Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do Magnat Vector 77?

zentiva13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem kompletnie zielona i proszę Państwa bardzo o pomoc. Mam głośniki Magnat Vector 77 i chce dokupić amplituner ( do 1000zł) dvd ( takie które otworzy wszystko do 200zł) oraz takie małe głośniki żeby powiesić je w kątach pokoju. I nie wiem co do tych głośników będzie pasować. Pokój ma 20m, a chcę oglądać filmy i słuchać muzyki, każdej. Bardzo proszę o radę. Z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/46385-jaki-amplituner-do-magnat-vector-77/

zielona ? jesteś nią :) wchodzić tu to był kiepski pomysł z tąd się wychodzi bardziej zielonym :) a zwłaszcza jak się jest nią ba zaraz tutaj wejdą pawie i będą stroszyć piórka :P

to możde żeby nie było to przedstawie coś od siebie

Albo kino albo myzyka na zestawie stereo 2.0 ( same głośniki ) lub 2.1 |( głośniki + subwoofer ) posłuchamy muzyki w jakości zależnej od pieniążków władowanych w zestaw. Natomiast posiadając kino nawet śedniej klasy muzyka będzie brzmiała w zależności od wymagań dobrze lub średnio w każdym razie NIE ŹLE ! jeśli nie ma się wymagań lub wyrafinowanych preferencji brzmieniowych można śmiało iść w KINO DOMOWE będzie to bardziej uniwersalne ( wszystko w jednym urządzeniu ) tutaj od sibie polecę dwie marki YAMAHA i DENON na tych markach JA powtarzam JA polecam się skupić i to w amplituner kina domowego zalecam władować większość budżetu, co do wyposażenia to według uznania ale waro miećzłącze HDMI 1.3 to tak po króce :) co to HDMI odsyłam do GOOGLE :P co do głośników do kina JA powtarzam JA polecam małe monitorki które świetnie oddają przestrzeń parametry nie majątu większego znaczenia dlaczego ? bo to KINO ! do muzyki ? no tu można na temat głośników podyskutować ale najlepiej poczytać forum a przede wszystkim użyć szukajki forumowej.

to tak na szybciora bo temat wałkowany na forum non-stop.

Tydzień temu stałem przed wyborem stereo lub kino domowe byłem umówiony ze sprzedawcą na model amplitunera YAMAHA V3800 ustalona była cena już byłem przekonany... do czasu... kiedy poprosiłem o podpięcie wzmacniacza STEREO za te same pieniądze i ze sklepu wyszedłem ze wzmacniaczem STEREO na którym smiało oglądne również i filmy a to że nie usłyszę nic z tyłu ? phi.

Witam i dziekuję za odp.:)

Jestem zdecydowana na kino domowe i wybralam zgodnie z sugestia Denona, na moja kieszen stac mnie na Denona AVR 1306, czy taki bylby dobry?, DVD kupie jakiekolwiek, bo slyszalam ze im gorsze tym lepiej odbiera piraty, mam jeszcze problem z satelitkami, potrzebuje 2 szt... moze moglbys podpowiedziec mi cos?, moze jakis model, niedrogi? z gory dziekuje za odpowiedz:)

zentiva13, 22 Paź 2008, 19:35

DVD kupie jakiekolwiek, bo slyszalam ze im gorsze tym lepiej odbiera piraty

HAH to było dobre no ale coś w tym jest np MANTY które czytają nawet płytki chodnikowe

satelitki ? według własnego uznania i można kierować się ( co rzadko się zdarza ) wyglądem, byle by grały w budżetowych zestawach naprawde nie ma co zwracać uwagi na wyrafinowane brzmienie brać tylko coś firmowego i zapytać portfela ile jest w stanie oddać.

może być np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jakieś głosy przeciw ?

Ukryta Zawartość

co do ampli tutaj mamy coś takiego można by trochę urwać z ceny

Ukryta Zawartość

lub szukać czegoś delikatnie używanego np roczne urządzenia powinny mieć gwarancje i być tańsze jeśli jednak chce się czegoś pewnego BRAĆ NÓWKĘ !!! i najlepiej z odbiorem osobistym bo na allegro często okazuje się że po zakupie towaru nie mają, ale to też już według siebie !

