Skocz do zawartości
IGNORED

szukam zgranego zestawu

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

panowie, doardźcie cos koledze autorowi wątku a nie szukacie pająków jak wałęsa podczas wyborów prezydenckich w latach ... tego akurat nie pamiętam. to mnie właśnie trochę irytuje że ocenia się człowieka który jakby nie patrzeć zaproponował coś koledze ! macie wiedzę ? macie to proszę bardzo, bo tez swojego czasu szukałem zestawu dla początkującego i nie będę ukrywał że McGyver najwięcej doradzał. czy robił to interesowanie ? nie wiem, wiem jednak że kuźwa za każdym razem miałe cholera rację. przykład ? proszę:

1. to że mi missiony nie przypadły do gustu

2. to że AE są dobrymi kolumnami

3. to że CD Rotel 930 jest dobrym budżetowym sprzetem

4. to że w moich eltaxach były skopane zwrotnice bo pozniej je przerobił Ktoś inny i było OK

tyle pamiętam choc mógłbym wymienić więcej. McGyver nie wziął za to ani centa. czy facet chce zarobić ? pewnie chce. tez bym chciał. ale pomaga. posłuchac jego pomysłów zawsze mozna. a stoisko też odwiedze jak tylko pojade na audioshow.

do Kazik-t

Witam.Nie moge sie zgodzić z opinią kolegi że wysunięta średnica to cecha słabych jakosciowo elementów-napewno tak nie jest.Ale wracjąc do meritum sprawy proszę pamietać że kazdy z Nas słucha muzyki na takim sprzęcie na jaki Nas jest go stać i doradzanie w kwestii doboru elementów toru audio nie jest taką prostą kwestią,ponieważ każdy z Nas preferuje inny dzwięk,na co innego zwraca uwagę i jedno jest pewne obojętnie za ile pieniązków będzie zestaw zawsz bedzię to kompromis dlatego że realizacja płyt Cd i analogowych jest niestety coraz gorsza.Dlatego wg. mojej oceny kolega powinien tak skonfigurować zestaw aby przedewszystkim był muzykalny i aby pojawiało się dużo emocji a akurat te kolumienki Rogers LS7 mają całkiem niezły potencjał aczkolwiek mają pewne ograniczenia nie są w pełni uniwersalne i należy staranie dobrac inne komponenty....jesli móglbym porazić koledze to proszę na priva...

Gość

(Konto usunięte)

Karunesh, 30 Paź 2008, 19:12

>do Kazik-t

>

> Witam.Nie moge sie zgodzić z opinią kolegi że wysunięta średnica to cecha słabych

>jakosciowo elementów-napewno tak nie jest.

pisałem "ponoć", wzięte z jakiejś recenzji pisanej przez tych, którzy wiedzą :)

.Ale wracjąc do meritum sprawy proszę pamietać że kazdy z

>Nas słucha muzyki na takim sprzęcie na jaki Nas jest go stać i doradzanie w kwestii doboru elementów

>toru audio nie jest taką prostą kwestią,ponieważ każdy z Nas preferuje inny dzwięk,na co innego

>zwraca uwagę i jedno jest pewne obojętnie za ile pieniązków będzie zestaw zawsz bedzię to kompromis

zgadza się i dodam, że klocków za podobną cenę jest cała masa, więc nie jest tak tragicznie i nie jest tak trudno określić co z czym gra i jak gra ...:) i przyjmując, że oczywiste jest , że każdy ma swój muzyczny gust, wystarczy opisać swoje wrażenia z tego co się słyszy i z czego gra :)

>a akurat te kolumienki Rogers LS7 mają całkiem niezły potencjał aczkolwiek mają pewne

>ograniczenia nie są w pełni uniwersalne i należy staranie dobrac inne komponenty....jesli móglbym

>porazić koledze to proszę na priva...

proszę pisać, bez krępacji :) bo wyczuwam , że jesteś wreszcie kimś , kto wie o co chodzi z Rogers'ami

kazik-t

jeśli masz nada w dupie w porównaniu ze sprzętem który wymieniłeś to znaczy że jesteś kompletnym ignorantem i nie wiem po co zadajesz głupie pytanie o doradzenie w zakupie sprzętu skoro jak to udowodniłeś prymitywnym tekstem słabo cię tak naprawdę interesuje co proponują ci inni, nada 352 miałem prawie dwa lata więc mam jakieś doświadczenie z tą marką, wymieniłem na coś lepszego to chyba normalka, kup starego walkmana sanyo na pewno z takim podejściem do muzyki ci wystarczy, disco polo którego zapewne słuchasz zagra na tym wyśmienicie

Przekazuję wiadomość autorstwa Teo:

lechb:

> Teo, sorry, ale z wątku na konkretny temat robisz offtopa

Takie życie, taki urok tego forum.

