Skocz do zawartości
IGNORED

QBA AL300 czy Siesta?

Scout

Rekomendowane odpowiedzi

QBA również rewelacja. Chyba ma nieco lepszy nawet głośnik wysokotonowy niż w siestach. Siesty za to mogą mieć ciut mocniejszy bas - ale to tylko strzelam. Ja miałem jedynie siesty podstawkowe. W cenie około 2kzł są jeszcze QBA 200AL. Może autor wątku napisze coś więcej czego oczekuje od brzmienia.

Dzięki za opinie, tak zrobię. Chodzi mi o konstrukcje krajową, produkty naszych dalekich sąsiadów już z samej racji ich pochodzenia i wszechobecności zaczynają mnie trochę drażnić, pomijając, że czekam na rozwiązanie sprawy właśnie jednej z takich dalekowschodnich konstrukcji. Dlatego wolę wesprzeć lokalnych rzemieślników :)

Pozdro,

Oczekuję brzmienia lekkiego, przestrzennego, dobrej stereofonii, ale z łupnięciem kotłów, miękkości kontrabasu i wybrzmień blach, wokal może wybiegać przed scenę (tak lubię), ale Knopfler ma być Knopflerem a Sara Brightman itd. Może to zbyt duże wymagania, ale byłoby świetnie gdyby ten budżet i te propozycje zbliżyły się do tego opisu. Słucham głównie klasycznej i starego jazzu, nie stronię też od starego dobrego rocka.

Może język mój nie jest fachowy, ale opisałem to tak jak chciałbym to widzieć.

Dzięki i pozdro (ciągle czekam na wynik reklamacji :(

Nie wiem czy czytałeś - może będzie pomocne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wprawdzie "prawie" nowe, ale może warto rozważyć?

Ukryta Zawartość

pozdr.

Łukasz

Ukryta Zawartość

lucmaster, 2 Gru 2008, 17:45

Ani to QBA ani Siesta. Rozbraja mnie zawsze gdy ktoś zadaje proste pytanie: co kupić: A czy B, a następnie padają odpowiedzi: weź D albo E, ewentualnie rozważ też F. Ktoś inny zaraz proponuje jeszcze G i H i tak autor wątku zamiast jasności ma potem jeszcze większy mętlik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.