Skocz do zawartości
IGNORED

Reloph HA-210 vs.Yamaha RX-V4600

mario1969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako że jestem w trakcie poszukiwania wzmacniacza stereo który sprawdzi się też w KD, to mam pytania:

1. czy modyfikowany Reloph HA-210 przez kolegę forumowicza powali (zdmuchnie) jakością dźwięku stereo amplituner yamahy z tematu no chociaż wygra w cuglach ?

2. jeżeli nie to które najczęściej proponowane tanie wzmacniacze do 1 k pln wspomogły by mój system aby było zdecydowanie lepiej w stereo i w kinie domowym (jedynie porównanie jakie przeprowadziłem to Unitra WS 504 a wyszło to bardzo bardzo blado na korzyść yamahy). Grać to ma z CD denon DCD 1015 , przy kolumienkach magnat quantum 709 i AE evo3. pok 27 m. Wzmacniacz nie powinien odbiegać mocą od amplitunera Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/46681-reloph-ha-210-vsyamaha-rx-v4600/

Miałem Reloopa tuningowanego i nie jazgotał po "grzebnięciu" (był dalej dynamiczny, miał power, ale też trochę kultury i przypominał mi bardzo Rotela 04), ale fabryczny ranił uszy. Tylko musisz się zdecydować czy chcesz KD, czy stereo, bo porównujesz klocki z całkiem innych segmentów.

skiba

chiałbym dobre stereo lepsze niż ma yamacha które będzie uzupełneniem systemu KD . Wzmacniacz grałby jako stereo i jako fronty w KD,a amplituner wyłącznie do głośników efektowych.

Teraz z perspektywy czasu, wolałbym za tą cenę takie coś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub inna aukcja:

Ukryta Zawartość

Jeśli nie masz zamiaru roz... chaty (i kolumn), to daruj sobie Reloopa, nawet po tuningu (cały czas coś mi szwankowało w tym wzmaku: potencjometr, jeden kanał grał ciszej)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.