Ukryta Zawartość

"Jestem zdecydowana na kino domowe i wybralam zgodnie z sugestia Denona, na moja kieszen stac mnie na Denona AVR 1306, czy taki bylby dobry?"

Coz, 1000 zl to nie wielki budzet jak na amplituner, ale skoro jest jaki jest to jesli uzywany sprzet wchodzi w gre to proponuje Ci pomyslec nad tym Pioneerem VSX-908RDS -

Ukryta Zawartość

Jestem przekonany, ze dzwiekowo to lepsza propozycja od Denona 1306 - to zwyczajnie inna polka. Niemniej do niczego nie namawiam w koncu to Twoje pieniadze:)

Ukryta Zawartość

Są ładne:-P tylko ja potrzebuje ciemnych bo takie mam głośniki i meble w pokoju ale dziękuję za radę:) co do amplitunera wolałabym nowy, wiem że to psie pieniądze i pewnie dla takich fanów muzyki jak Wy to niepotrzebnie zawracam głowę ale kto pyta.... pozdrawiam

>może być np

>

>

Ukryta Zawartość

>

>jakieś głosy przeciw ?

Są ładne:-P tylko ja potrzebuje ciemnych bo takie mam głośniki i meble w pokoju ale dziękuję za radę:) co do amplitunera wolałabym nowy, wiem że to psie pieniądze i pewnie dla takich fanów muzyki jak Wy to niepotrzebnie zawracam głowę ale kto pyta.... pozdrawiam

ps. teraz jest dobrze, człowiek uczy się całe życie... a blondynka nawet dłużej:-)

Ukryta Zawartość

>Coz, 1000 zl to nie wielki budzet jak na amplituner, ale skoro jest jaki jest to jesli uzywany

>sprzet wchodzi w gre to proponuje Ci pomyslec nad tym Pioneerem VSX-908RDS -

>

Ukryta Zawartość

Z opisu widać że to bardzo dobry sprzęt, jak dla mnie nawet za dobry, mimo wszystko zostanę chyba przy denonie, bo jest nowy, ale dziękuje

Ukryta Zawartość

Witam ja tez uwazam ze ten Pioneer VSX 908 to jest bardzo dobry amplituner,miałem kiedys 808 i była lepsza od tego Denona ktorego chcesz kupic,a 908 to juz naprawde porzadne kino.O pare klas lepsze od tych cienkich Denonow.Jak chcesz Denona to moze 3802 mozna go dostac za niewiele wiecej niz 1000 ,a to tez kawał porzadnej maszyny.

Jesli zentiva13 chce postawic na nowy szprzet i gwarancje to nic jej nie pozostaje jak zakupienie tego Denona lub jakis nizszy model Yamahy (osobiscie kupilbym raczej jakas Yamahe nizli tego Denona - Yamaha, ogolnie, jakos lepiej sprawuje sie w kinie) a jesli chce postawic, w miare posiadanego budzetu, na jakos to polecalbym tego Pioneera albo, na przyklad, jak zasugerowal wyzej kolega owego Denona 3802. Jako ciekawoste podam - z uwagi na sentyment do Pioneera (ale tych wyzszych modeli) - ze pare dni temu zostal sprzedany na allegro Pioneer AX5i za 1200zl!!!

Ukryta Zawartość

Gdybym sie nie spoznil to sam bym go kupil i wymienil swojego AX3:)

Ukryta Zawartość

Nasza kolezanka zrobi jak bedzie chciała,ale niech wezmie pod uwage ze te nowe sprzety to lipa z Chin i gwarancja jest ok ale tylko w czasie jej trwania bo potem jak sie to spieprzy to juz problem,starsze sprzety to made in Japan,ja mam Yamache 640 rds juz bardzo długo i nie jestem jej pierwszym włascicielem i jest jak nowa nic sie nie dzieje gra fajnie jest cała z metalu ,a nie badziewski plastyk,podobnie jak ten starszy Pionieer i Denon 3802 waga tego sprzetu to tez kilkanascie kilogramow a nie jakies 7 kg.No cuz ale nowi ,poczatkujacy wola nowe,i najnizsze modele co mnie nie dziwi pamietam jak sam zaczynałem przygode z kinem od nowych Technicsow,Pioneerow,Yamach.Teraz nigdy nie kupie nowego sprzetu,za duza strata gdy sie znudzi,a ten starszy ktory kiedy kosztował ponad 10000 tys teraz jest za grosze.a te dekodery hd to tylko bajery.Dobry wzmacniacz,czy amplituner 6.1 czy 7.1 i tak po analogu przyjmie wszystkie obecne i przyszłe formaty.

