Skocz do zawartości
IGNORED

jak oceniacie rząd Tuska po roku?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi kolego Pawlikowski, ta sprawa ciągnie się już od dawien dawna. Łajzy i tchórza bez honoru obrazić nie można, więc mój post obraźliwy absolutnie być nie może.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tusk sie zalapal i chyba to jest jego najwiekszy sukces poza tym chce jeszcze zostac prezydentem ale miejmy nadzieje ze nie zostanie:) Jest to rzad przetrwania jak to kiedys ktos slusznie przewidzial. Generalnie chodzi o to zeby objac stanowiska i pobrac panstwowe pensje. Niczego konkretnego nie zrobiono i nie spodziewalbym sie cudow. Warto przy okazji zauwazyc ze po raz kolejny zalapal sie PSL - partia ktorej jest obojetne z kim byle do wladzy. Grupa ludzi ktorzy sa na jeszcze nizszym poziomie niz Platforma. PiS natomiast pokazuje ze trudno jest byc w tym kraju konstruktywna opozycja. Zupelnie bez sensu angazuje sie w przepychanki polityczne. SLD jak to SLD tylko czyha na przejecie wladzy ale miejmy nadzieje ze to nie nastapi. A propos ministrow obecnego rzadu to jednego z nich znam osobiscie. Ba byl nawet moim pracodawca w latach 1997-1998. Dzis jest ministrem obrony narodowej jakze kompetentnym bo przeciez z Platofrmy. A to ze psychiatra z wyksztalcenia nie ma zadnego znaczenia wazne ze swoj.

Jednym slowem kolejne polskie piekielko. Byle sie zalapac wziac kase a wtedy swiat jest nasz:) Nie wiem kiedy nasza demokracja dojrzeje do kultury politycznej a elity beda takze kompetentne nie tylko po linii i na bazie. Majac poglady nieco lewicowe nie widze sily politycznej w RP ktora moglbym poprzec dlatego poczekam byc moze za jakis czas narod nieco dorosnie. O tym jacy jestesmy swiadcza tez polityczne przepychanki w tym watku a zacietrzewienie niektorych kolegow nie najlepiej o nich swiadczy. Smutne ale prawdziwe.

Gość

(Konto usunięte)

KAczoru chociaż odrobine zeskrobały korupcyjna narośł z naszej gospodarki ipaństwa , a ryżogłowi nie zrobili nic! Ja rozumiem że mozna być przeciwnikiem kaczora bo troche wstydu to on narobił , ale żeby być zwolenikiem po to trzeba być bezrefleksyjna owca prowadzoną na smyczy propagandy!

wladz, 21 Lis 2008, 01:31

>kalesony do snu ściągasz?..

wladz jak kto nie pamięta o temacie (wątku) to debilem jest:

1. gdzie te osiągnięcia

2. POza rozpowszechnianiem kultury politycznej typu że POdwładny pan pilot "zachorował", a innych nie było

3. poza pianiem pryszczatych choć siwych przydupasów- prawie wyłącznie rozpowszechniających fotomontaże- warto to zauważyć że ta forma fotograficzna+ multiplikowanie ujęć migawek wpółprzymkniętych oczu czy ust- świetnie się rozPOwszechniła zwłaszcza dzięki takim zwolennikom platfusów jak ty- to jest rząd pryszczatego gówniarzeryjnego kłamstwa i cyrku

Horścik gdzie te naciski i osiągnięcia zaśpiewajcie na schodach w sejmie pob batutą prezia a arię na zmianę kurski z mularczykiem...ty rozpowszechnisz to w internecie z informacją o wygranych wyborach prezydenckich (już wiesz przez kogo?) i ostrzeżeniem o śmiercionośnym wirusie TVN....

Dla zarażonych podaj adres kliniki w toruniu...

załóż o naciskach osobny wątek

czyli wy z waszą kobiecą logiką uważacie że osiągnięciem PO są wady domniemane PISu

ach jakie wy pozytywne do bólu jesteście

może to taka nowa POlonistyczna definicja, praca POzytywna

czy A.Świętochowski też tworzył wady PISu za pozytywizmu 19to wiecznego?

a może wy jesteście PO prostu dęci frajerzy i tchórze, którzy zagłosowali ze strachu przed bakohorrorami o pis, jak ta stokrota która się poryczała bo taki jeden malutki krzywo się spojrzał?

Wszystkie cuda Donalda Tuska

Premier Tusk nie pomylił się w wygłoszonym w czwartek w Sejmie przemówieniu. Rzeczywiście, jego rząd odniósł w pierwszym roku działania trochę sukcesów. Traf jednak chciał, że odniósł nie te, które zapowiadał, iż odniesie - ocenia w "Rzeczpospolitej" Piotr Gabryel.

