Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe max 5 tys pln

piotreek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na wstępie powiem tak, mam na ten cel 5 tyś.

Wymagania:

TV:

minimum 42', 100 hz, full hd, full hd przez d-sub,

audio:

każdy klocek osobno, system 5.1 kolumny normalnych rozmiarów, a nie jekieś plastikowe kolumienki wysokie na 10 cm.

na blu-ray nie starczy, ale dvd powinno miec hdmi oraz miło by było jak radziło by sobie z divx i napisami txt w rodzimym języku.

Szukam juz czegoś od jakiegoś miesiąca, ale nadal nie wiem, co kupic. Zakupy za gotówkę, więc sklepy internetowe bardzo mile widziane.

Aktualne źródło tv to kablówka, ale kto wie, co będzie kiedyś

A no i najważniejsze:

Doradzicie mi cos rodacy??

https://www.audiostereo.pl/topic/46837-kino-domowe-max-5-tys-pln/

Tak na dobrą sprawę wystarczy poczytać poprzednie tematy i o polowe zaoszczędzić pytań i czasu i potem poruszyć temat "czy ???? a może ????? bo nie wiem co sie u mnie sprawdzi bo wole ???? ale to ma?????"

co o tym sądzisz???

Czy kwota 5000zl to na samo kino czy razem z telewizorem?

Jesli to kwota na samo kino to proponuje amplituner Cambridge Audio 540 lub 640 i do tego zestaw kolumn oparty na KEF-ach, Celestionach - bardzo dobrze CA brzmi rowniez z Elacami. Mysle, ze wrazenia dzwiekowe moga Cie zaskoczyc.

Wazne tez abys podal wymiary pokoju, w ktorym bedziesz cieszyl sie swoim kinem, bowiem wowczas latwiej jest sprecyzowac ewentualne modele kolumn. Jesli zamierzasz na tym amplitunerze sluchac muzyki to takze warto podac jaka to muzyka.

Witam lcd,lub plazma 42 full hd to około 2800-3000 tys zostaje ci 2000-2200 na zestaw ,ciezko bedzie cos sensownego z hdmi.Szukaj Yamaha Rx-V 661 i Dvd s661 z kolumnami to bedzie problem,bo takie sredniaki to min 1500 pln,sa jakies zestawy za 2000-2200 z kolumnami ,ale nie wiem czy bedziesz zadowolony z ich gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.