Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki 250-300zł. HD515, czy HD555?

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

>I nie pisz ze senki zle brzmią.

chcialbym zauwazyc ze nie wypowiadalem sie na temat brzmienia senkow w tonie "graja zle". Mowilem tylko o ich designie oraz o brzmieniu grado... oczywiscie w domysle ze senki graja gorzej ale nie zjechalem ich - tutaj klania sie czytanie ze zrozumieniem... albo twoje zirytowanie tak zacmilo ci oczy i chciales przeczytac dokladnie to czego oczekiwales...

>jednak wdam sie w polemike - a ty sluchales grado?

Ale wolalem senki. I nie obchodzi mnie grado, ktore wyglada jak unitra. Kupilem HD555 i temat wyczerpany.

>chcesz lepszy zart?

>grado - 4m - 100zl

>twoja Audionova Phobos mk2 - 2x1m - 199zl

Nie wiem czy to lepszy zart. Ale wole wydac 200zl na interkonekt niz 400zl na przedluzacz do sluchawek! Twierdzisz ze kable Audionovy sa zle? Posluchaj chociaz jednego.

>usmiech na mojej twarzy - bezcenne. A jak pomysle ze to gra w torze z procabem za 5zl/mb na koncu

>ktorego sa magnaty... pozostawie to bez komentarza. przerost formy nad trescia?

Widac ze ty tez twierdzisz ze to co jest w MM to shit. Posluchaj chociaz jednych Quantumow to zmienisz zdanie. Z tego co wiem (z tego forum) to ProCab nie jest takim zlym kablem glosnikowym i odradzono mi kupno wlasnie innego (np Audionovy Lunatica za 25zl/metr).

?👈

>Nie wiem czy to lepszy zart. Ale wole wydac 200zl na interkonekt niz 400zl na przedluzacz do

>sluchawek!

jakie 400? 100zl! czyli 1m kabla = 25zl ... ten przedluzacz to na dobra sprawe IC tylko z wtykami jack meski-zenski wiec nie wiem co ma za znacznie czy nazwiesz kabelek IC czy przedluzaczem (z bodaj glosnikowych Procabow tez juz robili IC :) )

>ProCab nie jest takim zlym kablem glosnikowym

oczywiscie ze tak... sam go mam... ale nie wpinam go w tor z IC za 200zl :P

>Widac ze ty tez twierdzisz ze to co jest w MM to shit.

moje zdanie o MM jest jedno "Media Markt? Tylko dla idiotow" i nie poczuj sie urazony tym tekstem... ale jak widze (ostatnie przyklad z mojego zycia) karte sdhc 2gb za 50zl a ta sama moge za 20zl z przesylka kupic na alledrogo to zastanawiam sie kto kupuje w MM :). Dla mnie ten sklep to przechowalnia mezczyzn w takich miejscach jak M1 w lodzi czy Copernicus w Toruniu i wiele wiele innych... cos jak pokoj zabaw dla dzieci w podobonych galeriach tylko dla facetow... nie wiem jak ty ale ja swoja puszczam do galerii a sam ide do MM "popatrzec". Ona buszuje miedzy ubrankami a ja spokojnie i we wzglednej ciszy przegladam sobie nowe tytuly czy to gier czy muzyki. ostatni raz kupilem cos w mediamarkt 2,5 roku temu - klawiature za 15zl ktorej potrzebowalem na gwalt do napisania pracy - byla 22 a ja poprzednia zalalem cola :).

to byl moj ostatni post... mysle ze wszystko sobie wyjasnilismy :). Pozdrawiam

dobra panowie, dajmy sie cieszyc koledze sluchawkami,

ma denona, ma samsunga i philipsa to i sennheisser bedzie pasowal. jakie sa cechy wspolne wiadomo - mm...

mialem wczoraj przyjemnosc krecic wywiad z pania hanną bakułą(na temat bohemy, warszawki...) i powiedziala tak:

jak jakis prostaczek otworzy hurtownie i sie dorobi to ma sie rownac mnie?!

moze nie kazdy zrozumie ale tak wyglada dzisiejsze spoleczenstwo.

miec i za te mienie "byc".

>ma denona, ma samsunga i philipsa to i sennheisser bedzie pasowal. jakie sa cechy wspolne wiadomo -

>mm...

To stary podpis. Zapomnialem zmodyfikowac.

