Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja powoli się zastanawiam nad końcówką mocy Rotel, tylko to na razie

małe rozeznanie, bo nie jestem pewien czy jak połączę ją z AS 2000, to będzie działać

tylko końcówka, a as 2000, tylko jako przedwzmacniacz, bo zależy mi żeby puścić sygnał w przyszłości,

na bass, z zewnętrznej końcówki, a średnicę, i wysokie napędzić as2000, tylko to przyszłość, i nawet nie wiem czy taki sposób jaki sobie wymyśliłem jest możliwy z wykożystaniem as2000?Martwić się będę jak nadejdzie na to czas

Napisałeś że zastanawiasz się nad końcówką rotela ! a którą ?

Jest taka możliwość aby podłączyć do A-S2000 końcówkę pod wyjście Pre Out .

A-S2000 nie tylko będzie służył jak przedwzmacniacz dla zewnętrznej końcówki ,ale jego wzmacniacz możesz wykorzystać do podłączenia w system bi-wiring .Dokładnie tak jak to sobie zaplanowałeś

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Redaktorzy

Mnie wczoraj sprzedawca w salonie namawial na testy koncowki mocy Rotela w polaczeniu z moim amplitunerem.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Ja myślę! ;-) ,że coś skrobniesz,...jestem ciekaw opinii jak się zgrały ATC scm-40 z A-S2000

Pozdr.

Tomasz

Już widzę że jesteś sceptycznie nastawiony, do mojego optymistycznego.

Zobaczymy, może masz rację, tylko ja się łudzę, okłamuję.

Co do końcówki, to zacznę myśleś na poważnie po odsłuchach.

Zobaczymy jak ten mój skromny piecyk sobie poradzi.

Nie mam pojęcia czy te kolumny podejdą mi sonicznie do gustu.

Oczywiście porównam jeszcze z innymi wzmakami, widziałem że mają Lina.

Ten odsłuch, to może być dobra szkoła na przyszłość.Pozdr.

Edytowane przez kiza

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Mnie wczoraj sprzedawca w salonie namawial na testy koncowki mocy Rotela w polaczeniu z moim amplitunerem.

I namówił ?

Już widzę że jesteś sceptycznie nastawiony, do mojego optymistycznego.

Nie jestem do Ciebie wrogo nastawiony!...wręcz przeciwnie ;-)

Pozdr.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

I namówił ?

Nie jestem do Ciebie wrogo nastawiony!...wręcz przeciwnie ;-)

Pozdr.

Nie chodzi mi o moją osobę, tylko, o zestawienie jakie chcę zrobić.

• Redaktorzy

Nie wiem czy dam sie namowic. Wolalbym A-S1000. Na razie skupiam sie na testach kabli. Juz trzeci dzien testow Rocket 33.

Nie chodzi mi o moją osobę, tylko, o zestawienie jakie chcę zrobić.

Mowa tylko o wymianie kolumn?...czy masz jeszcze inne koncepcje?

Pozdrawiam

Tomasz

Mowa tylko o wymianie kolumn?...czy masz jeszcze inne koncepcje?

Wymiana kolumn, jak już będę w 100% pewny że mi odpowiadają, to jeszcze może dojdzie ta końcówka.

Ale tylko wtedy jeżeli będzie niezbędna.Kupno kolumn, i tak planuję po sprzedaży swoich, teraz to tylko "zwiad".

Będę tak długo szukał, aż do skutku, bo nie stać mnie na tak kosztowne pomyłki.

O.Z idzie na pierwszą tapetę ponieważ nie są tak czułe na akustykę, i podobno ten mój faworyt dobrze się sprawdza w klimatach jakich słucham.Szkoda że te moje kolumny potrzebują większego pomieszczenia, tak bym już kupował tylko płyty????????

Konfigurację mam moim zdaniem dobrze zrobioną (na swoje możliwości), boję się tylko że po zmianie kolumn wszystko będzie trzeba zaczynać od nowa.Ale to przyszłość, zobaczymy.Wcale nie myślałem, o wrogości, nie wiem z kad Ci się to wzieło.?Pozdrawiam.

Wcale nie myślałem, o wrogości, nie wiem z kad Ci się to wzieło.?

To był żart ;-) w moim wykonaniu ,... nie wypalił :( trudno! proszę nie myśl o tym :)

Ile jesteś w stanie wydać na kolumny?

Twój pokój odsłuchowy o ,którym wspominasz to już na stałe? ,czy będą jeszcze jakieś zmiany?

Pozdrawiam

Tomasz

Pokój, na stałe, ale nie jest to typowo pod audio, ponieważ jest nas czwórka, a pokoje mam tylko dwa.

