Skocz do zawartości
IGNORED

Ile oplaca sie zaplacic za...

Flaco

Rekomendowane odpowiedzi

dartman - nie, ale chyba nie chcesz mi powiedzieć ze brzmienie tego klocka jest warte 1kzł albo i więcej ... w dobie kiedy za 1,5kzł kupisz uzywkę Xindaka, baaa lampe kupisz nawet jakśc chińską na EL34, a niedawno nawet za 1,7kzł widziałem DM10 Densena i że niby Marantz ma skasowac coś dakiego ??

Dla bogatego gadżeciarza lub bogatego kolekcjonera taki Densen to śmietnik a Marantza wstawi za szkło w salonie, odpali i cieszy wzrok, tu nie chodzi o kwestie soniczne. Czy wyda 800 czy 1800, to dla niego za przeproszeniem pierdnąć, jak się uprze, to sobie kupi, dla niego, to forma gadżetu.

W takich przypadkach temat brzmienia nie jest najważniejszy, przynajmniej ja to tak postrzegam.

Na samym początku Kyle napisał:

>Kyle

>Ponad 30 letni antyk. ... i tak też należy go traktować ... jak jakiś zabytek.

To była moim zdaniem bardzo słuszna uwaga. W moim pojęciu autor wątku nie pytał o cenę za wygląd (posiada własne oczy, które mu wz upełności wystarczą).

Nie mam nic przeciwko antykom. Jednemu podaba się oczojebny display, innego denerwuje nawet mocno przyciemniony. Natomiast do dźwięku to bez przeaady. 30 letni sprzęt ma wszystkie elektorlity wyschnięte na wiór. To można porónwać z czymś w granicach 2 kzł. i nic ponadto.

>stary bej

>Towar jest tyle wart ile można za niego zapłacić.

Co jednocześnie nie oznacza że na audiostereo trzeba mu robić reklamę. Nie mówię tu konkretnie o Tobie, ale o całej masie ludzi którzy sprzedając coś na allegro podkręcają takie wątki bawiąc się w kryptoreklamę.

>tdrozd

>sporo tu ludzikow krecocych wlasne lody

>niestety ale leszczykow w kolo duzo

>nie jeden kupil cos uszami audiostereo

Hah ;) Pewnie. ;) Jakby dokładnie prześledzić wątki tego forum to okazało by się że cała masa ludzi kupiła coś bazując wyłącznie na opiniach innych.

>dartman

>Ostatnio oddałem moje prawie 40 letnie końcówki mocy do przeglądu. Oprócz czyszczenia (styki, >przekaźniki, usunięcie kleju, itp.) nic więcej nie było do roboty. Wszystkie parametry zgodne z >instrukcją serwisową.

>Zalecam taki przegląd, szczególnie czyszczenie przekaźników.

Na prawdę wydaje Ci się że przeczyszczenie sprzętu i przekaźników załatwi sprawę ?

>A jak to gra ,tak jak wygląda :-)

Jakbyś obok siebie postawił te Twoje końcówki i takie same tylko nowe wtedy zrozumiałbyś o czym mówią ludzie będący na nie.

Krótko mówiąc - jako antyk ok, jako sprzęt do słuchania muzyki - jest nie czarujmy się wywalenie kasy w błoto.

Mrok,

mi się nic nie wydaje. Porównywałem trochę sprzętu w moim audiofilskim życiu, nowego, starego, bardzo starego... To skłania mnie do bardzo ostrożnych poglądów aktualnie.

Ta nauka sporo kosztuje... sporo PLN...

Nie są to tylko moje spostrzeżenia, takie mają również koledzy z innych forów.

Co do moich gratów, nie starczy Ci funduszy ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.