Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejny koniec CD

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Wadia, MArk Levinson, Esoteric, eMM Labs - a ja pisałem o masowych produktach a nie o maszynach za 00kzł stworzonych do słuchania 10 płyt w kolekcji. Jesli chodzi EMM to akurat nie dziwota prawda?

Robienie Maybacha nie świadczy o przełomie w masowej konsupcji.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>- ble ble ble SACD, ble ble ble SACD, ble ble ble ja zawsze mam rację, ble ble ble SACD, ble ble ble

>brzmi zawsze lepiej..

blebleble rbcd jest wystarczające ble ble ble uległem marketingowi lat 80tych ble ble ble na nic mi to że sacd jest lepszym formatem ble ble ble

"widać audiostereo nie jest tu jakąś wyrocznią, wyjdź po za audiostereo xniwax, posłuchaj poniższej dyskusji"

Dlaczego? Uważasz, że tutaj twoi oponenci to idioci w porównaniu z tamtymi?

bartasxx, 8 Lut 2009, 13:26

>Panowie dzisiaj w Poznaniu padło 1118 sklepów z płytami CD to już jest koniec:)

w Polsce sprzedaż CD z tego co się orientuje nawet nie spada, ale Polska nie wytycza tu nowych trendów, ani nie jest liczącym się rynkiem muzycznym, gwiazdy przyjeżdzają tu tylko na swojej emeryturze a płyt CD sprzedaje się mało

u nas jeszcze niedawno kasety cieszyły się dużym powodzeniem, a na świecie już dawno zdychały albo wręcz o nich zapomniano

xniwax, 8 Lut 2009, 13:29

>"widać audiostereo nie jest tu jakąś wyrocznią, wyjdź po za audiostereo xniwax, posłuchaj poniższej

>dyskusji"

>

>Dlaczego? Uważasz, że tutaj twoi oponenci to idioci w porównaniu z tamtymi?

wydaje mi się to nie ma nic wspólnego z czyimś intelektem, po prostu takie droczenie i zaparcie że niska rozdzielczość jest lepsza niż wysoka rozdzielczość

=>audiocholik

To ile tych płyt SACD wydano w tym roku w naszym kraju? Któraś otrzymała tytuł złotej płyty? a może nawet platynowej! Jakie są notowania pierwszej setki SACD rodzimej produkcji?

Audioholik Ty sledzisz na bieżaco wstaw twarde fakty z naszej rzeczywistosci-może mało chodzę i nie po TYCH sklepach i nic nie wiem na temat SACD ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Widzisz poprostu źle podchodzisz do tematu.

Zbyt mało dajesz przykładów konkretnych znanych innym. Chodzi o tytuły muzyczne, konkretne twoje doświadczenie w porównaniach formatu na konkretnych równolegle istniejacych formatach....i nie chodzi tutaj o niszowe wydawnictwa, które maja po dzisiat tytułów nikomu nie znanych z łatka "audiofilskie".

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jesli zas chodzi o kasete magnetofonowa ktora rzekomo jest az tak zla to moglbys byc bardzo zdziwiony co potrafia topowe decki a o szpulakach nie wspomne. Zaryzykuje nawet twierdzenie ze moj Alpine AL 85 plus TDK MA-XG lub tasma podobnej klasy i nagranie z bardzo dobrego zrodla moze zagrac lepiej niz Twoj Pioneer.

xniwax, 8 Lut 2009, 13:39

>Widzisz poprostu źle podchodzisz do tematu.

>

>Zbyt mało dajesz przykładów konkretnych znanych innym. Chodzi o tytuły muzyczne, konkretne twoje

>doświadczenie w porównaniach formatu na konkretnych równolegle istniejacych formatach....i nie

>chodzi tutaj o niszowe wydawnictwa, które maja po dzisiat tytułów nikomu nie znanych z łatka

>"audiofilskie".

