Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 200 zl pomocy

soulfly

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nic innego do glowy mi nie przychodzi. Poprostu bedzie gral i tyle.

Ukryta Zawartość

?👈

soulfly o sobie:

muzyka - metal, rock , blues , orientalna

podkarpacie - strzyżów

lubie chrupki z biedronki oraz tanie winka, czasami sie odchamie i kupie cos za 6-7 zl

-----------------------------------------------------------------------------------------

HA HA kurde dobry jesteś ! ja pierdziele !

a co do wzmaka jak byś poczekał do grudnia może bym Ci coś przytargał z Angli jeśli to ma być na imprezki to allegro a jak ma grać to może jakiś ROTEL by się znalazł.

Kurde za dwiesta, mozna fartem kupic zajebisty wzmak. Tyle tylko ze bedzie stary. Niedawno poleciłem za tyle philipsa z początków 80lat kumplowi. Pobór prądu 720W, w środku niesamowite elementy i topologia. Dzwiękowo, powiem tyle, szukam go teraz na aukcjach, bo chce taki sam. Powiem szczerze, zaden nowy wzmak do 3kzł nie oczarował mnie taką barwą i dynamiką. Ten philips to była całkiem inna liga dźwięku. Ale to przykład rodzynka, których jest bardzo mało, rodzynka, który jeszcze nie został odkryty. I dobrze, bo mozna kupić taki dzwiek za grosze.

nie na imprezki, do sluchania , wczesneij mialem sony fe310 i denona 737 i bardziej sklanialbym sie do tego denona. jak dla mnie sony gral strasznie "blado", denonik o wiele lepiej ale sie zepsul :(

myslalem nad diora 442

a co sadzicie o amplitunerze denona 345?

Mnie udalo sie niedawno wyrwac na Allegro NADa 3020 za 260 zeta, fajna maszynka do posluchania a jak podkrecisz basu i wlaczysz louda, to i na imprezce dobrze zahuczy, oto on:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

To może ja się podepnę pod temat. Powiedzcie mi co sądzicie o yamasze a-700? Nie mogę znaleźć o niej zbyt wiele informacji. Natknąłem się na te zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Budowa jest bardzo obiecująca, widać podobieństwa do a-1000, dwa główne kondy po 22 000 uF - tak jak w a-1020, trafo 630W. Może ktoś się orientuje czy ona również posiada po 4 tranzystory na każdą końcówkę mocy tak jak dwa wymienione wyżej wzmaki? Jak wypada a-700 na tle a-1020, a-1000, a-720?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Za 200 z kawałkiem można czasem trafić CA A1, jak to mówią: wstęp do hi -endu;)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

tzn biorąc pod uwage preferencje-rocka. gra wyrażnie, dynamicznie, bardzo bardzo żywo. generalnie bardzo poprawny. z ampli denon dra-325r (ale słabszy duzo od tego wzmaczka), 335r. z yamahy wzmak a-500, tez dynamiczny, chociaz diametralnie inny od denona, idzie bardziej w srednice.

miałes denona 737, pma-360 gra zywiej od niego, jasniej. stare denony ( w tym 737 miały lekką skłonnośc do chowania srodka pasma, zwłaszcza seria-20. miałem pma-520, 920 (dwie sztuki), 320, 320a.

wszystkie to samo. ciemno w srodku. x60 gra zupełnie inaczej.

jaj sobie nie róbcie. za 200zł kup coś nie grzebanego i finito np. polskiego radmora czy diore, przynajmniej zamienniki są ogólnie dostępne, a nie pchasz się w stare badziewia

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

piszesz ze ampli denona 325 jest wyraznie slabszy ? masz na mysli moc czy ogolnie jakosc ?

mnie moc az tak strasznie nie interesuje. mialem wzmaka o 2x50 na 8(sony) i 2x60(denon) i wykorzstywalem z tego 15 % ? zeby bylo z 30 ( tyle zaleca producent glosnikow ;p ) i gitarka

Według mnie taki Denon DRA 345R zagra lepiej niz Diora 442. Nie pisze dlatego bo mam akurat na sprzedaż tego Denona ale wydaje mi sie że ten Denon będzie lepszy dźwiękowo do rocka.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.