Skocz do zawartości
IGNORED

Witam Serdecznie. Az tu mnie przywiało.

nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od jakiegoś już czasu dochodziły mnie słuchy o istnieniu tego forum.

Widzę ze co poniektórzy nawet nieźle się tu bawili. Rejestracja trwała jakiś czas ale cierpliwość została nagrodzona.

Sprawiło mi niebywała wręcz frajdę czytanie o czymś co współtworzyłem, a jeszcze większą zadowolenie pana ,który o tym wspomniał. Ciekaw jestem innych opinii, i jeżeli będziecie panowie mięli chęć uczestniczyć aktywnie w projektach nemesis a.p to będzie mi niezwykle przyjemnie. Ciekaw jestem waszego zdania i zapewniam iż nie mam zamiaru promować na forum niczego. W swojej naiwności myślę jednak, iż będziecie mięli chęć na to by co nieco potestować. Ciekaw jestem opinii takich zaangażowanych w świat muzyki i sprzetu ludzi jak Panowie. Dziękuje i słuzę pomocą w sprawach tematyki audio, gdzie będę mógł pomogę. pozdrawiam. Przemek

witam

na wstepie ciekaw jestem opini na temat serwera muzycznego

czy to przyszlosc,ktora zastapi kiedys CD czy twoim zdaniem

to kolejna nowinka, ktora szybko przeminie??

pozdro

Kiedyś zastąpi. tak jak inne hd standardy na nośnikach zastąpią pamięci flash. Nim to nastąpi trzeba jeszcze zarobić na nośnikach a to długi proces. Zawsze zostanie grupa ludzi ,ktora będzie chciała mieć nosnik nie plik.To długi proces jak myśle. Nawet ja stary abnegat komputerowy zakupiłem sobie prywatnie monitory komputerowe aktywne nht. żeby komputer wreszcie zaczął grać. dość już miałem creative sound.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bardzo pozytywna ocena tych maluchów.

Ukryta Zawartość

Drugie pytanie rodem z piekła. Niektórzy producenci np VDH zalecają aby ich kable nie były krótsze niż 1,5 m. Wynika to z ich geometrii. Osobiście uwazam iż kabel powinno dobierać się do systemu rozwaznie i indywidualnie. Jak spełnimy te kryteria długość nie będzie mia la aż tak istotnego znaczenia, no chyba ze kolega zwinie w pętle 30 mb. i stworzy cewkę wtedy będzie gorąco.

Wracając do tematyki audio-kompa. jest taka karta nazywa sie lynx-2. Teraz juz kolejna generacja.

ziała ona jak dobry hi-endowy dac. Polecam do odsłuchu bedziecie mięli nieżły zgryz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja juz na AS zaczynalem sie nudzic, a tu taka bomba :) jednak Redakcja dziala w temacie :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

chyba zle trafiles bo sie nie opedzisz od pytan (ha ha)

myslisz ze lepiej wstrzymac sie z kupnem serwera poki co?( cena)

i zainwestowac w odtwarzacz + dac?

Czy moze pobawic sie w zastepstwo pokabinowac np. z Sony play station3+dac

jako serwer?(czysto teoretycznie)

P.S.

Czy roznica w odbiorze przy odpowiednim sprzecie pomiedzy

odtwarzaczem a serwerem jest naprawde znaczaca?

czy jak wygne sieciowke w luk, to elektrony mi nie uciekna na zakrecie?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Czytając troche te wpisy nemesis'a widze lidkę, VC i inną patologię, jak się mylę to milknę!!

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

foxbat, 15 Paź 2008, 23:28

>Jakiej dlugosci powinien byc kabel zasilajacy by miec wiecej basu?

Wydaje mnie się, że powinieneś spytać kogoś innego:

Myślę iz nie powinienem.

Pytania tego typu niczemu nie służaą a mnie meczą. Są inne czynniki majace duży wpływ: rodzaj przewodnika rodzaj i ilosć ekranu stosunek ekranu do przewodnika i parę innych min pojemność która wzrasta czym kabel dłuższy.

czy elektrony "biegna" szybciej w miedzi czy w aluminium? jaki to ma wplyw na dzwiek? czy obudowy musza byc zawsze z kwasowki?

Lidki nie znam za patologię się nie uwazam. uprzedzano mnie przed panami lecz jest ok.

z ciekawych rzeczy a nie pierdół.

Serwer nie. natomiast dobr transport zbalansowany i lynx2 potem na wzmaka. Będzie grało jak dac za 5000zl. sami sprawdżcie.

Milczą ci którzy wiedzą wszystko lub nie wiedzą nic. Proszę nie milknąc ale dajmy spokój elektrobełkotowi, zostawmy to ludziom, którzy z tego żyją. żeby się napić piwa nie trzeba być właścicielem browaru.

żeby załozyc firme audio trzeba zainwestować nie tylko w swój własny subiektywizm ale rownież w ludzi, ktorzy stanowia jej trzon. Niebawem dolączy do nas dwóch sympatycznych panów którzy beda wam słuzyc informacjami o pojemnosciach indukcyjnosci itp. O ile będą mięli odwagę wyjść na rzeż.. he he Oni projektują te zabawki o ,których panowie potem piszecie eseje. Ja jestem tylko biedny własciciel małej firmy w której każdy z nas robi co innego.

Ja z multimetrem nie biegam kabli nie wyciągam. To moja pasja a nie domena wiedzy absolutnej, nie to żebym był głąb ale są rzeczy , które lepiej zostawić ludziom kompetentnym.

czy elektrony "biegna" szybciej w miedzi czy w aluminium? jaki to ma wplyw na dzwiek? czy obudowy musza byc zawsze z kwasowki?

nie musza być z kwasówki. poleca nieco lektury, lub nie robienie sobie jaj. myśłę iż na tym zakonczymy

Szkoda iż tak to wychodzi. Jak widac nie ma najmniejszego sensu prowadzenie dyskusji, żeby to jescze była dyskusja wyginanie sieciowek itp. Panowie nie chcecie mnie tutaj ok. Ja nie zamierrzam nikogo blokowac prowadzic wojen szerzyc uprzedzen, szczerze mowiac miałem nadzieję iz miło spedzimy czas jak widac chyba nie wyszło lecz nie moja w tym zasługa. Jak zauwazyl John z nht w tym roku mielismy okazje nieco pogadac i bylo sympatycznie i to mimo roznicy pogladow wada ludzi w polsce jest to ze kazdy z kim chcial porozmawiac utwierdzal go do swoich przekonan jezeli john nie wyrazal aprobaty byl automatycznie atakowany. Szkoda ze tak to wychodzi bo w innych krajach chlopaki z california audio labs przychodza pograc na gitarach do konkurencji, pija millera i dobrze sie bawia. szczekanie na siebie nic tu nie wniesie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.