Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

kiza

Ja raczej podejrzewam, że został zrobił błędny opis na początku jak wchodziła na rynek seria 2000, a następnie większość dilerów i nie tylko ten opis zmałpowało.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

kiza

Też mi się tak wydaje, bo ten opis widnieje od ukazania się AS-2000 w AudioKlanie.

Dobra niby drobnostka, ale robią testy, pokazują bebechy, i nikt z branży nie może

zauważyć tak drastycznego błędu, tylko my odkrywcy po tylu latach od premiery. :)

Jutro idę do pracy, dobranoc.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Jak jest różnica w dźwięku miedzy A-S500, a A-S700 skoro 500-tka zostałą wyróżniona gwiazdkami? A moze to tylko taki chwyt marketingowy modelu średniej klasy, żeby zapewnić sobie lepszą sprzedaż, a w rzeczywistości oba wzmaki mają identycznie brzmienie, a 700-tka jest jedynie nieco mocniejsza? Moze 500 bardziej uznana bo ma wyjscie na suba? Zreszta nie wiem po co bo kto slucha w stereo + soobwoofer? A-S700 bez tego wyglada na nieco poważniejszego wzmaka.

• Redaktorzy

W swoim R-S700 mam wyjscie na suba. Jesli masz wysokoskuteczne kolumny bierz A-S500. Jesli planujesz dyskoteki, to dodatkowa moc i wieksze trafo w A-S700 przydadza sie.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

przemek

a co powiesz na rotelowskie kondki, które są montowane w przedwzmacniaczu?

ten zasilacz zdecydowanie napędziłby niejeden wzmacniacz, a niejeden wzmacniacz marzy o takim zasilaczu;)

RC-1082---2.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Tomasz z doświadczenia mojego z Rotelem wynika jedno, są to wzmacniacze wydajne prądowo, jeśli idzie o głośność to podobało mi się to iż każde przesunięcie potencjometru w Rotelu zwiększa znacznie głośność.

http://i1.ytimg.com/vi/_DHtrxdqB5E/maxresdefault.jpg

to są kondensatory z Rotelowskim CD, szkoda, że ten napęd szczelinowy w Rotelu tak sie psuł bo ten CD mi się podobał znacznie bardziej niż Yamaha

Tak! co niektóre wzmacniacze maja kopyto, ja u siebie mało kiedy dochodzę na potencjometrze do godziny 11 a słucham na 28m2.

CD-eki rotelowskie maja ciekawą barwę, ale niestety napędy są do bani, jak i te nowe tak i te od sony!!;( jedyne z PHILIPSA te były trwałe, niezawodne, jak z resztą wszystko co z tamtych lat było produkowane czołgowo:-)

PS: Mam nadzieje, że klubowicze mnie nie wywiozą na taczkach za wpisy o marce rotel?;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Tomasz chyba nie:) ja do tej pory miałem sprzęt Pioneera, pozostał mi DVD i radio w aucie tej marki, DVD śmiga ponad 10 lat bez zawodu a cd w aucie ok 5. Yamaha to dla mnie nowość i mam nadzieje, że trwałością dorówna Pionkowi:)

Kiza u mnie widać niebieskie kondziory i pojemność 18000uF,

Tak jak sugerowałeś, podświetliłem latarką, i u mnie są czarne, ale trudno odczytać napisy,

ponieważ są zwrócone na kondach w stronę środka wzmaka.Coś tam widać i zapewne to

te które wkleił Tomek o wartości 22000uF.Także w opisach jest błąd, szkoda??? Pozdr. :)

rotelowskie kondki

Piękne, jednak Rotel, to Rotel.Ale ja polubiłem to swoje pudło zwane Yamaha,

i chyba tak już z tym lubieniem zostanę?. Jestem realistą. :)

człowiek przywiązany do tradycji i niechętny zmianom; tradycjonalista, reakcjonista;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

niechętny zmianom

Poszukałem sobie.