Witam ponownie i dziekuje za rady, zdecydowalam sie jednak na denona 1306 , satelitki i glosnik centralny Voice Kraft , nie wiem jednak jakim kablami to wszystko polaczyc miedzy soba, moge prosic o jakas podpowiedz? bede wdzieczna:) pozdrawiam

vojs kraft to badziew powiem w prost i się nie boję podłączają je sznurkiem od prania będą tak samo grały jak na zwykłym miedzianym kablu więc lepiej połączyć je miedzianym dla pewności

dariusz 964 to co napisałeś... OK ale co byś zrobił gdyby twoja miesięczna wypłata oscylowała w kwotach gdzie zakup kina to pierdnięcie ? dla takich ludzi są dekodery bajery i ampli wysokości mikrofalówki.

tydzień temu miałem okazję złuchać takiego wypasionego kina i powiem szczerze że nie zrobiło na mnie takiego wrażenia i nie było OHÓW AHÓW i jestem pewien że NIGDY nie wpakuje buły w drogie ampli bo zbyt szybko to leci na pysk, chyba że zależało mi będzie na przystawkach do AJPODÓW i radiu po sieci i takie tam, dla samych dekoderów na dzień dzisiejszy to myślę max 3kzł

_WILU_, 28 Paź 2008, 15:43

>vojs kraft to badziew powiem w prost i się nie boję podłączają je sznurkiem od prania będą tak samo

>grały jak na zwykłym miedzianym kablu więc lepiej połączyć je miedzianym dla pewności

hahahahah:-) dobre:-) wiem ze to syf, ale poki co nie stac mnie nalepsze niestety:)pozdr:-)

jeśli Cie nie stać to jak najbardziej tak ale w przyszłości proponuję zmienić ale jeszcze bardziej życzę aby wojskrafty spełniały oczekiwania :D wtedy będzie naprawdę dobrze !

dariusz964, 26 Paź 2008, 12:09

>Witam ja tez uwazam ze ten Pioneer VSX 908 to jest bardzo dobry amplituner,miałem kiedys 808 i była

>lepsza od tego Denona ktorego chcesz kupic,a 908 to juz naprawde porzadne kino.O pare klas lepsze

>od tych cienkich Denonow.Jak chcesz Denona to moze 3802 mozna go dostac za niewiele wiecej niz 1000

>,a to tez kawał porzadnej maszyny.

Denon 1306 to dźwiękowo dokładnie to samo co modele 170xx i 19xx tylko słabiej wyposażony, także dźwiękowo ten Pioneer to wyższa półka nie jest

No to go nie słuchałes jak mozna porownywac klocki ktory jeden kosztował 6000 tys ma naprawde dobre koncowki mocy wazy tyle co trzy te denony ,a w srodku napewno nie jest złom,tan denon to najnizszy model a pioneer jeden z najlepszych,wiem ze dziela je lata swietlne chyba 8 ,ale w poczatku naszego wieku inzynierowie oprucz tego ze nas strasznie łupali po kasie to wkładali lepsze kosci niz teraz.te porownanie to tak jakbys porownywał merca do fiata.

dariusz jak możesz urządzenie wynosić na piedestały po tym ile KIEDYŚ kosztował ? po tym ile waży zwłaszcza jak nie wiesz co tyle waz czy obudowa, trafo, chłodzenie, i czym był 8 lat temu ? Pamiętasz czasy gdy weszła najmniejsza otwierana motorola kosztowała wtedy 2500zł i czym jest teraz do telefonów za 200zł ? nie tędy droga ! po drugie są osoby które wolą urządzenia NOWE bo sąpoprostu pewne i stan techniczny ich jest wiadomy a przeczytaj opis tego pionka i znając allegro coś jest nieopisane :)

Witam napisałem przeciez ze rozumiem to ze niektorzy wola kupic sprzet nowy z gwarancja,maja do tego prawo.Jesli chodzi o tego Pioneera czy np Yamahe to wiem o czym pisze ,bo miałem niskiego Denona az 5 dni i oddałem go do sklepu bo to brzmiało jak taka manta z lepszymi kolumnami.Pozdrawiam.

