Skocz do zawartości
IGNORED

Iron Maiden wersja piano

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm, ostatnio przesłuchałem płytę Scott Lavender

The Piano Tribute to Iron Maiden, wersje różnych utworów IM tylko na fortepian. Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/47606-iron-maiden-wersja-piano/

nie slyszalem Ironow, ale polecam Piano Tribute to Metallica

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli szukasz czegoś z polotem to polecam podobne wydanie z tematami zespołu Republika na SACD - dla mnie rewelacja. Nagranie nader klasyczne, nie mylic z Apocaliptyką, słucha sie jak dobrej muzyki klasycznej bawiąc sie znanymi melodiami- polecam.

asfanter, 12 Gru 2008, 23:36

>Jeśli szukasz czegoś z polotem to polecam podobne wydanie z tematami zespołu Republika na SACD -

>dla mnie rewelacja. Nagranie nader klasyczne, nie mylic z Apocaliptyką, słucha sie jak dobrej muzyki

>klasycznej bawiąc sie znanymi melodiami- polecam.

Wszystko fajnie, ale nie mam na czym odtworzyć tego SACD ... rozumiem,że w Audio-Cd nie wydali ?

audiokarma.org

iron maiden na fortepian nie powaliło mnie, szczerze mówiąc jak dla mnie jest to raczej słaba płyta

faktycznie brakuje rozmachu, a i ten fortepian brzmi tak jakoś... fałszywie?

oczywiście to tylko moje zdanie, każdy może słyszeć inaczej...

yayesia

posłuchełem trochę tej płyty i uważam, że masz rację,na początku byłem zaskoczony, że taki repertuar na fortepian, później jednak stwierdziłem, że brzmi trochę nienaturalnie, no i zbyt blisko wersji oryginalnych, za mocno uderzane klawisze, co robi sie nieco męczące - podobnie jak Metallica w wykonaniu Apocalypticy

bananamoon, 13 Gru 2008, 09:00

>Moim zdaniem warto posłuchać ciekawej i "przekonującej" propozycji Skaldów:

>SKALDOWIE i Stanisław DEJA “Skaldowie Na Dwa Fortepiany"

znalazłem w internecie RIP w mp3, także jak tylko ściągnę i wysłucham, napiszę swoją krótką ocenę płyty

audiokarma.org

Jestem na świeżo po przesłuchaniu płyty. Powiem tak, zrealizowana jest o niebo lepiej niż w/w produkcje. Utwory Grzegorza nagrane z umiarkowanym rozmachem, swego rodzaju wirtuozerią, lecz nie kładzie to wszystko na kolana. Po prostu jest dobrze. Warto przesłuchać, chociażby z ciekawości. Widziałem, że na allegro można dostać tą płytę, jej pełny tytuł to Kwartet Śląski / Republique - Grzegorz Ciechowski

audiokarma.org

• 1 miesiąc później...

Polecam twórczość śp.p chłopaka o ksywie Anton Maiden. Każdy fan Ironu powinien znać.

Dla cierpliwych do odgrzebania w necie. Człowiek poświęcił kapeli życie. Mój szacunek.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.