Skocz do zawartości
IGNORED

Prawdziwa MUZYKA - Lampa, Gramofon, Tuba

nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Już na temat. poniosło mnie. przeciez sie nie zabiję. to tak jak kiedyś na pogrzebie uśmiechnalem sie serdecznie do znajomego którego dawno nie widziałem... on mnie tez serdecznie przywitał i wszyscy mysleli ze cieszymy się z czyjejs smierci.. przypadek

Bądź sobą!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Staram sie niezmiernie taki byc a ze zle na tym wychodze...cóz.............

Nie wiem jak panowie ale ja tak czy siak patefon sobie kiedyś sprawie... tak z sentymentu. tęsknoty i dla pokory słuchania... może przez szacunek dla twórców.. wiecie ile jest lp , które nigdy nie zostały wydane na cd

Tak trzymać!

Pozdrowienia.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Molibden.... repertur jak wyżej pisałem.

Masz rację to dwie skrajne idee, rózne wzorce ....

Nie mówiłem że nie będę słuchał cd i bydlaka tranzystora... ale co komu szkodzi kupic drugi system...żeby pomyslec, pomarzyc, odpocząć ,

p.s Jopek nie umie spiewac, masz racje wzdycha i buczy ale jakich mamy odbiorców taki repertuar.

To bardzo miła dziewczyna, przesympatyczna, dzieki wiadomym układom ma świetne aranzacje... a że spiewa jak śpiewa.. ja nie musze kupowac i słuchac ty też nie

Przeraziła mnie cena wkładek do gramofonu... wymiana co dwa lata... trochę to kosztowne..ale na cos trzeba zarabiac, czyms życ, bo jak racjonalnie spojrzec to wszystkie te nasze systemy sa warte tyle przecietny garnitur w dobrym sklepie.. kupa zelastwa pare płytek i drutów...a my za to płacimy i za talerz w patefonie z jakiegos tam łupku czy innego kamora tez.

Czyli - mydło, mydło, mydło...

>>Molibden

"Skąd się to ciepło i nasycenie bierze? Nigdy nie będę mieć i nie chcę lamp, gramofonów i tub"

Czołem! Skąd ciepło? Pewnie z lamp i tub. Bo wcale nie musi być z gramofonu, choć oczywiście może, jednak przekonanie, że gramofony z konieczności grają ciepło jest mitem. Mogą zagrać sztywniej i "twardziej" niż CD. To gwoli prostowania mitów, bo są cdeki grające misiowo i są twardo, chłodno grające gramofony.

pozdrawiam!

PS: ograniczanie się tylko do cyfrowych remasterów starszej muzyki byłoby w moim przypadku masochizmem :) ale o tym rozmawialiśmy już parę razy.

a to jakie fikuśne jest.... a gdzie bas on jest??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właśnie zacząłęm sie śmiać sam do siebie a to za sprawą uswiadomienia sobie że jak pociag jedzie to też z tuby trąbi i to jak- az we łbie gwiżdze.... widział ktoś kiedys lokomotywe z para dynaudio na dachu.?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

zukzukzuk, 23 Paź 2008, 23:54

>Paweł Skórzewski>>>

>Trudno Ci pojąć, że inni faceci nie czytają i nie piszą na forum (bo może nigdy nie włączali kompa w

>swoim życiu - za to co tydzień bywają na euro-koncertach live) i SŁYSZĄ CO NIECO!

>Swój wymarzony hi-end sytem kupili w latach 70-80 i na nic im zapewnienia o lampach czy tubach...

>

>...Też nie rozumiem takich postaw, choćby bez wykrzykników.

Ogarniam co napisałeś,rozumię takie postawy,napisałem ,że mam nienajgorszy zestaw a mimo to lubie wpasc na forum,staram się mieć otwartą łepetynę.

Staram sie choć nadal nie rozumię, dlaczego tak ciągle krzyczysz?w domu nie dopuszczają Cie do głosu?

Odnoszę wrażenie,że starasz się wszystkim narzucać swój pogląd,moim zdaniem to kiepski pomysł,mozna przecież sympatycznie porozmawiać.

Pozdrawiam

P

nemesis, tzn że, co ? NIE KUPUJMY NUDNYCH TUB ?

absolutnie nie... produkt jest super bardzo mi się podoba,

Jak najbardziej tuba i granmofon na tak, to z pociągiem to był tylko taki mały żart

Mariusz H.. do kiboli mi naprawde daleko, juz taki jestem przekorny, przesmiewczy.. nie znaczy ograniczony. Jak mnie ponosi takie sa efekty. lepiej tak niz od razu kogos niesłusznie osadzac. nieprawda...