Ty xniwax masz złe podejście do tematu. przykładowo porównaj sobie nagrania RCA Living Stereo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) które zostały transferowane do wydań 16bit/44kHz CD (XRCD) i transfery do DSD i sam oceń co jest bliższe taśmie matce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 8 Lut 2009, 13:40

>audioholik czy Ty czytasz co sie do Ciebie pisze? Prosilem o odpowiedz na pytanie.

przepraszam discomaniac za opóźnienie w odpowiedzi na Twoje pytania ale dostaję ich za dużo stąd opóźnienie

co do najdroższych odtwarzaczy to ostatnio chyba nawet Mark Levinson w swoim SACD playerze zainstalował przetworniki 32bit dla płyt CD, wpompował naprawdę masę kasy w CD, ale i tak SACD brzmi lepiej co przyznaje mark levinson i posiadacze tego klocka

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przeklejam swoj post naiwnie liczac na odpowiedz. Pisales o Marku Levinsonie Wadii itp itd wiec prosze odpowiedz.

discomaniac71

8 Lut 2009, 13:14

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1824 / 8664 / 29

audioholik mozesz mi udzielic odpowiedzi na proste pytanie (w swietle tego co piszesz): dlaczego na bardzo dobrych odtwarzaczach SACD roznica pomiedzy warstwa CD a SACD jest problematyczna? Dotyczy to zarowno plyt hybrydowych jak i jednowarstwowych SACD w porownaniu z analogicznymi wydaniami CD. Powiem wiecej: niejednokrotnie zdarza sie ze to plyta CD gra lepiej.

"CD (XRCD) i transfery do DSD i sam oceń co jest bliższe taśmie matce."

Rozumiem,że porównywałeś z taśmą matka i stad to nieprzejednanie.

rochu, 8 Lut 2009, 13:54

>Raczej niechęć do osoby aniżeli do przedmiotu.

takie też odniosłem wrażenie czytając wasze wpisy, 95% nie na temat tylko ataki personalne, wiele osób niestety odebrało personalnie fakt iż nagranie w wysokiej rozdzielczości jest lepsze niż w niskiej rozdzielczości, niestety.

audioholik, 8 Lut 2009, 13:49

>i sam oceń co jest bliższe taśmie matce.

Studer A820 jest najblizszy taśmie matce i co nie przyjął się pod strzechami

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

xniwax, 8 Lut 2009, 13:58

>"CD (XRCD) i transfery do DSD i sam oceń co jest bliższe taśmie matce."

>

>Rozumiem,że porównywałeś z taśmą matka i stad to nieprzejednanie.

sam porównywałem tylko wersje XRCD (16bit/44kHz) z SACD, nie z taśmą matką, ale SACD wypada lepiej niż XRCD, z taśmą matką porównywało JVC i JVC wie że lepsze jest prawdziwe 24bit/96kHz czy DSD, porównywali inżynierowie dźwięku tacy jak kevin killen, craig street, greg galbi, steve berkowitz, jared sacks, steve hoffman itd

rozumiem że Ty jednak wciąż masz to nieprzejednane przekonanie że red book jest lepszy

Gość rochu

(Konto usunięte)

audioholik, 8 Lut 2009, 14:00

>takie też odniosłem wrażenie czytając wasze wpisy, 95% nie na temat tylko ataki personalne, wiele

>osób niestety odebrało personalnie fakt iż nagranie w wysokiej rozdzielczości jest lepsze niż w

>niskiej rozdzielczości, niestety.

No to przyjrzyj się swojemu zachowaniu i temu co piszesz.

Wyciągnij wnioski, zrewiduj zachowanie, a zapewne ludzie Ciebie tutaj polubią.

Z mojej strony życzę Ci tego z całego serca : )

ech... dodaję ten wątek do ignorowanych, przecież wszystko jest jasne - CD nie padnie, w przeciwieństwie SACD. Tacy jak Wadia czy Mark Levinson montują SACD żeby zwiększyć szanse sprzedaży tych klocków - sprzedaż tak im spadła że próbują czego popadnie. Całkiem możliwe że w najdroższych klockach SACD może brzmieć nieco lepiej, ale to nie zmienia faktu że na szeroko pojętym rynku konsumenckim dla SACD nie ma miejsca.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

josef, 8 Lut 2009, 13:59

>32 bity to absolutna nierealna bzdura - nawet 24 bitów (dynamika 144dB) nie da rady w pełni

>odtworzyć - realne jest 20, może 22bit i potem dupa

ale coś muszą robić żeby chociaż próbować dorównać DSD, ale oczywiście wyciętej rozdzielczości nie przywrócą żadnym audiofiliskim voodoo dac'em

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.