Konserwatyzm ((łac.) conservare – zachowywać, dochować zmian) − ideologia, która bazuje na hasłach obrony porządku społeczno-gospodarczego oraz zachowywania i umacniania tradycyjnych wartości, takich jak: religia, naród, państwo, rodzina, hierarchia, autorytet, własność prywatna. Konserwatyści chcą obronić stary porządek ze względu na przekonanie o ewolucyjnym charakterze zmian społecznych. Konserwatyzm zrodził się na przełomie XVIII i XIX w., był próbą przeciwstawienia się racjonalistycznej myśli oświeceniowej. Nowoczesny konserwatyzm stanowił reakcję na wydarzenia rewolucji francuskiej. Za twórcę podstaw ideologicznych nurtu uważany jest Edmund Burke. Jako idea polityczna termin ten po raz pierwszy użyty został w 1820 r. przez zwolennika restauracji dynastii Burbonów, François-René de Chateaubriand (1768–1848), który wydawał pismo „Konserwatysta”.

W znaczeniu politycznym konserwatyzm to termin odnoszący się do jednej z wielu filozofii lub ideologii politycznych, także na określenie opcji politycznej reprezentowanej przez wiele współczesnych partii politycznych (zwykle kojarzonych z prawicą).

Co do zmian to się mylisz, jestem bardzo otwarty, z naciskiem na audio szczególnie , tylko brak ....

Także polubiłem to co mam, i na razie nie mam zamiaru ich nie lubić. :)

Ja bardziej myślałem w sensie AUDIO znaczenie konserwatysta, jak i pół żartem co do ciebie;)

Niejednokrotnie pisałem z tobą co do zamiarów w dziedzinie audio, co nieco o sobie wiemy, jak i to, że każdy miłośnik tego hobby chciałby lepiej, ale bądźmy szczęśliwi, że mamy co mamy, niektórzy nawet i tego nie maja a bardzo by chcieli, mażą o czym kolwiek aby ucho pocieszyć .

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Ja bardziej myślałem w sensie AUDIO

Pełna zgoda, nie warto wpadać w paranoję, a nóż los się kiedyś do nas uśmiechnie ??

Wtedy będzie frajda !!??

ja jakoś do marki nie jestem przywiązany co widać, czy jestem miłośnikiem Yamahy hmm pewnie gdyby mnie było stać na coś droższego porównywałbym np as3000 z moonem:)

Edytowane przez przemek_s
  • Redaktorzy

Yamaha robi porzadny sprzet. Znam ludzi mogacych sobie kupic bez problemu drozsze wzmacniacze, a jednak pozostali przy Yamaszce. Ze mna jest podobnie. Testowalem kilkanascie wzmacniaczy w swoim systemie i zaden z nich nie zagral tak, abym chcial zmienic wzmacniacz. To nie jest kwestia pieniedzy, bo mialem na to przeznaczone pieniadze. Duzo wiecej frajdy mialem z przedwzmacniaczami gramofonowmi. Tutaj roznice byly duze. Testowalem kilka preampow i zostalem przy takim, ktory spelnil praktycznie wszystkie moje wymagania.

Dziwie sie tylko ludziom wydajacym duzo pieniedzy na wzmacniacze, interkonekty, kable glosnikowe - ludziom ktorzy maja przecietne zrodla cyfrowe. Przeciez slychac ze to nie gra. Zaden zakup wzmacniacza nie pomoze. Zadne kable nie pomoga, jesli zrodlo jest przecietne. Jak na moje ucho, bardzo niewiele odtwarzaczy CD gra jak dobry analog, a ludzie sami sie oszukuja i wierza w zmiane kabli i zwiazana z tym zmiane w brzmieniu systemu. Nie dziwie sie mlodym adeptom audio. Dziwie sie starym wygom, ktorzy siedzac w hobby dobre 20lat nie kumaja co w trawie piszczy. Przepraszam za szczerosc, ale naprawde szczerze pisze.

Pozdrawiam goniacych kroliczka i tych ktorzy przestali juz gonic.