Czyli wracamy do początku: patefon - winyl i tuba w jednym, bez kabelków i innego psującego dźwięk szajsu. Jeszcze jakby mieć dwa patefony, na każdym gra tylko jeden kanał... miodzik. :)

P.S. Panowie, nie "rozumię" tylko "rozumiem". Chyba że to taki nowy tręd. ;)

• Redaktorzy

"Przeraziła mnie cena wkładek do gramofonu... wymiana co dwa lata... trochę to kosztowne.."

To nadmierny pesymizm. Moja pracuje coś z 5 lat. A kiedy w końcu uznam, że igła się zużyła, dam do regeneracji u producenta za połowę ceny nowej wkładki. Albo i nie u producenta, tylko do Van den Hula albo na przykład Allaertsa.

Nie nie, nemesis, to nie była absolutnie uwaga do Ciebie... To tylko takie luźne spostrzeżenie, że w tym kraju dwa różne poglądy na jakikolwiek temat, to wystarczający powód na, wyśmiewanie, pyskówkę, glanowanie itd. Oczywiście w tym wątku to jeszcze przebiega dość delikatnie... :)

Uwielbiam, jak to jeden delikwent z drugim wylewają jakieś swoje "przemyślenia" nie mając pojęcia o czym piszą, bo nigdy tego nie słyszeli.

Paweł Skurzewski, 24 Paź 2008, 08:48

">Odnoszę wrażenie,że starasz się wszystkim narzucać swój pogląd,moim zdaniem to kiepski pomysł,mozna przecież sympatycznie porozmawiać."

Oczywiście jak się kończą argumenty, trzeba uderzyć ad persona.

Możesz jaśniej? Jaki światopogląd Ci/Wszystkim próbowałem narzucić?

Tłumaczę od kilku postów, że jest gro "dumnych posiadaczy ref. cd playerów i tysięcy watów na kanał", którzy nie raczą posłuchać systemu składającego sie z tub, gramofonu i lampek... bo nie jest to NAJLEPSZY czy NAJBLIŻSZY PRAWDY czy NAJBARDZIEJ ANGAŻUJĄCY przekaz, tylko jeden z wielu powiedzmy - bardzo dobrych. Ci Panowie mają wielokroć ponad 60-tkę na karku i pewno kilka tubek też za sobą. A jednak wybrali to, co wybrali (w czasach, kiedy słyszeli lepiej i tuby nie były "retro") i od lat tego się trzymają.

W tym momencie rzeczowa dyskusja sie skończyła (podobnie jak po poście Molibdena) i Panowie zaczęli sobie piłować paznokcie. Pojawiają się tylko zarzuty: że krzyczysz, narzucasz innym i w ogóle jesteś beee, bo nie myślisz... tubowo.

Przyjemności życzę!

zukzuk, wiesz co to netykieta? imho krzyczysz i juz... i imho to wlasnie Ty narzucasz tutaj cokolwiek.. bo przeciez wiadomo ze infinity sa najlepsze...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

nemesis, 24 Paź 2008, 00:34

>Nie wiem jak panowie ale ja tak czy siak patefon sobie kiedyś sprawie... tak z sentymentu. tęsknoty

>i dla pokory słuchania... może przez szacunek dla twórców.. wiecie ile jest lp , które nigdy nie

>zostały wydane na cd

NO TO WSZYSTKO JEST JASNE :))))

Gdybyś posiadał i obcował na co dzień z systemem lampowym i analogowym zachwytów tak mocnych z pewnością by nie było.

foxbat, 24 Paź 2008, 12:53

.. bo przeciez wiadomo ze infinity sa najlepsze...

Jesteś czarujący!

E tam. Najlepsze ponoć są ref. MBL-e! Niedługo posłucham!

Psssssstttttttt - krzyczę...

zukzukzuk, 24 Paź 2008, 13:16

>foxbat, 24 Paź 2008, 12:53

>

>.. bo przeciez wiadomo ze infinity sa najlepsze...

>

>Jesteś czarujący!

hehe, to z infinity to tylko mala prowokacja :) a czarujacy jestem oczywiscie :)

>Psssssstttttttt - krzyczę...

nie zrozumiales mnie :) krzykiem jest PISANIE ZDAN DUZYMI LITERKAMI :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Oczywiście!

Jak również używanie wykrzykników! Lata praktyki!

>>Redaktor, 24 Paź 2008, 12:11

>"Przeraziła mnie cena wkładek do gramofonu... wymiana co dwa lata... trochę to kosztowne.."

>

>To nadmierny pesymizm. Moja pracuje coś z 5 lat. A kiedy w końcu uznam, że igła się zużyła, dam do

>regeneracji u producenta za połowę ceny nowej wkładki. Albo i nie u producenta, tylko do Van den

>Hula albo na przykład Allaertsa.

A jaka to wkładka, jeśli wolno spytać i ile średnio godzin dziennie słychasz płyt winylowych?

pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.