Skocz do zawartości
IGNORED

Mam już styczniowy nr HI FI i muzyka

Gość Fred Standard

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Fred Standard

(Konto usunięte)

Czesc! Mam już najnowszy numer miesiecznika "Hi-Fi i muzyka". Niestety... Panowie redaktorzy z rezygnowali z opisania hi-endu na rzecz mikro wież. Szkoda kasy... naprawde mało ciekawy numer

• Redaktorzy

No, chlopaki, ale weźcie pod uwagę, że mikrowieze opisywal nasz czlowiek, stary bywalec forum, to chyba trzeba poprzec, nie? Ja tam jestem zadowolony, mimo że miniwieże mi wisza kalafiorem, że wziął się za to ktoś z pojęciem, i napisał to, co usłyszał. A sądzę że ta tematyka za często się na łamach nie będzie pojawiać.

Chcialem wejsc na www i zobaczyc co bylo testowane a tu zgon. Co jest z ta strona. Ktos chyba powinien powiedziec - dosc !!! I dac prowadzenie www komus innemu.

Jakie sprzety sa testowane tzn te zestawy.

Gość Fred Standard

(Konto usunięte)

testowane są:

1) monitory 2000-4000zł - Dynaudio Audience 52, Harbeth HL-P3ES-2, Paradigm Reference Studio 20 v.3

2) wzmacniacze 2000-4000zł - Atoll IN 80, Myryad Z140, Rotel RA1062, Thule Spirit IA 60B SE, Vincent SV-226

3)odtwarzacze 2000-4000zł - Atoll CD 80, Myryad Z110, Rotel RCD 1072,Thule Spirit CD 150B, Vincent CD-S2

4) wymieszane w/w zestawy

5) no i oczywiscie mini systemy :)

Tak ostatnio nie ma co czytac na forum i zastanawialem sie czy nie mozna tak pisac co miesiac o kojenym wydaniu gazety. Opis co jest, ktos przeczyta wyrazi zdanie na temat testu. Mi sie podoba rozwoj HiFiM w strone muzyki

Zeby bylo tego wiecej no i ostatnie zycznie skazanca - JA CHCE ZNOWU

CZYTAC OPISY PISANE PRZEZ Macieja Karłowskiego. //tylko mi nie pisac, ze ma swoja gazete//

Pomimo, że od zawsze byłem zagorzałym czytelnikiem HiFi i Muzyki to od roku nie czytam już tego pisma. Dlaczego ?

Powodów jest kilka, najważniejsze to (1.) masa błędów merytorycznych w opisach sprzętu od których "puchnie" mi po prostu głowa. Widac red.naczelny oszczędza na korekcie technicznej przed oddaniem do druku. (2.) Po drugie zupełna ignorancja jeśli chodzi o jakiekolwiek podejście - nawet najmniejsze do aspektów techniczych opisywanego sprżetu, a jeśli już to wróć. pkt.1. Nie podoba mi sie przy tej okazji (3.) postawa redakcji , pokazana pod koniec roku 2002 kiedy to dość niewybrednie skrytykowano inne cenione przeze mnie periodyki ukazujące się na naszym rynku. Wreszcie po czwarte (4.) często nonszalancki ton w odpowiedziach na listy do czytelników z jednoczesnym brakiem merytorycznego podkładu przedstawianych porad (jak kino.dom. to Yamaha, jak stereo-budżet to A.Cambridge, jak droższe to A.Physiki i tak w kółko). A już zupełnie nie na miejscu jest "odcinanie" części czytelników od popularnych - wbrew baaardzo powierzchchownej wiedzy szanownego pana MS - alternatywnych formatów rejestracji czy odczytu dźwięku np. słowami "... A kto tego jeszcze słucha ?...".

Miałem nawet okazję przekazać powyższe uwagi na ostatnim A.Show i przyznam że byli tym zaskoczeni. Dziwne ? Nie dla mnie... pracowałem kiedyś przez 3 lata w redakcji z trochę innej branży i wiem że hossa w nakładzie czasem potrafi przesłonić oczy. A nie warto panowie Redaktorzy, nie warto.

HiFi i Muzyka to dla mnie (przynajmniej na dzień dzisiejszy) pismo bardziej z pogranicza sci-fi i tzw. "książek kucharskich" w których nie podaje się składników, a tylko przepis na właściwe podanie ulubionego "specyjału".

Może kiedys to sie zmieni. Byłoby fajnie znowu sięgnąć po HFiM. Pzdr

kazik >>

"[...] Ciekawe co napiszecie jak będzie test diskmanów, przenośnych odtwarzaczy mp3, car-audio.."

