Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-Fi za darmo. I jeszcze nagroda!

nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Co poniektórych irytuja tematy na forum o smieciowisku hi fi, problemie ze ktos chce kupic wzmak za 100zl kolumny za 200..

i jeszcze pyta jak to gra,,, a moze gdzies mają taniej np w Mogadiszu? a ile za przesylke z Burkinafaso? i czy zarazki malarii nie wzarly sie w obudowe po 15latach eksploatacji wzmacniacza plemiennego na swiezym powietrzu.... ha czujecie ten oddech voo-doo,,, kolumny za 10 dolarow od szamana a leb ofiarnego koguta gratis...

Tutaj postanowilem wspiac sie na wyzyny wszelkiego masochizmu i poszukac najbardziej odchylonych ludzi , którzy szukaja np calego systemu za 14,50zl

a moze macie jakies konstruktywne propozycje,,, np wzmacniacz do malej renowacji po pożarze mieszkania, cd po eksplozji gazu z nadtopioną czołówką... dawac panowie dawac,,, bedzie wesoło chociaż smiac sie nie ma z czego bo byt kształtuje swiadomosc to jako nagrode zobowiązuje sie podarowac temu kto najbardziej mnie rozsmieszy kabel nemesis digital silver wire 0.6 m,, dobrej klasy cyfrówke w cenie detalicznej 200zl,, zabawa trwa do 01.01.2009 tak abym mogł w nowym roku kogoś z przyjemnoscia obdarować. odbiło mi wiem, ale czegóz sie nie robi for fun... a i najwazniejsze podarunek wysle na wlasny koszt, w sensie formalnym jest to moja prywatna zabawa nie majaca nic wspolnego z promocja mojej firmy. kabel podaruje jako osoba fizyczna nie podmiot wylacznie z sympaii dla piszacej osoby.. dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/47438-hi-fi-za-darmo-i-jeszcze-nagroda/

Mozecie sobie Panowie robić jaja, nie chodzi mi tu o zaden konkretny przykład. Mile widziane wszelakie formy wygłupów, szyderstw, cynizmu. kpiny, itp... a jak ktos mnie zwymyśla to też sie nie obraże byle to na mnie zrobiło wrażenie.

Ozywiscie nie wycofam się z nagrody, zostanie ona wysłana wraz z dowodem zakupu z jednego ze sklepów z którym współpracuje wraz z dowodem zakupu, ja w kwesti formalnej poprostu za niego zapłace i już.

Może jakiś smieszny wierszyk abo co innego nie wiem sam temat założyłem żeby sie oderwac od głupoty na forum i tutaj dac upust fantazji wszelakiej, jak nie chcesz pisać o sprzecie pisz o dojeniu kozy,,, nieważne.

oczywiście poinformuje kto kabel dostanie

No to może ja spróbuję, aby oderwać się od własnych prac wieczornych...

"mam dobry sprzęt, ale chce przejsc na cos hi endowego i mam pytanie, ile musze dac za prawdziwe 100 wat? wie ze te plastiki to nic nie maja wat, sie smieje z kolegami to to nic nie warte, sam mam nawet kino domowe do komputera chyba z tysiac wat ale i bas jest gleboki i dlugi ale teraz chce cos mocnego,

znajomy mowi ze okna mozna wywalic sasiadom altusami ale altusy drogie ja chce troche tansze ale moze byc tak duze noi do komputera jakis wzmacnaicz potrzebny, moj ma piec razy sto, wiec piencset, nie chce slabszego, ile kanalow potrzebuje?

i ostartnie pytanie to jakie do tego kable?"

Najtańszy nowy "system" który jakoś gra to Genius 1250X (120 PLN) + posiadany już PC. Poniżej jest już tylko szrot (te bzyczki po kilka-kilkanaście PLN są bardzo drogie w stosunku do zerowych praktycznie możliwości).

Aby kupić taniej to tylko używane też zintegrowane/aktywne zestawy (za kilkadziesiąt zł. da się czasem kupić ww. Genius , Creative M80).

nemesis niestety ma rację, każdy chce najtaniej za 14,99zł to najlepiej w cenie kurier jeszcze, wymagane aby sprzęt miał gwiazdki minimum 5x6 w hi-fi i muzyka, a jak gra to już nieistotne, nikomu nie chce się posłuchać, przyjechać, ocenić samemu, sprawdzić we własnym systemie bo po co ? testy w audio i hi fi i muzyczka wystarczą, mało kto zauważa że gra cały system...

ech można by tak bez końca ... ale po co może kiedyś sami to zrozumieją w co wątpię

jesli chodzi o mnie to teraz do nabycia jest nastepujacy zestaw:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zjawiskowe glosniki ze stajni apple IBOX z bassreflexem nowego typu (widoczny na pierwszym zdjeciu). Nieregularne ksztalty wylotu BR to innowacyjna technologia majaca na celu rozprowadzenie bassu rowno po calym pomieszczeniu odsluchowym.

Ukryta Zawartość

jako ze mialo byc budzetowo to ograniczymy sie do sluchania radia. Amplituner Denon z serii Pusta model A. Jest to upust fantazji domoroslych konstruktorow i sprzedawcow z Denona. Przesylka jedyne 19zl ze wzgledu na duza wage sprzedawanego przedmiotu.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za 14,00 pln kupił kumpel trójdrożne zabytkowe warphadale, w pieknym stanie (z chyba 73 roku). Grają bardzo dobrze i niewiarygodnie przejrzyście - dla niektórych było to zaskakujące. Do tego kupił piekny ampli kenwooda za jakieś 50 pln. Stan znowu idealny, moc potworna. Do tego CD denona dcd1400 za jakieś kolejne 50 pln. Te śmieciowe hifi zawstydza wszelki plastyk sklepowy do paruset pln jak nie dalej. W sumie to nie jest śmieszne:)

^seba

W ogóle to nie śmieszne.

