Skocz do zawartości
IGNORED

Witam Serdecznie. Az tu mnie przywiało.

nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Uwaga na marginesie: fox, nie bierz więcej tego, co wziałeś, bo wszyscy łącznie z adminem posądzą cię niesłusznie, że trollujesz. A byłoby szkoda.

Pierwszy raz miałem kontakt z nht w latch 80. takie ścięte monitorki, pamiętam jak przez mgłe.

Wiele się od tamtego czasu nie zmieniło. charakter ten sam skutecznosc niska i otwarty duzy dzwiek, dla posiadajacych dobry wzmacniacz. super 4

• Redaktorzy

NHT w latach 90. były w polsce traktowane jako niemal przedsionek amerykańskiego hi-endu. Piękne to były czasy, kiedy w kolumnach siedział np. Peerless czy Vifa i nie słychać było natychmiast warkotu, że wszyscy wiedzą, że to złodzieje, bo tanie głośniki dają. Potem NHT jakoś zniknął z Polski, a ostatnio widzę u nich głównie dość wyszukane systemy do kina domowego. Zmiana kierunku?

niezle nawet to ich kino. ale pamietajcie panowie jestescie czescia prowokacji... przyznam niewiele rozumiem, nie wiem o jakie duchy przeszlosci chodzi panu z harpii nie rozumiem nic.

Wracajac do nht jest to ich hobby. Oni nie musza tego juz robic to zamozni ludzie mimo to firma istnieje. Od godziny 16 graja na gitarach do 2 nad ranem a projekty poczekaja,,, kurde zyc tak w polsce...

te podlogówki maja w sobie okrutna ilość brutalnego mięsa, żeby to wyłuskać trzeba dobrego wzmacniacza.. a do tego są piękne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dlatego, że wklejasz dowody na upadek zacnej firmy jaką była NHT :)

To jest prawdziwe NHT

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wszystko teraz musi być smukłe i jędrne. Ja miałem kiedys nht takie scięte monitorki nawet już ich nie pamiętam. Ale te nowe i tak lepsze od , niektórych pseudo-legend. Słuchałem i wiem nie ma tragedii.

Nawet tej firmy (NHT) nie ominęła fala gigantomani.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to zabiło niektóre firmy audio. Każda następna kolumna musi być mniejsza bardziej fikuśna i smukła. Dżwięk to czasami odnosze wrazenie drugi plan. Oczywiscie nie wszyscy tak mają. D E S I G N zabił juz nie jedną firmę audio ale dał mozliwosci propagowania i sprzedazy rzeczy marnej jakosci w pięknych skrzynkach. Kolumny ze szkła- zgroza jakies twory typu grające kible sauny . Revox przerósł sam siebie obijając kolumny skóra zdjętą z krowy. Sam widziałem na ifie.. Ubaw, ale co zrobić można juz tylko zacząc ryczec. Z drugiej strony wstaw sobie do domu harbety zobaczysz co ci znajomi powiedza, oczywiscie ci mniej zorientowani. Kupiłes na garazowej wyprzedaży.?

To to na zdjęciu to NHT Evolution T6 w zestawie były jeszcze pre i koncówka jako komplet. Dość nowa konstrukcja NHT z 2005 roku.

Niegdys słuchałem NHT monitorków ze skośną przednią scianką i był to dobry "audiofilski" raczej rasowy dźwiek, dośc zwiewny i lekki ależ jaki przestrzenny..

Dzisiaj moda na bezpieczne brzmienie zmieniły oblicza takich firm jak Triangle, JmLab czy B&W - niewiele zostało w produktach tych firm ze znanego wczesniej "firmowego dźwięku". Stały sie produktami jakich wiele - logo zostało. Postęp? Raczej nie - zostało tylko naginanie się masowego klienta i chyba przesycenia rynku.. Kiedys było inaczej to oni sterowali gustami, wyobrażeniem dobrego dźwieku.

Niegdys słuchałem NHT monitorków ze skośną przednią scianką i był to dobry "audiofilski" raczej rasowy dźwiek, dośc zwiewny i lekki ależ jaki przestrzenny..

zgadza się. Miałem cholerny problem ze wzmacniaczem nic z tym nie chciało grac. Dopiero stara końcowa krella chyba ksa 50 czy jak jej tam było ruszyła głosniki. Jak sobie pomysle to aż mi się ciepło robi na takie wspomnienia.

Dziś też nie brakuje prawdziwych audio- konstrukcji. Wezmy przykład audio-phisics. Facet pierdyknał robote w dali i mamy dobre głośniki. Mysle tu o mniejszym podłogowcu, pozostałe nie przypadły mi do gustu. Sam zas dali robi produkty co najmniej dziwne. Mentor.. medialny hałas.

Chętnie bym kupił taką starą końcówke jeszcze raz albo chociaż adcoma dzielonego i california audio labs dx-2 taki zestaw tez kiedys miałem... te czasy nie wrócą, teraz za taki dżwiek placi się dwie roczne średnie pensje za zestaw. To jest chore albo kiedys łatwiej się zarabiało.Może jedno i drugie.

Swoją drogą to trochę szkoda tych wszystkich ładnie wydanych płyt cd...za parę lat będą do lamusa, przestana wydawać, potem coraz mniej, a potem będą walać się w komisach za grosze.... kup mnie za 2 zl proszę.

Kurde aż tak żle nie będzie. Znajomy mój wszystko przegrywa na jakies stare szpule revoxa na tworze cudownym magnetofonie sztuder. Wszyscy wokół uważają go za co najmniej nawiedzonego dziwoląga... Jak za 20 lat będę wędrował z płyta cd po ulicy będzie to samo.. Kurde muszę się przestawić na te flesze i inne tam takie.

teraz na pudełkach od nht bodaj made in taiwan... na kolumnach ani słowa. Jak człowiek wyrzuci pudła to wiara w stary dobry amerykanski produkt wypełnia jego prózny umysł...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.