>Denon 1306 to dźwiękowo dokładnie to samo co modele 170xx i 19xx tylko słabiej wyposażony, także

>dźwiękowo ten Pioneer to wyższa półka nie jest

Nie chce sie tutaj sprzeczac, bowiem nie ma to najmniejszego sensu, ale uwazam jednak, ze ow Pioneer choc produkowany w 2001 roku pod wzgledem brzmienia jest lepszym amplitunerem od Denona 1306 - sluchalem jednego i drugiego. Uwazam takze, ze to inna polka anizeli Denon 1306. Jak juz wczesniej kolega wspomnial mozna go zestawic z Denonem 3802 produkowanym rowniez w 2001 roku. Nowszym odpowiednikiem tego amlitunera jest Denon 3806 i chyba nikt nie bedzie kwiestionowal, ze 1306 to nizsza polka niz 3806. A wiec, zestawiajac te porownania, uwazam, ze 1306 ma sie nijak do Pioneera 908 - mimo ze ten to juz staruszek:)

Otoz to ja tez nie chce tutaj wprowadzac zamieszania,ale producenci nowego sprzetu chca nas poprostu nacjgnac,nowe formaty kosmiczna moc ,to totalna bzdora.Teraz za amplituner zeby był w miare dobry nalezy wybuli 3 tys.Podobnie było kiedys kosmiczne ceny ,ale to była nowosc teraz sprzetu uzywanego jest na tony tak wiec mamy strasznie duzy wybor.Prosze pomyslec kupujemy sredniej klasy amplituner 7,1 za 3 tys,ale to nie koniec,siedem przyzwoiych kolumn to 5 tys do tego sub min 1000 kable Bru-rey ktory i tak nie ma tego wszystkiego o czym jest napisane w instrukcji obsługi bo ready to jest przygotowany na nowe formaty,tak wiec potem znowu jakis wydatek.Podsumowujac bez 10000 tys nie ma co kupywac nowek ,lepiej juz jakis gotowy Zestaw Samsunga czy Soniaka za 3000 tys bo zagra to tak samo jak kiepki amplituner z kiepskimi kolumnami.Pisałem o uzywkach bo to jest alternatywa.Dobry amplituner Denon,Yamaha,Onkyo,Harman kupimy bez trudu za 1500 pln.Kolumny 6,1 tez skompletujemy taniej mo połowe i za 5000 tys mamy naprawde kino ze sie patrzy.słucha i nie chce odejsc do innych zajec Pozdrawiam.

tomek93, 29 Paź 2008, 19:53

>>Denon 1306 to dźwiękowo dokładnie to samo co modele 170xx i 19xx tylko słabiej wyposażony, także

>>dźwiękowo ten Pioneer to wyższa półka nie jest

>

>Nie chce sie tutaj sprzeczac, bowiem nie ma to najmniejszego sensu, ale uwazam jednak, ze ow Pioneer

>choc produkowany w 2001 roku pod wzgledem brzmienia jest lepszym amplitunerem od Denona 1306 -

>sluchalem jednego i drugiego. Uwazam takze, ze to inna polka anizeli Denon 1306. Jak juz wczesniej

>kolega wspomnial mozna go zestawic z Denonem 3802 produkowanym rowniez w 2001 roku. Nowszym

>odpowiednikiem tego amlitunera jest Denon 3806 i chyba nikt nie bedzie kwiestionowal, ze 1306 to

>nizsza polka niz 3806. A wiec, zestawiajac te porownania, uwazam, ze 1306 ma sie nijak do Pioneera

>908 - mimo ze ten to juz staruszek:)

a Pioneer 808 i 908 to nie odpowiedniki obecnych 818 i 918 ??

Pioneer 808 - pobór prądu 220W :D:D:D dziękuje za taki hi-end

ok to może go nie dyskwalifikuje brzmieniowo od razu ale daje pewne wyobrażenie co to za półka sprzętu....

Nie twierdze ze ten Pioneer to sprzet audiofilski,sam mam Yamahe bo bardzaj mi odpowiada ale na 100 proc lepszy nd tego cieniutkiego Denonka.Nie mam uprzedzen do Denonow robi on naprawde dobre amplitunery ale nie te najnizsze modele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.