Nie dostaniesz kabelka "nemesis digital silver wire 0.6 m"

W ogóle lekka żenada, po co komuś "wybitny" kabel w śmieciowym hifi.

Miłej zabawy życzę organizatorowi.

Sami widzicie, taki wątek. wątpliwosci i paranoja goni paranoje. Molibden ty jestes the best,, oby tak dalej nagroda czeka, ale zaraz mi odpiszesz ze masz w ja gdzies, niewazne, zawsze byłes oryginalny a to sie liczy. Dziekuje za zainteresowanie. Panowie zabawa jest po to by mozna było zacząć od kabla.... proste,

uprawiam szydere... ale wyłacznie ze sprzetu z faktu, z głupoty a nie z biednych ludzi... molibden napisac tu mozna wierszyk... czytaj całosc zrozumiesz. mam ochote na intelektualny luz, stad watek

no jak ma byc caly system za taka kase, to ja bym za 14,50zl kupil kabelek nemesisa... nic mi wiecej nie potrzeba...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Mój obecny trzeci, dodam znakomity system(kolumny i wzmak) został kupiony w Niemczech(zobacz w o mnie) za...darmo(chęć wyzbycia się złomu)obecnie służy mi w ''swiatyni dumania''-kibel,jako trzeci zestaw w pełni grający,jego atrybut to przeźroczystosc nie majaca w tej cenie równych-do trzech zeta!

Szczególną uwagę poświęciłęm dla źródła ,którym jest znokomity gramofon Bambino(dostałem w spadku) jest to produkt,który na obecne czasy dostał by z pewnoscią ''TERAZ POLSKA''.

Problemem czysto technicznym jest ciągłe poziomowanie tego łobuza, bo jak wiadomo w tym miejcu gdzie stoi(nad kiblem)czesto oddawane sa grzmoty i wprawiają w wibracje moje synergiczne zestawienie.

PS...nagrody nie chce,bo kable cyfrowe nie pasują do znakomitego systemu.

?

Seba78, 4 Gru 2008, 09:51

>Te śmieciowe hifi zawstydza wszelki plastyk sklepowy do paruset pln jak nie dalej.

29 letni Golf GTI (na chodzie) pewnie też zawstydzi niejedną fabryczną nówkę,

ale to jeszcze nie powód, żeby na forum motoryzacyjnym robić kibel mnożąc do zrzygania wątki

"jakie auto do 1.000PLN" czy "jakie opony do 25PLN" akurat w najpopularniejszej zakładce tegoż forum, tym bardziej że podobne tematy były wałkowane setki razy i kończyły się na czterech wpisach nawiedzonych guru, którzy tu wpadli na chwilę i wypadli, a bezwartościowy syf pozostał.

Nastoletnie sprzęty mają za sobą z reguły nieznaną historię i dzisiaj prawdopodobnie nie istnieją nawet dwa identyczne egzemplarze danego modelu, więc jaką wartość mogą wnosić tego typu wątki, zwłaszcza że większość z nich dotyczy głównie "okazji" na Allegro w określonym pułapie cenowym, a nie walorów brzmieniowych jakiegoś konkretnego modelu, które nawet jeśli kiedyś istniały, to już dawno uległy biodegradacji i bezpowrotnie przeszły do historii czyli tam gdzie ich miejsce.

Jest wyszukiwarka, jest nawet specjalny temat poświęcony okazjom na Allegro, jest też wyszukiwarka na samym Allegro, jest google, jest cała masa dostępnych informacji, które wyczerpują temat do cna, po cholerę jeszcze tutaj zawracać gitarę tym chłamem, tym bardziej że nikogo tutaj to nie interesuje, a większość wręcz wk...wia?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

nemesis rozumiem ze liczysz na moje propozycje i tak skrycie kabelek przeznaczyłes dla mnie :)

foxbat jak polecasz podłaczyc ten kabel ? moze byc problem zbyt duzej masy w niektorych przypadkach

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>foxbat jak polecasz podłaczyc ten kabel ? moze byc problem zbyt duzej masy w niektorych przypadkach

jak? nijak... przeciez on jest tak dobry ze sam gra :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

ok gra sam co zapewne wynika z konstrukcji kabla ale trzeba jakos sie z nim połaczyc :)) albo gdzies umiescic blisko aby usłyszec

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

uwaga, pieski na scenę, pokażcie kilka sztuczek u uciesze panów w salonie. Ponabijają się, pośmieją z "głupich audifili" i rzuca wam kiełbasę co to zepsuła się w lodówce z przeterminowania. teraz wam głupi audiofile pokażemy, ze te wszystkie męki w saloniku, za to, że musimy wam dawać do odsłuchu, za to, ze się targujecie i marudzicie i jesteście samym złem:)

no hops na stołeczek audiofilu! powiedz wierszyk, daj głos... hops! a teraz skocz przez płonącą obręcz! hops! dobry audiofil! masz kabelek!

na bocznice z tym!

Seba

Tym razem mnie rozśmieszyłeś.

Masz tu kiełbache.

Podepnij se drukarke, czy coś tam z audio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie moge tego przyjąć ze wględów ideologicznych, ale jak ukoji to zdenerwowanego parantulle to z chcecią jemu przekaze nagrodę... bo jakiś taki nerwowy - wykończy się jeszcze przez te śmieciowe hifi:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.