Skocz do zawartości
IGNORED

CA 540Av2 i JBL E60 jaka kicha

kfintal8711

Rekomendowane odpowiedzi

nie zrozum mnie zle, ale tu nie chodzi o zasobnosc Twojego portfela tylko o preferencje i oczekiwania. Jestem przekonany ze zapraszajac Cie do siebie na odsłuch mojego zestawu granego w 17mk2 i wartego ok 11tys (CD, wznak, monitory) byłbys totalnie rozczarowany...

Do autora tematu:) - Kolego kupiłes zestaw za 2500zł. W ciemno.. niczego nie posłuchałeś. Wydałeś 2500zł a sygnał podajesz z Ac97.. Przeciez to pomyłka i paranoja.. jeżeli chcesz to zasilać z kompa to kup sobie SB Xi-Fi chodzą gdzies po 300zł a różnica będzie kosmiczna. Sam mam Harman Kardon 670 z Audio Academy IIIs i wiem jakie są różnice między kartą zintegrowaną a SB Xi-Fi ( ale zaznaczam- Xi -Fi i żadna inna bo nie mama sensu- no chyba że model wyżej ):)

A i również zaprosiłbym do siebie;) jeśli chcesz to umieszczę w temacie fotki mojego zestawu- kolumny ze wzgędu na mocno umeblowany pokój stoją na dłuższej ścianie ok 1.2m od siebie a ok 2 m od słuchacza;) - jak dla mnie dobre rozwiązanie warto posłuchać z samej ciekawości ;)

mnie u siebie tez juz przeszkadza konfiguracja CA+KEF....pomimo dobrych przewodow, ciekawego zrodla, itd dzwiek w pelnie mnie nie zadowala..chce zmiane ....

mysle cos o rotelu albo o sklonowaniu alepha(duzal mono) no i do tego kolumny z akustyka diy... tak mi sie jakos ubzduralo

Stary, od poczatku do konca. Kolosalna wine w Twoim "dylemacie" ma rozmiar kolumn, CA tez sie do tego przyczynia ale JBLe E60 do 16m2?! I co, wrocisz z salonu, kupisz kolejnego wzmaka, stracisz kase, i bedzie DUPA. I znowu bedziesz plakac. Rozejrzyj sie za monitorami, JBLe 830 na przyklad.

Zrodlo. Sluchajac muzyki "na gownie" otrzymasz gowniany przekaz, w polaczeniu z gowniana wielkoscia kolumn i wspolpraca CA z JBL wychodzi jedna wielka kupa. Karta dzwiekowa w sluchaniu muzy z kompa to podstawa!

Ok.

oto moje zrodła

komputer z karta Ac97 8 knalow,glownie mp3 zero jakosci z audio ma sie duzo lepiej

odtwarzacz dvd bellwood za 230zł z sklepu z sprzetem RTV/AGD słucham orginalne plyty cd z 1998 roku.

Z tych dwoch zrodel to tylko Dvd w miare ładnie gra pod warunkiem ze plyta jest dobrze jakosciowo nagrana.

wiecej zrodel nie posiadam.

• 1 miesiąc później...

Witam

Po nie długim czasie--- nie wiem do dzis jak ale udalo mi sie zaoszczedzic troche pieniedzy

ta magiczna suma to 400zł. Ponieważ głownie slucham muzyki z komputera postanowilem wymienic moja karte realtek L850 integra na Audiotrak Prodigy hi-fi 7.1 . Zamowilem karte i po 2 dniach byla juz u mnie w mieszkaniu a po 20 min wewnatrz koputera.

no i Odpalam foobar2000 ustawiam preseta na Pop moj ulubiony i ogien /

no i nastąpily duze zmiany w stosunku co do integry wreszcie kolmny graja o jakies 25% glosniej. Bas jest glebszy.. i bardziej kontrolowany i zdecydowanie mocniejszy gora tez sie podniosla(niestety). teraz normalnie slucham na Godzinie 9-10max a nie ja poprzednio 12. Podniosla sie jakosc mp3!! Jedynie co mnie martwi to szumy.. ktore byly i sa :/ kabel za 7 zł .Jest sens kupowac cos leprzego? czy to cos pomorze?

Na początku polecam wył equalizer z foobara i dać na 24 bity w ustawieniach:) Będzie się przyjemniej słuchało muzy i dłużej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.