Nie to miałem na mysli. Ale jeśli to nie było do mnie to przepraszam.Pzdr

kazik >>

"eskwadrat - ja sięgnę po HFiM może za rok, jeden numer dla humoru. Poczytać elaborat o gniazdach głośnikowych w kolumnie raz na rok będzie nawet ciekawie"

He he. U mnie jest podobnie, jak na wakacjach nie mam juz co czytać to wtedy ostatecznie kupuje i czytam HFiM. Ale też tylko w przerwach na ... plop! ;-)))

Pzdr

"Poczytać elaborat o gniazdach głośnikowych w kolumnie raz na rok będzie nawet ciekawie"

Skoro recenzenci piszą o różnicach w brzmieniu pozłacanych i zwykłych wtyków sieciowych, to morze najwyższa pora na porządny test złączy głośnikowych i RCA? Całkiem poważnie...

mozna testowac setki rzeczy,

po otwarciu obudowy sam opis konstrukcji mozna ciagnac przez pol pisma,stosunek koszt komponentow/jakosc brzmienia,porownanie ze starszym modelem(nie se :)),skladanie systemow z roznych marek,roznych dystrybutorow,zestawy do rocka i do powagi,glosniki o wysokiej efektywnosci,glosniki diy,to wszystko ma sens zrobione fachowo,nikt nie urodzil sie geniuszem dlatego potrzeba sie doksztalcac czytac zarowno o elektronice jaki o muzyce bez tego ciezko o dobre pismo

ale mozna pojsc tez najprostsza droga:profile+prezentacje+'niezalezne odpowiedzi na listy'+reklamy+artykuły sponsorowane i tlumaczenie ze trzeba z czegos zyc,ale przeciez to pismo kosztuje swoje,a za reklamy ja nie chce placic i dlatego nie kupuje,nawet zeby sie posmiac

A gdybyście mieli polecić pismo, które, w Waszej ocenie, dokonuje najbardziej rzetelnych, obiektywnych, fachowych itp. ocen sprzętu, to jaki tytuł wymienicie? [chodzi mi o pismo z rynku polskojęzycznego].

• Redaktorzy

No proszę, a ja starałem się tylko myśleć pozytywnie. Jak wspomniałem też mnie ta taniocha nie interesuje (mini wieże), ale okazuje się że jak zwykle trudno dogodzić wszystkim, jedno co łączy to kategoryczny ton wypowiedzi. Mini wieże - denny pomysł, ale nie testowanie "popularnych" i cośtam jeszcze formatów zapisu - też denny pomysł. Mimo że aby znaleźć użytkownika np. MD musiałbym obecnie wysyłać list gończy, natomiast MP3 do hi-fi już się chyba nie łapie. A co do tych mini wież, to proszę dla treningu wrzucić w wyszukiwarkę "Yamaha Piano Craft" i popatrzeć, co wyjdzie - na tym naszym ortodoksyjnym hajendowym forum... Trudno, też wolałbym w styczniowym numerze coś o rzeczach, które np. w najbliższym czasie planuję kupić, ale tak się składa, że są również inni czytelnicy niż ja. Czy więc nie przesadzamy tu niekiedy z zadufaniem? W końcu tytuł pisma brzmi "HiFi i Muzyka", i póki co jest w nim niewiele o komputerach i kinie domowym. Ale nie wszystko musi być tylko dla nas, rycerzy...

Jóźwa, rycerzu :-))! Szanuję cię chłopie, ale zabierając głos w sprawie stajesz po jednej stronie barykady z definicji. Rozumiem, że nie będziesz brudzić we własnym gnieździe, ale na litość Boską, daj luz. Po cholerę takie testy? Myślę, że sam w głębi duszy zadajesz sobie takie pytanie. Ja tutaj nie przeczytałem żadnej odpowiedzi, która przekonałaby mnie o słuszności takich kroków. To nie jest dobry kierunek dla pisma HI-FI i M.

Gość To nie ja

(Konto usunięte)

Kubeł nie wiesz? Przecież nie dla nas takie testy ani dla ściągnięcia nowych czytelników (Jozwa sam pisał że to sprawa raczej jednostkowa) tylko dla pozyskania nowych reklamo-dawców. Myślę, że innego uzasadnienia nie ma.

• Redaktorzy

W takim razie nie zabieram już głosu merytorycznie. Ale czy nie można by poprosić autorów najbardziej drapieżnych i zaangażowanych krytyk, żeby się jednak logowali? Tutaj za to nie biją, talonu na wzmacniacz też nikt nie odbierze. Można śmiało wyjść z konspiry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.