Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego kiza zostałeś wybrany jednogłośnie do Jury

Kategorycznie odmawiam, "jam nie godzien takiego zaszczytu".

Do Kangie długa droga, jeszcze bym się zgubił, kto wtedy będzie

karmił chomika.? :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Przeżyje chiba te kilkadziesiąt godzin??;-)

A decyzja już zapadła i nie ma odwrotu;-)

ale wiercę dziurę w brzuchu?;)

Pozdrawiam

Tomasz

Przemek_s , ja za swoją dałem 5190.00zł , a teraz:

http://www.tophifi.pl/index.php?site=list&skey=products&produkt_id=184&action=detail

:)

cena zostanie ta sama.

Albo i wyższa, zobacz co się dzieje, nie rozumiem tych podwyżek .

Może to sprawka Putina ?? :-D)

jak złotówka słabnie a płacimy za importowane towary w dolarach to logiczne, że ceny idą w górę ale w rozmowie ze sprzedawcami z top hifi otrzymałem informację, że as1000 i 2000 sprzedają się na tyle dobrze, że cena idzie w górę, patrząc na rynek wtórny to wcale nie ma dużo używek na sprzedaż a modele te już są kilka lat na rynku, wydaję mi sie że za tą cenę co kupiłem ją w sklepie pojawią się używki na allegro

kangie powinna ale wiesz jak to jest z cenami, to forum wiele nabiło cen w górę

w RMS chcą za AS1000 aż 4500 wiec myślę, że w tej cenie ludzie zaczną szukać lepszych wzmacniaczy

Panowie, złotówka słabnie.

Ale duch narodu się umacnia. :)

a modele te już są kilka lat na rynku

Bodajże od 2008, A-S 2000, potem zaczęli wypuszczać po kolei niższe modele. :)

Panowie, złotówka słabnie.

Zresztą zobaczcie co się stało z cenami kawy.

Porównywanie wzrostu cen Yamahy w Top HiFi do wzrostu cen kawy nie ma sensu.

Kawa jest rośliną dosyć trudną w uprawie i zaburzenia pogodowe (susza, powódź, niska temperatura itp) w jednym lub kilku krajach głównych producentów może spowodować znaczący spadek produkcji co natychmiast odbija się na jej cenach. I taką sytuację mamy obecnie - właśnie Brazylia ogłosiła, że w styczniu miała najmniejsze opady deszczu od 60 lat co przełożyło się kiepski stan drzew kawowych. Do tego trzeba dodać, że rynek kawy jest poddawany silnym wpływom spekulacyjnym. Ponadto zeszły rok miał najniższe ceny kawy od 4 lat, więc zmiana trendu była spodziewana.

Po tym przydługim wykładzie o cenach kawy już nie będę się wdawał w długie rozważania o spadku cen złotówki. Na rynku jakiś istotnych wahań kursu głównych walut do złotówki w ostatnim czasie nie było. W ciągu ostatnich 12 miesięcy złotówka była najsłabsza wobec USD, EUR, JPY, CHF w czerwcu-lipcu 2013. Obecnie do tamtych kursów jeszcze trochę brakuje mimo zawirowań na Ukrainie.

A więc przyczyna leży gdzie indziej. Chyba najbardziej prawdopodobna jest teza Przemka - po prostu sprzęt się dobrze sprzedaje i dystrybutor postanowił trochę więcej zarobić. Niestety nie miałem czasu sprawdzić czy Yamahy podrożały na innych dużych rynkach (GB, D, USA) bo wtedy trzeba by zwalić winę na Yamaha Corp.

• Redaktorzy

A więc przyczyna leży gdzie indziej. Chyba najbardziej prawdopodobna jest teza Przemka - po prostu sprzęt się dobrze sprzedaje i dystrybutor postanowił trochę więcej zarobić.

Produkcja również nie jest łatwą dziedziną. Kto pracuje w branży produkcyjnej, ten o tym doskonale wie. Wystarczy, że poddostawcy podniosą ceny i trzeba reagować.

W sumie, to mógłbym zapytać dystrybutora sprzętu Yamaha skąd wzięła się podwyżka cen tych klocków, bo właściwie znam tę osobę, ale nie będę pytał gdyż jest znacznie wiecej interesujacych tematów niż rozmowa o pieniądzach ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Wystarczy, że poddostawcy podniosą ceny i trzeba reagować.

dużo w tym prawdy jeśli chodzi o małe, średnie i nawet duże firmy ale moim zdaniem nie dotyczy to firm globalnych jak Yamaha Corp.

jest znacznie wiecej interesujacych tematów niż rozmowa o pieniądzach

np. temat kawy przy przepysznej "czarnej" z własnego ekspresu z kawałeczkiem czekolady.

• Redaktorzy

(...) np. temat kawy przy przepysznej "czarnej" z własnego ekspresu z kawałeczkiem czekolady.

Chociażby kawy :)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=229085&page=4

co to jest CD-5050? Wygląda jak CDX-1120

Mimo wszystko poczekam na spadek cen kawy i co za tym idzie wzrośnie kurs złotówki, a przez co spadek rat które we Franiach spłacam...

No i jest następca integry Yamahy A-S2000 czyli Yamaha A-S2100 cena w niemczech 2500eu wygląda jak A-S3000 ze wskaznikami wychyłowymi

test jest w najnowszym niemieckim Audio i została oceniona bardzo wysoko

Na google nic nie ma

Ale cena :-(

Dziwne wtedy że u Nas zamiast tanieć AS2000 to poszła w górę...

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

A-S 2000, sześć lat temu też został oceniony b.wysoko, może A-S 2100, jeszcze wyżej, że nie będzie można przeciętnemu go dosięgnąć.? :)

Na google nic nie ma

Ale cena :-(

Dziwne wtedy że u Nas zamiast tanieć AS2000 to poszła w górę...

pzdr.

do tej pory miałem opinie że jak coś nie ma w google to nie istnieje a tu proszę fotki na dowód że jednak jest inaczej

2100 wyżej oceniona minn niż naim xs, creek destyny 2

post-24531-0-88036900-1395249222_thumb.jpg

post-24531-0-95992800-1395249263_thumb.jpg

post-24531-0-54575500-1395249338_thumb.jpg

napisz jakieś dane jaka moc jakie wejścia cyfrowe posiada wzmak i cd bo zdjęcia nie wyraźne ale i tak dzięki za wklejenie :)

niestety zdjecia z tel wiec slabe i tez nie widze jaka moc itp jak mi sie uda to jutro w sklepie poprosze o scan

2x200w przy 4om

na tym foto widać więcej

post-24531-0-08996300-1395250643_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.