Skocz do zawartości
IGNORED

nad 514 na pioneera pd-s901

torbyd

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zamierzam zamienić wzmacniacz nada na pioneera jak w temacie-słucham muzyki smooth jazz i podobnych klimatów , ma to pracować z integra nad319 i kolumnami usher na oryginalnych standach co myślicie o tej konfiguracji - zalezy mi na naturalnym brzmieniu z ładnym nie obcietym basem

https://www.audiostereo.pl/topic/46804-nad-514-na-pioneera-pd-s901/

Nie ma wzmacniacza pioneer PDS-901, masz na myśli chyba cedeka.Nie znam nada ale pioneer gra sporą głębią i przestrzenią(przynajmniej u mnie), miękkim basem i łagodnymi wysokimi,średnica lekko cofnięta.Zdecydowana różnica dźwiękowa na zdecydowanie na korzyść 901 w porównaniu z 801 pioneera.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

TomekL3

9 Lis 2008, 22:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 713 / 1100 / 0

Zdecydowana różnica dźwiękowa na zdecydowanie na korzyść 901 w porównaniu z 801 pioneera.

Powiedz to kaviterowi - jak napisalem te slowa w watku o Pioneerze to mnie zjechal.

mialem jedno porzadne cd pioneera-pd-8500. i o dzis uwazam go za naprawde swietne cd zwlaszcza za ok 500zł. rewelacja. zdecydowanie przewyzsza np PHILIPS cd-304mk II, DENON DCD-1460, DENON 1520.

nie wiem czy ta zmiana wniesie coś dobrego.miałem nad'a 514, ojciec ma pionieer,a 901.mój nad z jego wzmakiem tez pioneer'a grał gorzej,jego cd z moim wzmakiem nad 314 tez nie miał szans w zestawieniu 2-óch nad'ów.

dotarł do mnie cdek pioneera pd-s 901, porównałem go z moim nadem514 i pierwsze wrażenia takie , że pioneer jest bardziej szczegółowy lepiej rozróznia wszystkie struny w gitarze ale przy dłuższym słuchaniu mam wrażenie ze troszke męczy nad jest bardziej muzykalny- sa to pierwsze spostrzezenia zobacze jak przesłucham jeszcze kilka płyt i dam znać ( dla przypomnienia wzmacniacz to nad319 a kolumny usher x719) pozdrawiam wszystkich

coś jest w człowieku i ciągle szuka..., przesłuchałem już kilku odtwarzaczy nad 521,540 i 514 był najlepszy z nich , nowe odtwarzacze np usher cd1 ( chyba dobrze pamietam ) fajny dżwiek ale bardzo długo wczytuje płyty i nawet oryginalnych nieporysowanych nieraz nie czyta, kenwooda dp7060 ( na tda 1547) philipsa 303 teraz po czasie ten pioneer901 ale mam wrazenie że zbyt szeleści w górze pasma ale jeszcze sie osłucham z nim przez dwa dni i zdecyduję czy go zostawić - jest też do kupienia philips cd 960 tylko że nie mam mozliwości jego przesłuchania i tu moje obawy,mój cd514 niemodyfikowany tylko wstawiłem gniazdi iec

w woli uzupełnienia interkonekt to albego blue ( z miejsca mojego zamieszkania z Bydgoszczy - bardzo fajny taki jaki wychodzi z cd bez strat i podbarwień, a kolumnowe przewody to tani qed - chce wymienic na cos lepszego mysle o qed xt350 lub tez albedo blue, musze je pożyczyć i zobaczyć czy maja az taki wpływ na jakośc przekazu...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie chce sie autorytatywnie wypowiadac o Xindaku. Sa tacy ktorzy go chwala sa tacy ktorzy gania. Moge za to powiedziec autorytatywnie o PD-S 901. Syk i szeleszczenie nie sa wina odtwarzacza. To CD gra szalenie muzykalnie jest miekkie i detaliczne bez zadnych podbarwien. To najdluzej produkowany odtwarzacz w historii Pioneera. Jako PD 65 Elite (jedyna roznica byl fortepianowy lakier i drewniane boczki) byl produkowany na rynek USA od 1992 do 2001 roku. W cenie 800 USD (wowczas 1600 DM) byl to niemal bestseller.

podczas słuchania gitary claptona pioneer wygrał z moim nadem tym , że w nadzie wszystkie struny brzmiały podobnie w pioneerze każda miała inna dynamikę były bardziej zróżnicowane.....

discomaniac71

jaki polecasz przesłuchac wzmacniacz do 1000zł uzywany, może w tym jest problem mojego systemu, posłuchac zawsze można ( jest tylko warunek ze wzmacniacz musi być wyposazony w pilot)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.