Jego zdaniem, gabinet PO - PSL nie zrealizował bowiem większości poważnych obietnic, które Donald Tusk złożył podczas kampanii wyborczych w 2005 i 2007 r. Nie przeforsował podatku liniowego od dochodów osobistych, nie zmienił ordynacji wyborczej do Sejmu na większościową i nie wprowadził okręgów jednomandatowych. Nie przeprowadził głębokiej reformy KRUS, która pozwoliłaby znacząco ograniczyć gigantyczne dopłaty z budżetu do ubezpieczeń rolników.

Gabinet Tuska nie zmienił też sposobu finansowania partii. Nie zlikwidował podatku Belki. Nie zniósł podatku Religi. Nie obniżył podatku CIT. Nie ułatwił dostępu do zawodów prawniczych. Itp., itd. Ale prawdą jest, że koalicja rządowa PO-PSL ma na swoim koncie nieco osiągnięć. Większość z nich to owoc dwóch ostatnich miesięcy - zauważa Gabryel.

Po pierwsze - rząd Donalda Tuska notuje sukcesy w kilku sprawach zainicjowanych przez gabinety Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego. Na przykład nie utrącił przeprowadzonej wówczas reformy podatków od dochodów osobistych, dzięki czemu od 2009 r. będziemy się rozliczać z fiskusem nie według trzech, a dwóch stawek podatkowych: 18 i 32 proc. Doprowadził też do finału rokowania w sprawie tarczy antyrakietowej.

Po drugie - ekipa premiera Tuska odnosi sukcesy w sprawach, w których w zasadzie nie mogła dłużej zwlekać z podejmowaniem decyzji, ale oczywiście mogła podjąć decyzje niewłaściwe, czyli niewymagające oparcia się silnym grupom interesów, a tak nie uczyniła.

Według autora, sukcesem rządu jest więc na pewno obecny kształt ustawy o emeryturach pomostowych. Sukcesem mogą się okazać (jeśli wejdą w życie) reformy polskich szpitali i armii. W dobrą stronę zmierzają też zabiegi w sprawie unijnego pakietu klimatycznego.

Jednak jak na buńczuczne zapowiedzi Platformy Obywatelskiej, która jeszcze jesienią ubiegłego roku reklamowała się jako najbardziej proreformatorska siła w najnowszej historii Polski, to coś tych cudów mało. Stanowczo za mało -

A mnie się, nie wiem czemu, przypomniało

cudaki przed kamerami zrobiły cyrk w 2005 r.

niby to rozmawiając z PiS-em o ewentualnej

koalicji. Zero merytorycznej dyskusji, brak

programu i głupawe uśmieszki. Albo byli na haju

albo na głodzie. Takich ich zapamiętałam i już

wtedy wiedziałam, że to ... (tu wstawić obraźliwy

epitet). Ich obecne dywersyjne działania dowodzą,

że intuicję mam genialną.

a ktos,kto tego nie zauwaza,lada moment zbudzi sie z reka w nocniku.

Horst

PO to nie moja bajka..po raz który mam to powtarzać?...

dla mnie najważniejsze jest rozliczenie z pozaprawnych dzialań rządu PiS....zakres uchybień i przez kogo osobiście spowodowany naprzyklad w tej sprawie..robią to.. dla mnie bajka..

" Prokuratura Apelacyjna w Warszawie 10 stycznia skierowała do stołecznej Prokuratury Okręgowej pismo, w którym wytyka jej kardynalne błędy w prowadzonym śledztwie. W piśmie pojawia się zarzut, że postępowanie w sprawie przecieku "od momentu wszczęcia było ukierunkowane na sprawdzenie tylko jednej wersji śledczej".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

możecie sobie krzyczeć o niewinności jak każdy przetępca...niewinny w spokoju oczekuje na wynik rozprawy i dowodami a nie kłamstwami stara się zdyskredytować zarzuty...

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 21 Lis 2008, 01:23

>A propos ministrow obecnego rzadu to jednego

>z nich znam osobiscie. Ba byl nawet moim pracodawca w latach 1997-1998. Dzis jest ministrem obrony

>narodowej jakze kompetentnym bo przeciez z Platofrmy. A to ze psychiatra z wyksztalcenia nie ma

>zadnego znaczenia wazne ze swoj.

Disco, był to najbardziej idealnie dopasowany do Ciebie pracodawca.

tomek7776, 21 Lis 2008, 08:08

>albo na głodzie. Takich ich zapamiętałam i już

>wtedy wiedziałam, że to ... (tu wstawić obraźliwy

>epitet). Ich obecne dywersyjne działania dowodzą,

>że intuicję mam genialną.

