Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak, ktory wyciśnie 100% z Quantum 507

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Testuje od jakiegos czasu kolumny Magnat Quantum 507 i tak mam czasem wrazenie ze mojemu ampli brakuje mocy czasem. Przy glosnych odsluchach czasem bas robi sie po przekroczeniu pewniej granicy rozlazly, jakby wzmacniaczowi brakowalo mocy. Ogolnie kolumny graja swietnym, spręzystym basem, ale mam wrazenie ze moj ampli nie moze go utrzymac w ryzach.

I mam takie pytanie: jaka by byla najlepsza moc wzmaka do tych kolumn? Teraz mam 2 x 80W znamionowej przy 8ohm.

?👈

• 2 tygodnie później...

Witam.

Też się podpisuję pod tym tematem. Poszukuje podłogówek do mojego ampli rx797. Czy ten ampli stereo poradzi sobie z napędzeniem tych magnatów? Czy wyciśnie z nich 100%? Obecnie mam magnaty 1000 i na godzinie 13 volume już głośniki basowe charczą..... nie sądzę że to przester ampli.

proszę o opinię/wypowiedź znających/posiadających te magnaty.

Moc znamionowa to jedno, a wydajność prądowa zasilania wzmacnioacza - drugie. Ten Denon pod tym względem żadnym cudem nie jest. Spróbuj jakiegoś lampowca, zobaczysz na co stać Magnaty.

Swego czasu gościł u mnie triodowy lampowiec o mocy zaledwie 3,5W(trzy i pół wata). Ciężkimi do napędzenia kolumnami o efektywności 85dB pomiatał jak chciał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.