Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacnaicz do Phonar Compact 2

dankam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do tej pory grały z przerabianą mantą V5 ale nie dawała im rady i pójdzie jako wzmacniacz do testów z papierzakami.

Teraz chciałbym do nich kupić jakiś używany tranzystor do ok 1000 zł choć gdyby było mniej to też dobrze.

Jako źródło mam Philips Cd-753 (TDA1549) i Zero Dac AD1852 ( bypass wg Ł. Fikusa )

Słucham Pink Floyd, AcDc, Led Zeppelin, Hey, Depesze, Nirvana, Metallica, LaoChe, Kaliber 44. Pokój 12 m2

Na razie na próbę miałem nad-a 320bee i nie zgrał wg mnie. Zbyt krzykliwie i męcząco wg. mnie. średnica wycofana wysokie gorsze od manty, bas podobny. Efekt ogólnie jakby wisiał przysłowiowy koc na kolumnach. Manta ze zdecydowanie miejszym powietrzem ale dużo milej.

Testowałem również ampltuner Stereo Marantz 3380 i efekt był jeszcze gorszy.

Ostatnio podoba mi się brzmienie denona zastanawiałem się nad 700AE, i pewnie podejdę do salonu posłuchać ich z nim.

Proszę o propozycję na co warto jeszcze zwrócić uwagę i posłuchać.

Moi faworyci to:

Denon 700AE

Musical Fiedelity e10,

Audiolab 8000A,

Creek 4330,

Rotel 970BX,

Co myślicie o tych propozycjach. Jakie są wasze typy? Wiem że te kolumny swego czasu były użytkowane przez niektórych z forumowiczów, bardzo interesuje mie zdanie osób mających z nimi jakiekolwiek doświadczenie.

.

https://www.audiostereo.pl/topic/47273-jaki-wzmacnaicz-do-phonar-compact-2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.