Kwota na kolumny , to ok.10tys, po sprzedaniu swoich, także będę kupował raczej używki, ale przed kupnem

chcę posłuchać co się da, może jeszcze zmienię zdanie, co do faworyta, okaże się w poniedziałek.Pozdr.

Kiza raczej odpuść sobie te ATC w połączeniu z twą Yamahą sa to kolumny przede wszystkim strasznie prądożerne.Grały u mnie z Creek 120w i była kicha a twa Yamaha ma 100 więc raczej kiepsko będzie

Nie ma reguły jaką mocą wzmacniacz dysponuje ,aby napędzić prądożercze kolumny .

Wzmacniacz o mocy 50W spokojnie może napędzać kolumienki, które mają duży apetyt.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Tak zgadzam się z Tobą tomaszE.Ale taki aspekt te ATC mają tylko 85 skuteczność więc potrzebują dużo prądu by je ruszyć do tego są zamknięte

Poprawnie napędzi je Hegel H200 200W wtedy jest OK

Edytowane przez edzio111

Pokój, na stałe, ale nie jest to typowo pod audio, ponieważ jest nas czwórka, a pokoje mam tylko dwa.

...nic nie przychodzi mi sensownego do głowy ,co bym mógł poradzić .

W takiej sytuacji jest na pewno wielu audiofilów ,...ten drugi pokój zajmują dzieci ?,jest na pewno większy ot tego co zajmujecie z żoną? ,...

..pytam z ciekawości i nie mam na myśli aby dzieci wpakować do małego :),tylko kiedyś dzieci pójdą na swoje ,to...?

Za 10tys. mamy już w czym wybierać i można kupić ciekawe kolumienki ,...ale jak pisałeś masz swój wyrobiony gust co do brzmienia,więc nauszne odsłuchy są najlepszym rozwiązaniem .

Lubisz ciepłe i słodkie brzmienie czy raczej surowe i ostre?

Pozdr.

Tomassz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Kiza,

Weż Yamaszkę pod pachę i sprawdź połączenie z SCM 40.

Gdzieś w sieci ktoś połączył je z S2000 i pisał, że jest dobrze.

Ja miałem S1000 z SCM 11 i było bardzo dobrze.

SCM 40 tez powinno pociągnąć....

A po zakupie będziesz leżał w bezsenne noce i myślał jaki by tu kupić kolejny wzmacniacz, ktory wyciągnie z Twoich nowych kolumn wszystko co najlepsze :o)

"Tynk pożera dźwięk" 747

• Redaktorzy

TomaszuE, a da sie cieple ostre i slodkie surowe? ;-)

Dzisiaj wzialem do testow Type 8.

Edytowane przez kangie

• Redaktorzy

Ha, dobry jestes w te klocki. Na razie wnikliwie slucham i nie zdradze swoich odczuc :-)

...nic nie przychodzi mi sensownego do głowy ,co bym mógł poradzić .

W takiej sytuacji jest na pewno wielu audiofilów ,...ten drugi pokój zajmują dzieci ?,jest na pewno większy ot tego co zajmujecie z żoną? ,...

..pytam z ciekawości i nie mam na myśli aby dzieci wpakować do małego :),tylko kiedyś dzieci pójdą na swoje ,to...?

Za 10tys. mamy już w czym wybierać i można kupić ciekawe kolumienki ,...ale jak pisałeś masz swój wyrobiony gust co do brzmienia,więc nauszne odsłuchy są najlepszym rozwiązaniem .

Lubisz ciepłe i słodkie brzmienie czy raczej surowe i ostre?

Pozdr.

Tomassz

Dzieci zajmują jednak ten mniejszy pokój, (piętrowo, ale się mieszczą).Co do brzmienia, to po dobrym odsprzężeniu, klocków, kolumn, uzyskuje się w miarę, spokojny naturalny przekaz( ale jest jeden minus), obnażanie słabo nagranych płyt, ja tak mam.Upuszczania krwi z uszu nie lubię. Także zależy mi na naturalności, bez efekciarstwa, nawet przy słuchaniu metalu można zauważyć zalety takiej konfiguracji, tym bardziej że moje zainteresowania na metalu się nie kończą.Także ATC, muszę posłuchać z ciekawości, i wyrobić sobie swoją opinię, po czytaniu tych wszystkich recenzji, testów.Pozdr.

Kiza,

Weż Yamaszkę pod pachę i sprawdź połączenie z SCM 40.

Gdzieś w sieci ktoś połączył je z S2000 i pisał, że jest dobrze.

Ja miałem S1000 z SCM 11 i było bardzo dobrze.

SCM 40 tez powinno pociągnąć....

