątrz, tylko forumowicze od dawna aktywni w danej zakładce."

• Redaktorzy

Przypominam mój wpis-propozycję:

"[...] Jednak gotów jestem na omówienie i ewentualnie wprowadzenie podobnego systemu [moderacji wątków przez userów] pod warunkiem, ze nie będą to ludzie z zewnątrz, tylko forumowicze od dawna aktywni w danej zakładce."

>Prosiłem o nieofftopikowanie, inaczej mówiąc o nie niszczenie tego wątku. Stąd niektóre wpisy są wycinane.

Szanowny Panie Redaktorze,

To proszę być konsekwentnym i wyciąć w pień choć z tego wątku, dla godnego przykładu, nawiedzone brednie xyz o kabelkach słyszeniu itd. Przecież to w jego wykonaniu służy tylko i wyłącznie judzeniu ludzi. A jak mu się nie podoba wysłać toto wraz z nickiem i całym inwentarzem do np. Świadków Jehowy czy cuś...

A moderacja własnego wątku przez odpowiedzialnego usera to dobra sprawa.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

pingwin a nie masz wrażenie że forum pomału się wyczerpuje ? tzn. ileż można pisać o tym samym ? dla przykładu:

Wpada kolo, zakłada wątek typu - Co wybrać i określa swoje preferencje, jak najwięcej, bo to ważne żeby wypaść jak najpoważniej a bynajmniej poważniej od tego co założył taki sam wątek wczoraj, żeby do swojego wątku ściągnąć jak najwięcej poważnych ludzi. Preferencje które określił nie są jednoznaczne dla wszystkich, oraz informuje nas o tym że użył szukajki forumowej, lecz nic nie znalazł a im więcej czyta tym mniej wie, następnie wpada ok 20-30 onanizatorów klocków audio i rozmowa kończy się na tym że te 20 czy tam 30 chłopa delikatnie mówiąc wymienia poglądy na temat brzmienia ów klocków między sobą gdzie dla każdego z nich zagra on inaczej, w każdym z ich pomieszczeń zagra on inaczej, z każdymi ich kolumnami zagra on inaczej, między czasie założyciel wątku się ulatnia i wątek kończy się na niczym, i tak w koło Macieju z dnia na dzień. Czytanie takich wątków pomału się nudzi.

A zlewani są Ci z najmniejszym budżetem a zarazem najbardziej potrzebujący pomocy czyli Ci którym trzeba dać do zrozumienia że TELEFUNKEN za 450zł z allegro to GŁUPOTA bo tym tylko można się do audio zrazić !!! sorry ale jeśli ktoś z budżetem 10kzł pisze na forum co kupić to dla mnie jest to tylko objawa pychy i chęci pochwalenia się, tylko nie wiem czym, bo mając taki budżet idę do salonu audio i kładę na stół w tym przypadku ŚMIESZNE 200zł ( kwestja osobista ) i proszę o odsłuchy nawet kilkudniowe. Przykładem może być wątek "Dziwny gust czy testy kłamią?Odsłuch" gdzie najlepiej pokazany jest obraz jak można się rozczarować pod kątem recenzji jak i ocen na forum !

Mam swoich ulubionych forumowiczów ale nie są to onanizatorzy tylko opisują oni czysto-techniczne problemy gdzie przeważnie pytanie DLACZEGO TAK - ma swoją odpowiedź a nie jak wyżej wspomnianiani duże dzieci którzy piszą...powinno to zagrać....wydaję mi się że....raczej na pewno... być może będzie to...nie interesują mnie pana wykresy, ja mam i jestem zadowolony...

to moje zdanie.

A teraz wszyscy odsuńmy się od klawiatur i wykonajmy kilka skłonów...

• Redaktorzy

"To proszę być konsekwentnym i wyciąć w pień choć z tego wątku, dla godnego przykładu, nawiedzone brednie xyz o kabelkach słyszeniu itd."

Właśnie to m.in. wycinałem - wszystko poniżej mojego wpisu z ostrzeżeniem.