?👈

>moje zdanie o MM jest jedno "Media Markt? Tylko dla idiotow" i nie poczuj sie urazony tym tekstem...

>ale jak widze (ostatnie przyklad z mojego zycia) karte sdhc 2gb za 50zl a ta sama moge za 20zl z

>przesylka kupic na alledrogo to zastanawiam sie kto kupuje w MM :).

Nie chodzi o ceny. Kazdy sklep jest drozszy od allegro. Czemu? Wiadomo. Mi chodzi o to ze wystarczy ze cos sie "znajduje w MM" to juz jest to nie warte uwagi. Ja NIC nie kupilem w MM. Nie sorry, zapomnialebym. Kupilem Notebooka bardzo tanio bo bylo wtedy bez Vatu i bylo taniej niz na Allegro.

?👈

Mam pytanie. Mam sennheiser hd 215 i hd 555. Hd 215 wg producenta mają 32 ohmy i 112dB spl , natomiast hd 555 odpowiednio 50 ohm i też 112 dB spl. Wydawałoby się, że hd 215 powinny być głośniejsze, tymczasem jest na odwrót. Dlaczego? Czyżby jakieś przekłamanie?

Tak z ciekawości pytam czy słuchawki Grado SR60 są produkowane w niezmienionej formie wizualnej od roku 1995 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? To tłumaczyłoby ich "niebanalny" wygląd ;)

[OT]

Ja jestem jednym z tych nielicznych zapewne na tym forum, który nie wierzy że nowe produkty i technologie mają się nijak do tego co było produkowane kiedyś bo firmami rządzą księgowi, a miłośnicy dobrych dźwięków są mniej wymagający. Że kiedyś to były super produkty a teraz "made in china" a jak chiny to fajans.

Może te słuchawki w kontekście tego co napisałem w pierwszych linijkach postu to wyjątek...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

coscie sie tak uczepili tego wygladu. w istocie - sa niebanalne. tak jak twarze osob ktore ich sluchaja pierwszy raz.

- ty co to za scierwo... na targu od ruskich kupiles?

- zaloz, posluchaj.

no i w tym momencie nastepuje zakladnie i systematyczne opadanie kopary w dol :). tyle w temacie grado :)

Siema rafal, Ciekawe czy pamietasz mnie z audio.com.pl:P jesli masz mozliwosc posluchaj hd215 jak poszukasz znajdziesz w twoim przedziale cenowym ale w niektorych miejscach widzialem je za +400zl

Ja swoje kupilem za 260 i jestem zadowolony:)

Ja tam wolę brooklyńskie rękodzieło niż chiński hi-tech od Sennheisera, w którym plastik pęka po roku używania (HD595). W porównaniu do Beyerdynamica to Sennheiser jest dla mnie tandetą - plastikowe, pękające pałąki z podklejoną gąbeczką, których nijak nie da się podgiąć pod swoje potrzeby. Kabel jak sznurówka w HD600. Zobaczcie sobie konstrukcję DT880, metalowy pałąk ze zdejmowanym płaszczem na zatrzaski, porządne metalowe uchwyty przetworników, nakręcana przejściówka 3.5/6.3mm. Chcecie porządne Sennheisery - HD25-1 II, kultowy model, kultowy dźwięk, cena w Polsce jak za dwa egzemplarze, no ale cóż, to ich najlepiej grające słuchawki dynamiczne na dzień dzisiejszy. :P

>Ja tam wolę brooklyńskie rękodzieło niż chiński hi-tech od Sennheisera, w którym plastik pęka po

>roku używania (HD595).

Jak nie umiesz sie obsluzyc sprzetem to tak jest. To nie Jelcz. A jak ci sluchawki sa za slabe, to poszukaj takich zrobionych z zeliwa. Moze podołają twoim wymaganiom.

?👈

>Jak nie umiesz sie obsluzyc sprzetem to tak jest. To nie Jelcz. A jak ci sluchawki sa za slabe, to

>poszukaj takich zrobionych z zeliwa. Moze podołają twoim wymaganiom.

kolego rafal735r ty chyba naprawde masz problemy jesli uwazasz ze michaelangelo to czlowiek ktory nie potrafi sie poslugiwac sluchawkami... mnie zbesztales z blotem spoko - ja tu jestem plotka. ale besztac w ten sposob jego w temacie o sluchawkach? a moze zaraz zrobisz i pojedziesz piotra ryke czy 608? strzelasz sobie w kolano. co za czlowiek...