A po zakupie będziesz leżał w bezsenne noce i myślał jaki by tu kupić kolejny wzmacniacz, ktory wyciągnie z Twoich nowych kolumn wszystko co najlepsze :o)

Przekopałem temat w sieci, i żeczywiście wbrew opinią trochę ludzi ma takie zestawienie ,i sobie chwali.

Dlatego moje zainteresowanie tym zestawieniem.W poniedziałek jadę posłuchać, już mam rezerwację.Zobaczymy, co z tego będzie.

Lepsza porażka przed zakupem, niż po?Pozdr.

Tak tak :) znam ten typ 8, Nirvana to pikuś ;-))

Nirvana to pikuś, ja wolę Paradise Lost, ale, to ja.

Ale ze mnie typ?Nie 8.Pozdr.

Ale ze mnie typ?Nie 8.Pozdr.

Bez obaw:)... w pierwszej dziesiątce się mieścisz ;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Bez obaw:)... w pierwszej dziesiątce się mieścisz ;-)

Mowa o rankingu marudzących, czy baboli?

Pozdr.

Nie przesadzaj, ale zauważyłem że umiejętna konfiguracja systemu, bez względu na cenę daje zaskakujące wyniki.

Zobacz co znalazłem na jakimś forum:

After demoing brand after brand i settled for the ATC SCM40.the simple reason being their neutrality.

and the reviews accompanying it made me realise i made the right choice.

I have my SCM 40 set up to a Yamaha AS2000 and CDS2000 and was amazed by the difference the dedicated mid driver made to the middle band which in turn took the strain off the bass driver.

When i listen to music the voices heard had an extra level of smoothness and clarity.

The sealed box of the ATC makes the bass sound incredible and there is no muddying in the midrange.

I enjoy listening to my ATC and intend purchasing a few extra components to complete my AV side of my living room.

ATC do not have any problem with room positioning as it could be place against the wall or about 10" away.

There is a whole issue out there about watts and current to power these ATC but my Yamaha AS2000 which is 100w per channel makes my ATC sing all day without any problems.Hope this helps.

For the price and its capabilities in comparison with othere brands you cant beat ATC. As you might be aware ATC loudspeakers are hand built to order with a 6 year warranty.

To tylko opinia jakiegoś szczęśliwego posiadacza, ale zawsze?

Pozdr.

Edytowane przez kiza

Pozwól że wkleję tłumacza

>>>>Po demoing marka po marce i osiadł na SCM40.the ATC prostego powodu bycia ich neutralność.

i opinie towarzyszące to uświadomiło mi, i dokonał właściwego wyboru.

Mam mój SCM 40 ustawić do Yamaha AS2000 i CDS2000 i był zaskoczony różnicą dedykowany średniotonowy wykonane do środkowego pasma, które z kolei miały odciąża kierowcę basowej.

Kiedy słucham muzyki głosy słyszałem miał dodatkowy poziom gładkości i jasności.

Zamknięte pudełko ATC ​​sprawia basów niesamowite i nie ma zaciemniania w średnicy.

I cieszyć się słuchając mojej ATC i zamierzają zakup kilku dodatkowych elementów do zakończenia mojej AV stroną mojego salonu.

ATC nie mają żadnego problemu z pozycjonowaniem pokojowej jak to może być miejsce na ścianie lub około 10 "z dala.

Istnieje cała sprawa tam o watach i prąd do zasilania tych ATC ale mój AS2000 Yamaha, która jest 100w na kanał sprawia, że ​​moje ATC śpiewać cały dzień bez problems.Hope to pomaga.

Za cenę i jego możliwości w porównaniu z othere marek cant biją ATC. Jak można mieć świadomość, głośniki ATC są ręcznie zbudowany na zamówienie z 6 letnią gwarancją.

Jestem ciekaw twojej opinii po odsłuch w poniedziałek

Pozdr.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Panowie Panie moja Yamaha CA 1010 ma już 40 lat i nadal gra i to jak.

Słuchałem dużo nowych konstrukcji typu hegel 100 200,Nad różnego typu,Creek Destiny 2.Lecz żadna konstrukcja niema w sobie tej magii dzwięku,wszystko to komercja.Działa do momentu utraty gwarancji, a potem servis i płacz nad wydaną kasą.W moim odczucie,

nie trzeba wydawać ogromnej kasy na sprzęt.

Audiofilem nie jest przecież osoba która wydaje więcej kasy na swe zabawki

Pozdrawiam

Edzio, moja Yamaha AS-2000, ma 3 lata, to noworodek przy Twojej, ale odpukać nie mam z nią problemów.

Czy ma magię, trudno mi ocenić, ale to chyba trochę zależy od konfiguracji.Za tak śmiały post stawiam kolejkę.Pozdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.