Tomula a jakie zdanie na ten temat ma Napoleon z łóżka obok?

wladz, 21 Lis 2008, 08:18

>Horst

>

>PO to nie moja bajka..po raz który mam to powtarzać?...

wladek bajka nie jebajka, ale podstawa łentelygentnej LOGIKI

to mówić na temat /wątku/ "jak oceniacie rząd Tuska po roku?"

bajka nie bajka ale to Polski rząd, twój i mój

Ukryta Zawartość

nadajesz z oblężonego statku to i o ojczyźnie zapominasz

:-|

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wiedzialem ze po moim wpisie zacznie sie prymitywna infantylna jazda. Jakiez to typowe w watkach politycznych na AS. Nie mozna miec swoich pogladow trzeba byc jak reszta. Kto nie jest za PO ten jest wrog. Jakie to zenujace... Nie zamierzam sie podpisywac pod czyms tylko dlatego ze ogol tak robi. Walery a Ty daruj sobie prywatne wycieczki. Od kilku lat nie stac Cie na nic wiecej i zrobilo sie to juz nudne.

horst

wpisem o bajce wpasowałem się w temat wątku..."dla mnie bajka"

natomiast ty w każdym wątku o Tusku i wielkości kurdupli...to już trwa(m) lata.. ciekawe czy kiedykolwiek zmienią wam instrukcje...może to wielkie otwarcie na mohery coś zmieni...i modlitwy zaczniesz wklejać..

tomek..

.... nie zawracaj sobie glowy polityka.

Tomus napraw lepiej kapiacy kran w kuchni, przebuduj chate...jak nie masz pomyslu to polecam ci IVO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wladz wszechwiedzacy i zwyczajnie chamscy sa na tym forum zwolennicy PO. Wystarczy poczytac jakim jezykiem sie posluguja i jak ublizaja politykom. To nie jest zadna merytoryczna dyskusja tylko wylewanie swoich zalow. Skibus i tomek776 zdolni byli sie pobic. Z kazdego postu zieje nienawiscia. Tak wyglada typowa polska rzeczywistosc.

piszcie na temat!!!! "jak oceniacie rząd Tuska po roku?"

przecież to rząd rzeczowych fachowców, a nie gwiazd, rząd pracy i dorobku- więc łatwo opisać ich wspaniały dorobek, okraszając cudami

a co do chamstwa zwolenników PO.. nie nowość, zwłaszcza w ścisłym realu- w pracy itd, to wypowiedzi tej strony są pełne pewnej siebie niewyszukanej arogancji i pogardy, u mnie w pracy zwolennicy pis są ludzmi poważniejszymi, spokojniejszymi, dużo bardziej oszczędnymi w określeniach

forum onet:

"Czy dzisiaj zagłosowałbyś na Platformę?

NOGDY !!!

Wg liberalnych zalozen powinno byc

1. Wolnosc slowa

2. Wolnosc prasy

3. Wolnosc wyznania

4. Równouprawnienie

5. Tolerancja

A CO JEST ???

1. ZAMORDYZM I POPRAWNOŚĆ POLITYCZNA

2. NISZCZENIE WOLNEJ PRASY WSZELKIMI SPOSOBAMI

3. NIEUSTANNY, BRUTALNY ATAK NA WIARĘ OJCÓW

4. RÓWNI MAJĄ TYRAĆ BEZ PRAW DO OBRONY A RÓWNIEJSI ZBIERAJA OWOCE ICH PRACY

5. KASTOWOŚĆ "

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Horst nie przesadzaj z ta wiara ojcow. Tak naprawde nikt z nas nie wie co jest po drugiej stronie i jaka naprawde postac ma Bog. Byc moze jest to Allah a byc moze Zaratustra. Wiecej tolerancji.

ach ci polacy dopatrują się niewiadomo czego.

ŻADNEGO ZBAWICIELA nie będzie, można dobrze rządzić- rozwiązywać obecne problemy

Albo źle rządzić- szukać winnych, płakać na przeszłością, robić z siebie ofiary, komisje śledzące niewiadomo co, itp. itd... Całe narodowe dziedzictwo głupoty..

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Horst ja nigdy nie bylem nie jestem i prawdopodobnie nie bede zwiazany z zadna opcja polityczna. Paradoksalnie skonczylem politologie ale to nie ma zadnego znaczenia. Przerobilem tez miedzy innymi religioznawstwo dlatego mam takie a nie inne poglady. Nikt z nas nie wie jaka jest prawda. Tego dowiemy sie dopiero po smierci. Wkurza mnie jednak manipulacja jakiej dokonal kosciol katolicki biorac pod uwage sama doktryne wiary nie mowiac o zachowaniu wspolczesnych ksiezy wzgledem polityki i finansow. "Wiara ojcow" to jest takie pitolenie i nie ma ono nic wspolnego z patriotyzmem. W ten sposob probuje sie wartosciowac swoja wypowiedz.

religia w polityce prowadzi do .... przemocy, nietolerancji, demagogi. Jest taki mądry socjolog, ale nie pamiętam nazwiska. Zresztą widać po tych krajach muzułmańskich...

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.