Skocz do zawartości
IGNORED

lampa za 20 - 30 tysięcy

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moglibyście doradzić zakup wzmacniacza lampowego za 20-30 tysiecy PLN. Słucham głównie akustycznego jazzu, klasycznej muzyki kameralnej.

Pozostałe komponenty będą wymienione w miarę mozliwośi później.

Aktualny system: Cabasse Farella, Marantz 17 ki

https://www.audiostereo.pl/topic/4791-lampa-za-20-30-tysi%C4%99cy/

Jadis DA-60. Podobno najlepszy do jazzu i klasyki właśnie. Piszę podobno, bo sam tego akurat modelu nie słuchałem - powtarzam tylko zasłyszane opinie. Za taką sumę możnaby też poszaleć z monoblokami lampowymi Amplifona, Ancient Audio albo Jolidy (monobloki Jadis nie mieszczą się juz chyba w tym przedziale).

Natomiast ciekawi mnie, dlaczego wymieniłeś akurat taką sumę? Słuchałeś tańszych lamp? Jest sporo ciekawych konstrukcji w okolicach 10 tys., które wcale nie muszą zabrzmieć gorzej niż te trzy razy droższe.

Gość Beck

(Konto usunięte)

Weź do ręki pisemka "Audio" i "Hi-Fi i Muzyka" i zadzwoń do dyżurnego redaktora z zapytaniem o radę.

Drugie rozwiązanie - dzwoń do rcm w Katowicach. Tam znajdziesz wybór lampy w praktycznie każdej klasie cenowej.

nie wiem czy telefony do redaktorow cos dadza,bo oni nie maja chyba specjalnego doswiadczenia jesli chodzi o lepszy sprzet,2-3 wymiany w systemie i przy odrobinie szczescia masz dzwiek lepszy niz u nich na chacie,sprobuj sie skontaktowac z ludzmi ktorzy handluja hi-endem,pojedziesz ,posluchasz,bedziesz mial wybor i porownanie a przeciez kupowac od razu nie musisz

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

VTL 150. Z drugiej ręki, nowe bywają w W-wie ( po upadku audioholica papiery, gwarancja itd. ) za około 15000 ( normalna cena chyba 24000 ) pociągnie chyba każde kolumny, przełącznik trioda/pentoda. ( podobno używany prywatnie przez T. Turner )

Audio research, też z drugiej ręki, każdy lampowy.

jeli wolisz triode

Audio note Conquest - z drugiej ręki nawet w wersji signature

Gość Tubka

(Konto usunięte)

Zapraszam na odsłuch mojego radia Beethoven (a.d. 1959), w którym samodzielnie wymieniłem przewód sieciowy. Z takim przewodem jest to jedyny taki odbiornik na Świecie (...)

Pozdrawiam wszystkich zdrowych Forumowiczów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.