"Świadkowie..." to dość dobry przykład, bo problemem nie są czyjeś "odosobnione" czy dość oryginalne poglądy. Nie jest problemem wygłaszanie swoich tez, o ile tylko wyrażane są w wątkach dotyczących ściśle tematu. Cały syf bierze się stąd, że niektórzy doskonalę "się bawią" wpieprzając się ze swoimi teoriami w niemal każdy wątek, snując do znudzenia tą samą bajkę, którą już wszyscy doskonale znają. Prowokują do toczenia idiotycznych dyskusji, kłótni i... po wątku, czasem ciekawym.

• Redaktorzy

Wilu - sądzę, że nie. Dlaczego? Otóż obecnie tygodniowo przybywa 80 zarejestrowanych nowych forumowiczów (tak było w ciągu ostatnich 2 tygodni, wcześniej było 60-70, a podczas wakacji po 50 tygodniowo). Wynika z tego, że TYLKO po wakacjach przybyło tu paręset nowych osób zainteresowanych audio. Jak widać, jeśli nawet jedni się wyczerpują, to nowi przybywają.

podłączam się do tematu.

jakiś czas temu, również ja uległem manii zakupu jedynie słusznego, cięzkiego jak cholera

beera. mimo dyskfalifikującej go wady / prykania / został uznany gwiazdą formatu vhs hi-fi.

magazyny na okęciu zostały opróżnione a piwnice w naszych domach / w większości / przyjęły w swe czeluście kilogramy było nie było wyrafinowanej konstrukcji video !

no i co ?

no i nic.

dalej będziemy polować.

;)

redaktor

Właśnie wyczerpują się Ci co przechodzą do słuchania muzyki a przychodzą Ci którzy chcieli by sprzedać swojego Su-V300 dołożyć 100 albo 120zł MAX i usłyszeć różnice - dalszy schemat rozmowy jest znany... albo przychodzą nowi userzy którzy wpisali jakąś frazę w google i pech chciał że google kieruje ich na audiostereo w dodatku na wizytówkę naszego forum czyli bocznicę, gdzie trzeba się zarejestrować, więc ciekawi wyników wyszukiwania się rejestrują... tylko oby to nie byli zboczeńcy którzy w wyszukiwarkę wpisują "lidka"

obecnie tygodniowo przybywa 80 zarejestrowanych nowych forumowiczów (tak było w ciągu ostatnich 2 tygodni, wcześniej było 60-70, a podczas wakacji po 50 tygodniowo). Wynika z tego, że TYLKO po wakacjach przybyło tu paręset nowych osób zainteresowanych audio. Jak widać, jeśli nawet jedni się wyczerpują, to nowi przybywają.

a od kiedy to ilość przechodzi w jakość?

>>obecnie tygodniowo przybywa 80 zarejestrowanych nowych forumowiczów

Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

audiograde to miałem na myśli w moim wpisie wyżej.

Czy szanowny pan redaktor ma może informacjie np. ile nicków posiada lidka ? pytam poważnie bo to może ona/on te statystyki podkręca ?

akurat głośni ostanio trolle (np. XYZ Pawel, Lidka) to bezwzględnie osoby mające dłuższy czas do czynienia z forum pod innymi nickami - na taki sposób wk... innych uczestników nie wpadła by osoba a która nie miała do czynienia z forum dot. audio.

Swoją drogą trolle swoje głupie ale pracochłonne zajęcie (ilość wpisów Pawla jest imponująca) wykonują "za darmo", mi by się nie chciało.

przypomnę temat, bo my tu sobie starybeju jaj nie robimy:

Co to ma być? Jeśli Szanowna Redakcja sobie nie radzi, to może należałoby zatrudnić kogoś kto będzie to monitorował, bo inaczej w tempie ekspresowym to forum, które dla wielu pewnie jest ważną częścią ich pasji po prostu zginie!

Proszę potraktować ten post jako apel do Szanownej Redakcji, apel od człowieka, który z niepokojem obserwuje co dzieje się z miejsce które zdążył bardzo polubić.

kiedyś już był duże spory o tym na forum: po nieudanej moderacji i po przejęciu forum przez site

ale wiecie co się liczy?

nie wy i nie wasze zdanie

ilość odsłon - to dobrze wygląda w rankingach, buduje przyszłość i markę - dla ewent. dalszej odsprzedaży - podnosi wartość

to wszystko

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.