> To, że chłop cos potrafi zrobić i robi, to co cię boli, bo nie bardzo rozumiem.

Jedna drobna rzecz: sposób akwizycji jego oferty na forum. To, że Wszelkie "wpadnij na kawę" i "ja tylko niosę pomoc" stanowią jedynie wątły kamuflarz dla usług stricte komercyjnych. W komercji nie ma, oczywiście, nic złego, ale ukrywanie komercji pod płaszczykiem "bezinteresownych porad" śmierdzi już na kilometr. A to mi, wybacz, nie pasuje.

Dla jasności: z twoim opisem zasług Adama w pełni się zgadzam, nie krytykuję także (poza paroma, których miałem okazję posłuchać) proponowanych przezeń urządzeń. Zastrzeżenia, i to poważne, mam jedynie do prowadzenia przezeń w co drugim wątku akcji promocyjnej tego, na czym aktualnie zarabia.

Przy okazji, nie przypominam sobie, bym nazywał McGyvera "handlarzyną" - jeżeli tak sądzisz, to zapewne mylisz mnie z kim innym. Mimo swych zastrzeżeń nie sądzę, by zasługiwał na tego typu obraźliwe określenia.

W wątku jestem zablokowany, więc ew. polemika na PW.

Jak widać Teo wciśnie się wszelkimi sposobami.

A tak w ogóle, to przyganiał kocioł garnkowi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytajcie. Długie nie jest.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

radark, 31 Paź 2008, 09:51

>kazik-t

>jeśli masz nada w dupie w porównaniu ze sprzętem który wymieniłeś to znaczy że jesteś kompletnym

>ignorantem

zakładam, że ci ulżyło, więcej się nie fatyguj.

Faktycznie kilka osób zwyczajnie i po ludzku podpowiada mi na PRIV i nie dziwię się dlaczego.

kazik-t

sorki ale moja 1 odpowiedź była jak najbardziej ludzka i z szacunkiem, w opiniach jest moja recenzja nada 352, więc nie jestem gołosłowny, dziwię się tylko, że za 3,5 tys ktoś odrzuca nada, szczerze wątpię żeby za tę kasę udało się kupić nowy dużo lepszy zestaw cd i wzmak, porównywalny tak ale dużo lepszy może używany na pewno ale nie nowy

Jak się kupuje wyłącznie nowe w sklepach, to faktycznie można nie wiedzieć że istnieje jakaś alternatywa dla NADa. C352 to rzeczywiście w miarę uczciwie grający wzmacniacz, aczkolwiek żaden z niego ósmy cud świata, ot jeden z wielu wzmacniaczy pozbawionych rażących wad brzmieniowych.

Ale można jeszcze rozglądać się na rynku wtórnym (zdaje się że podawałem link do Audioneta SAM z drugiej ręki? Kapitalnie grający piecyk!) oraz w ofercie producentów nie opisywanych na kredowych stronach kolorowych magazynów z tabelkami i gwiazdkami. A tutaj naprawdę można znależć sporo kapitalnie grających urządzeń.

Gość

(Konto usunięte)

radark, rada jaką mi dałeś , to tak dla jasności , wyglądała jak wszystkie rady dawane przez osoby nie mające pojęcia o czym radzą.

"Chcesz coś kupić , kup nada."

I taka była rada.

Nie wiem jak grają nady, wiem, że opinie o nich są rozbieżne. Są też bardzo często odsprzedawanym sprzętem, więc nie zachowują statusu pewnego sprzętu. Gdybym miał możliwość podłączenia, wiedziałbym jak to gra. Kupować go nie chcę, z powodów opisanych wyżej. Poza tym, klocki które miałem trudno określić jako "gorsze" lub takie, które polecany nad bije na głowę. Czy Pioneer A-07, A-09, Sony TA-F808 ES i kilka innych, nad bije na głowę? tego nie wiem. Wiem, że go wymieniłeś na roksan caspian. Czy to aż tak dużo lepszy wzmacniacz od nada ? W czym jest lepszy ? I dlaczego nie polecasz mi roksana tylko to, czego się pozbyłeś ?