Edytowane przez kangie

• Redaktorzy

Nie, ale mam w planach. Chociaz wazniejsze sa dla mnie geste pliki. Jak doprowadze analog do pelnego brzmienia (czeka mnie zakup jeszcze porzadniejszej wkladki MC LO z igla o ostrym szlifie), to bede odkladal na odtwarzacz plikow FLAC. A CD traktuje jako alternatywe. Chociaz mam niewiele plyt CD, to pewnie stad ta niechec do rozbudowy toru CD. Zeby nie bylo - nie przekreslam zadnych formatow. Lubie czarne plyty, bo te stare bardzo dobrze bywaja zrealizowane i nagrane i mam wielka przyjemnosc z ich odsluchu. Duzo czasu poswiecilem analogowi, ale warto bylo.

ja znowu mam sporo płyt CD, kiedyś fakt miałem dużo winyli tzn tata miał ale wyniósł na strych i nie muszę mówić co zrobiło z nimi letnie ciepło :S, co do dac to podobno Yamahy napęd jest super do tego i o tym myślę ale muszę sie sam przekonać

• Redaktorzy

Koniecznie potestuj kilka przetwornikow DAC. I pamietaj o kolumnach. Tego nie przeskoczysz. Musza byc dobre (niekoniecznie bardzo drogie, jesli mowa o starych). A nowe niestety sa drogie i nie wszystkie drogie chca dobrze grac. Nielatwe hobby mamy. Ale ja lubie wyzwania i niebanalne pasje :-)

• Redaktorzy

Tomku, pewnie ma. Ale co to ma do rzeczy skoro wpasowala sie w moj tor? Pisze o swoim torze, swoim pomieszczeniu, swojej akustyce pomieszczenia, swoich gustach muzycznych i swoich plytach. Nikogo na sile nie namawiam do Yamahy. Po prostu chcialem podkreslic jak wazne w torze audio jest zrodlo. I kolumny. Tyle i tylko tyle.

P.S. Tomku miales te RS-ke 700 u siebie na testach?

Edytowane przez kangie

Tomaszu ja idąc do sklepu po wzmacniacz nie myślałem nawet o kupnie AS1000, nie był nawet na liście do odsłuchu:P

Edytowane przez przemek_s

Tomku miales te RS-ke 700 u siebie na testach?

Nie!

ale z Yamahy miałem

RX-V3900 i DSP-Z9 i zaden z nich nie dorównał końcówce RB-1070 nie mówiąc o wyższych modelach R...

Pytanie zadałem,

czyli Yamaha R-S700 nie ma sobie równych??

dlatego, że zwróć uwagę co napisałeś

Znam ludzi mogacych sobie kupic bez problemu drozsze wzmacniacze, a jednak pozostali przy Yamaszce. Ze mna jest podobnie. Testowalem kilkanascie wzmacniaczy w swoim systemie i zaden z nich nie zagral tak, abym chcial zmienic wzmacniacz. To nie jest kwestia pieniedzy,

Z czym porównywałeś swoja 700-setkę??

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Redaktorzy

Obawiam sie, ze nie zrozumiales mnie. Ja nie mam potrzeby wymiany wzmacniacza na inny. Bez problemu napedza moje kolumny. Ma odpowiedni zapas mocy. Gra przyzwoicie. Wpinanie obiektywnie lepszych wzmacniaczy nic szczegolnie u mnie nie zmienilo. Podejrzewam, ze najpierw musialbym wymienic kolumny aby bawic sie w dobor wzmacniacza do nich.

Szkoda, ze nie sluchales u siebie nowej serii Yamahy. Pozycz kiedys piec od Kizy. Bo dyskusja staje sie bezowocna. Nie wiem jakie masz kolumny, bo one sa kluczowa sprawa w doborze wzmacniacza. Yamaha nie ze wszystkimi kolumnami dobrze gada.

Posluchaj serii 1000, 2000. Nawet 700. Byc moze zmienisz zdanie.

P.S. Zauwaz ze o Rotelach zlego slowa nie pisze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.