Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki, wzmak i reszta do 29m2

1siedem

Rekomendowane odpowiedzi

warunek zakup esa w dowolnym sklepie w polsce... w grudniu kabel masz kurierem do domu... wariat jestem,,, p.s profitow w esa nie mam ale jak to zrobiwsz powiedz zawadzie ucieszy sie ze ktos w niego wierzy i jeszcze kable rozdaje...

ja polecam Onkyo z lampucera oraz MusicAngela, a do tego w ogloszeniach widzialem Vectory w promocji...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

nie dam rady na razie. Marzę o dobrym sprzęcie ale widzę ,że skoro kolumny 2700, to wzmak pewnie ok3000, cd player pewnie ok 1200, a może jeszcze jakiś DAC... Chyba mnie nie stać jeszcze...

nie chcę bowiem wydać 5000 i załować ze za 2kpln wiecej byłoby dużo lepiej..

za kabelki dzięki, na razie jeszcze poczekam

Na pierwsze audio kup sprzet uzywany ale kolumny nowe, nigdy nie wiadomo co kto z nimi robil, we wzmacniaczach kondy wysychaja po 20? latach a wymiana lasera w cd to koszt kilkudziesieciu zl oczywiscie jesli jest to latwodostepny laser, cd poddaj tuningowi, wzmak za 800zl i cd za 600 dadza rade a oszczedzona kase doloz do kolumn. Na starych uzywkach nieduzo stracisz odsprzedajac po jakims czasie, osluchasz sie wymienisz klocki na lepsze.

• 2 tygodnie później...

Witam po przeriwe w temacie.

Niestety, chwilowo, nie mam gdzie posłuchać vivace xt2. Choć wg testów prezentuje mniej więcej to czego szukam to nie zamyka jeszcze sprawy. Przypuścmy ,że szarpnę się na xt2 - co dalej? jakiego rzędu pieniądze są potrzebne żeby nie spartolić dźwięku kolumn(np przestrzeni). Będę wdzięczny za konkretne modele. Przychodzą mi do głowy wzmaki NADa dodające "wykopu" - czy 320BEE wystarczy ?

Oczywiście i tak posłucham całości ale może zwrócicie mi uwagę na jakieś wyjątkowo udane/nieudane połączenia CD-eka i wzmaka z Xt2

Będę ogromnie wdzięczny za pomoc, pozdrawiam, adam

PS Nemesis - wygląda na to ,że nie wyrobię się w grudniu (chyba że oferta dotyczy również przyszłego roku :>) więc na kabelki nie lecę a szkoda bo by się przydały :)

ciekawe czy te nowe vivace graja tak samo beznadziejnie jak vivace classik?, nie kupuj bez odsluchu esy, tamte kolumny bez przerobek byly bardzo slabe, byly to kolumny typu miś +krzykliwa wyzsza srednica.

posłuchać koniecznie muszę

tu jest test:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Porównują tu do starszych wersji

w skrócie:

Charakterystyka zrównoważona, bez najmniejszego wzmocnienia niskich częstotliwości, z lokalnymi nierównomiernościami. Impedancja 4 omy, efektywność 85 dB.

Doskonale czytelne, komunikatywne, lekkie, ale z dobrze nasyconym i rozciągniętym basem. Swoboda w kreowaniu przestrzeni, wyrafinowanie wysokich tonów.

zaciekawiło mnie granie przestrzenne, które lubię...

Myślę też o mission m35. Podobno mają trochę mocnieszy doł w stosunku do reszty zakresów ale tak sobie myślę ,że ten nadmiar zginie w 29m2

Dzięki , pozdrawiam, adam

Ukryta Zawartość

a co powiecie o QBA 300 AL? zwłasza w porównaniu do mission m35 i tych vivace xt2?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aha i jeszcxze jedno - o ile (teoretycznie) do missionów potrzebuję reszty jasnej, szczegółowej i przestrzennej to do QBA przydałoby się coś z zaznaczoną dynamiką ... To moje teorie, na razie, na sucho... Macie jakieś propozycje co do takich zestawów?

co do nada to poczytaj opinie o 352, 355 gra podobnie, niższe modele lepiej sobie odpuść bo to jednak najnizsza półka co nie znaczy że w swojej klasie cenowej są złe, nad zagra jak mu każe cd i kolumny, 352 potrafi byc naprawdę szczegółowy, nawet bardziej niż dużo droższe konstrukcje,

Ja tylko napiszę, że słuchałem ESA Vivace (pierwszą wersję). I powiem tylko, że Missiony, Wharefedale, Dali były jakby "piętro" niżej. A Missiony to koniecznie przed kupnem należy odsłuchać. Mnie zupełnie do gustu nie podeszły - a próbowałem chyba ze 3 razy.

na forum czytałem że missiony muszą się wygrzać i że z każdą godziną lepiej sobie radzą

ostatnio słuchałem mini denona i marantza - były swieżo wstawione i brzmiały kiepsko

Sprawdzę je za 2-3 tygodnie , jak postoją w sklepie, i przekonam sie co do owego wygrzewania..

Choć oczywiście do samych kolumn nic to nie ma ...

pozdroovka, adam

mDzieki radark,

posłucham tych 352 i 355 bo teoretycznie pasują do vivace xt2

Tak sobie jeszcze rozważam xindaka 06...

Macie jakieś doświadczenia z tą chińszczyzną?

pozdroovka, adam

>1siedem

Mając na uwadze Twoje preferencje, jak i wielkość pomieszczenia radzę (KONIECZNIE ! ;D) rozważyć zakup kolumn Heco metas 500, których akurat jestem usatysfakcjonowanym posiadaczem. Kosztowały 1600 zł.

PS Jakbys je odsłuchiwał to wcześniej zwróć uwagę na położenie zworek przy terminalach

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.