Nie oczekuj, że po takich radach będę zachwycony i na dodatek bardzo miły.

Gość

(Konto usunięte)

McGyver, 31 Paź 2008, 21:10

>Ale można jeszcze rozglądać się na rynku wtórnym (zdaje się że podawałem link do Audioneta SAM z

>drugiej ręki? Kapitalnie grający piecyk!) oraz w ofercie producentów nie opisywanych na kredowych

>stronach kolorowych magazynów z tabelkami i gwiazdkami. A tutaj naprawdę można znależć sporo

>kapitalnie grających urządzeń.

chciał byś podać kilka przykładowych urządzonek ...

A proszę bardzo. Z drugiej ręki:

-Wspomniany już Audionet SAM

-Vincent SV231 (tani, a świetny!)

Z chińskiego menu:

-Dussun V6i oraz V8i, wzmacniacze które grają jakby kosztowały ze trzy-cztery razy więcej

-Całe mnóstwo wzmacniaczy lampowych, polecam lekturę stosownego wątku.

Gość

(Konto usunięte)

chcę w pokoju powalczyć z akustyką i tu pytanie na początek, jaki jest najskuteczniejszy sposób na wzbudzające się niskie częstotliwości i kontrolę basu ?

Gdzie to coś powinno być zamontowane i z czego zrobione ?

Piszesz ze nie kupisz NAD a bo czytales ze to czy tamto no bez jaj co za bzdury wypisujesz i jeszcze sie oburzasz ze ktos Ci go poleca chlopie zastanow sie.

Wole 100 razy NAD a niz to co wymieniles ze miales a juz Seria Monitor tego producenta leczy to w kazdym aspekcie brzmienia (tylko trzeba sluchac a nie kozystac z zaslyszanych opinii i pozniej powtarzac glupoty) bez urazy ale nie moglem sie powstrzymac.

Creeka pewnie tez nie kupisz bo ,,czytales,, ze mozna nim naglasniac lazienke? Jesli tak to gratuluje podejscia do tematu audio.

robix

Robix, spokojnie. NAD robił urządzenia i dobre, i złe, ostatnio w ich ofercie tych złych jakby więcej. Ja się nie dziwię że jak ktoś odsłuchał NADa C320 to się zraził, C340 to też kiepski model, dopiero C350 gra całkiem nieźle i nie wnerwia. Uogólnienia są zawsze szkodliwe, zarówno w jedną jak i drugą stronę. Wrzucanie całej oferty NADa do jednego wora, i przyklejanie na tym jednoznacznej etykietki jest bez sensu.

Mac >>> Dlatego mamy uszy zeby potrafic oddzieli ziarno od plewow.

Zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci ale wymienilem Serie Monitor ktora byla genialna natomiast 320 BEE to niestety juz krok ,dwa wstecz.

robix

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest NAD o ktorym mowie zapewniam ze zawstydza urzadzenia za znacznie wieksze pieniadze.

robix

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

robix, 1 Lis 2008, 11:07

>Piszesz ze nie kupisz NAD a bo czytales ze to czy tamto no bez jaj co za bzdury wypisujesz i

>jeszcze sie oburzasz ze ktos Ci go poleca chlopie zastanow sie.

>

robix - masz rację,

teraz chcę popracować nad akustyką.

CZYTAŁEM o tym trochę w necie, jednak każdy pokój inny i nie da się wszystkiego włożyć w jeden schemat. Jakie są wasze propozycje na temat kontroli basu i eliminacji wzbudzania niskich częstotliwości ?

By uniknąć wzajemnych uszczypliwości, wskazane są przykłady oparte na osobiście sprawdzonych realizacjach. Niestety ale trzeba zaznaczać dokładnie czego w odpowiedzi się oczekuje. Gdybaczom, przypuszczaczom, oraz czytaczom, dziękuję.

Proszę sznownych kolegów..

Naprawdę niektóre wypowiedzi na forum są irytujące -kazik-t szuka na forum pomocy w doborze komponentów do kolumn Rogers LS7 w związku z powyższym aksjomatem jest aby udział w dyskusji zabierały osoby które posiadają , pośiadały lub słuchały tych kolumn i na podstawie własnych doświadczeń pomogły temu koledze...bo to nie jest strona pt.kupię-sprzedam...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.