Nie obchodzi mnie komu jade jak pisze pierdoly. Mialem ful czasu taniutkie HD202 i nic sie z nimi nie dzialo. Nie lamaly sie itp. Moj kumpel tez ma jakies sennheisery i tez nic mu sie nie lamie. Tak jest jak sie z czyms obchodzisz jak ze stalą. Jakby bralo sie pod uwage takie kryteria typu "plastkikowe sluchawki to badziewie" To by nie bylo 90% sluchawek na swiecie i ty tez bys ich nawet nie mial, wiec po co te gadanie bez sensu.

?👈

no właśnie ... skończ już kolego gadać pierdoły i naskakiwać na ludzi, po co w ogóle pytałeś o zdanie skoro i tak wiesz swoje ... na drugi raz nie pytaj, tylko kupuj co tam sobie chcesz i gdzie chcesz ...

audiokarma.org

Michelangelo ma racje - Grado wygladaja badziewnie, moze Bayerdynamic tez sa brzydkie ale Senki niestety sa wykonane jak sa, a to plastyk a to kabel...za ta cene?

W tej cenie o klasę lepsze AKG K530, wcześniej miałem Senki HD590 i AKG o wiele przyjemniejszy dźwięk o jakości wykonania nie będę wspominał bo wielu moich przedmówców wspomniało o tandecie Senków.

Cena badziewna, a wymagania nie wiadomo jakie. Koszt za HD555 to tylko 269zł. Czego oczekujecie? Zreszta wy ich sluchacie, czy oglądacie i macacie?

?👈

To ciekawe co piszecie bo posiadane przeze mnie akg k530 są wykonane najgorzej (trzeszczą), a najlepiej senki.... hd 215, niby sam plastik ale bardzo dobrze spasowany.

Jeżeli HD215 jest lepiej wykonany niż twoje AKG to masz na 100% podróbę ja posiadam co prawda LIMITED EDITION ale one chyba różnią się kolorem i zwykłe maja gąbkę pokrytą skórą a ja mam welurem. No chyba że na rynek Niemiecki są lepiej wykonane bo ja swoje zakupiłem w Niemczech. Wcześniej miałem różne senki i niestety jakość wykonania w porównaniu do AKG jest fatalna na temat dźwięku nie będę się wypowiadał, jeden lubi blondynki drugi brunetki a jeszcze inni wola rude

Cudak10, czy MM sprzedaje podróby? Słuchawki wyglądają i grają bardzo dobrze tyle że w czasie noszenia potrafią zaskrzypieć czego nie ma w moich innych modelach, także na zdjęciach nic byś nie zobaczył a poza tym miałem awarię kompa i musiałem go od nowa stawiać na "nogi". Co sądzisz o beyerdynamic z serii dtx?Czy ktoś słuchał dtx 900?

hardeol, 29 Paź 2008, 13:53

Ciężko mi stwierdzić czy MM sprzedaje podróby, może producenci sprzętu rzucają na Polskę jakieś ochłapy. Moje AKG choćbym nimi nie wiem jak narywał nie chcą wydać żadnego dzwięku (chodzi mi oczywiście o jakieś zgrzyty) Jakość wykonania naprawdę jest rewelacyjna. Akurat dtx 900 nie miałem okazji słuchać, ale słuchałem DTX 800 ale niczym mnie nie zachwyciły, grają bardzo dobrze jak na swoją cene ale bez rewelacji.

rafal735r, 24 Paź 2008, 01:34

>>Ja tam wolę brooklyńskie rękodzieło niż chiński hi-tech od Sennheisera, w którym plastik pęka po

>>roku używania (HD595).

>

>Jak nie umiesz sie obsluzyc sprzetem to tak jest. To nie Jelcz. A jak ci sluchawki sa za slabe, to

>poszukaj takich zrobionych z zeliwa. Moze podołają twoim wymaganiom.

Moje nie pękły i odpsrzedałem je w bdb stanie, to po pierwsze. Po drugie takie teksty zachowaj dla kolegów z ławeczki pod blokiem, tudzież na pogawędki w kabinie dwudziestoletniego BMW. Nie jestem fanem wykonania w stylu origami, solidność w niczym nie przeszkadza, no chyba że Tobie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.