Skocz do zawartości
IGNORED

JBL L Studio 890 + HK 970 Czy da rade?

Mrpawlo

Rekomendowane odpowiedzi

Panownie słuchajcie proszę o porade bo byłem dzisiaj w TOP HI FI w Sopocie trochę pooglądac i posłuchac sprzętów i pytałem się o NAD-a i ten "specjalista" powiedział iż jest to super wzmacniacz ale nie do tej muzyki co słucham.

Mówił iż są do spokojnej muzyki, Jazzu

Mrpawlo, 28 Gru 2008, 17:20

>O co chodzi z tym wzmacniaczem bo rozmowa tyczy się NAD-a???

To bardzo dobry wzmak, do kupienia poniżej 2000zł, a o co chodzi, hmmm...pewnie żebyś zwrócił też na niego uwagę.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Myslicie że ta Yamaha zagra dobrze z JBL L 890??? Kolumny już mam teraz jeszcze wzmacniacz :)

Podoba mi się design Yamahy,abrdzo spokojny otryginalny,nie miałem możliwości odsłuchu ale podobno ten model super się nadaje do dynamicznej muzyki. Czy ktoś miał stycznoś z A-S1000

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Z yamahy to tylko stare modele: AX900 (kapitalnie gra z JBL), A-1000, MX1000,2000. Końcówki M50, M60.

Każda z wymienionych jest o niebo lepsza niż ten gniot C372...

Kwestia tylko ich stanu technicznego, bo są już leciwe

Mrpawlo > No to trafiłeś na największych "fachowców" w 3 city. Absolutnie nie wierz w to co opowiadają, bo to wymysły i bajki. Wielu się już na tym przejechało.

Ten sklep można traktować jedynie na poziomie MM. Wejść, kupić upatrzone i wyjść. Z obsługa nie rozmawiać.

NAD radzi sobie spokojnie z każdą dynamiczną muzyką bez najmniejszego problemu. A Yamaha gra totalnie przeciętnie. NAD pod względem jakości dźwięku będzie znacznie lepszym wyborem.

Tak ferowane wyroki zawsze są idiotyczne, bo zawsze gra system a nie sam wzmacniacz.

bdw Skibus, miałeś kiedyś okazję posłuchać przyzwoitej Yamahy? Bo co do fachowców to pewnie masz rację;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A nowe modele z dawną Yamahą łączy tylko ten sam napis.

Nie twierdzę że Nad jest zły, ale twierdzenie że każda Yamaha gra przeciętnie jest ponadczasową bzdurą do kwadratu, wybacz.

Mrpawio, Stare Yamahy z JBL powinny dać Tobie to czego szukasz, ale posłuchać musisz sam.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

koledzy generalnie mają rację. NAD do spokojnej muzyki ?? śmiechu warte. podobnie sugerowali mi kiedyś w top hifi w kwestii harmana, że ciepły i muł. to są debile, którzy mają takie właśnie pojęcie o sprzęcie - NAD do spokojnej, Harman ciepły itp. wymienione wyżej NADy, to b dynamiczne wzmaki z powerem, najlepsze integry NADa. obecne Harmany bym sobie odpuścił, bo to raczej zabawki. jak już, to np stary HK 690, który jest świetnym wzmakiem z powerem i kopnięciem. sam go używam i na razie nie zanosi się na zmianę. gra liniowo i wogóle nie jest cieply. bas referencyjny !! użycie do niego pre pasywki (najlepiej typu "shunt") i wejście na końcówkę podnosi brzmienie o klasę !

olej kwestię wyglądu. na żywo nie wyglądają aż tak źle. poza tym, to też może być zaleta, bo ten nijaki wygląd może uwypuklić urodę sprzętu stojącego obok... powodzenia !!

niech kolega przestanie jęczeć :-) pytanie, czy to ma grać, czy tylko ozdabiać :-) ważne żeby uważać na handlarzy i starannie wybrać ofertę. 680 i 690 b trudno kupić, ale jak się weźmie pod uwagę wszystkie propozycje, to szybko nadaży się dobra oferta. parasound, nad albo stary harman. warto przemyśleć też zakup jakiegoś sony z serii ES i niech to będzie jakiś wysoki model. zdażają się dobre okazje.

Zapomnij o używkach, wielu się już przejechało. Nowy albo max 2 letni sprzęt z plombami + kpl dokumentów. Zresztą po co szukać nie wiadomo czego skoro i tak kolumny kiepskie ? Kup zestaw NADa podepnij Wireworldem i jak dojrzejesz to zmień kolumny na porządne. I ciesz się dźwiękiem

Witam w nowym roku Panownie.Decyzja postanowiona. Do moich L890 w poniedziałek odbieram Yamahe A-S1000 oraz odtwarzacz CD z tej samej serii.

Jeżeli was to interesuje to niedługo będę mógł puścić mały opis jak zestaw się sprawdza. Pozdrawiam

Aż nie mogę się doczekać tej relacji. Ciekaw jestem zawsze opisu systemu przez osoby, które nie mają doświadczenia i porównania. I nie pisze tego złośliwie, lubię czytać "świeże" wypowiedzi. Mam nadzieję, ze się nie zawiedziesz.

Kolumny już od kilku tygodni delikatnie wygrzewam na HK 970 także myśle że juz jest ok. No ale wiadomo że jeszcze cały zestaw Yamahy będzie trzeba wygrzac ale co mnie cieszy przeczyałem w pewnym tesnie tego zestawu że bardzo szybko się wygrzewa i już po około tygodniu czasu dzwiek jest taki jaki byc powinien. Jeszcze jedno bo o wygrzewaniu kolumn to wiem już chyba wszystko ale jeżeli chodzi o zestaw to czy wyglada to tak samo czy jakoś inaczej do tego podejśc??

Panowie także jeżeli kogoś by to zainteresowało to mogę wrzucic naprawdę krótką relacje w odsłuchu mojego sprzętu. Także reasumujac mam Kolumny JBL L Studio 890,do tego zestaw Yamaha A-S1000+CD-S1000.Dokupiłem również sub B&W ASW610 i do tego wszystkiego myśle że jak na ten sprzęt porządny zestaw kabli bo za wszystkie zapłaciłem równe 3000zł. I teraz pierwsze opinie: TO JEST WŁAŚNIE TO CZEGO SZUKAŁEM :) i to mnie najbardziej cieszy!!! jak dla mnie zestaw gra rewelacyjnie i to nie tylko przyt szybkich rytmicznych kawakłach gdzie pokazuje jak bardzo jest potężny(nawet przewyższył moje oczekiwania) ale ponadto czego przyznam szczerze za bardzo się nie spodziewałem po kolumnach JBL,przy kawałkach naprawdę spokojnych z dużą ilościa wolkali gra naprawe dobrze,bardzo szczegółowo. A gdy włoże płyte SACD np Depeche Mode to sytuacja tak bardzo mnie zaskoczyła że byłem w szoku!!! no i w tym przypadku chylę czoło konstruktorom Yamahy.

Początkowo przez tydzień kolumny miałem podłączone pod HK 970 i muszę przyznac iż myślełm że jest naprawdę super. Powiem szczerze że jak za te pieniądze to grało to przyzwoicie ale dopiero w momencie kiedy podpiełem Yamahe to zdałem sobie sprawe iż Harman pokazał max 60% możliwości kolumn a to stanowczo za mało :)

Wbrew wielu opiniom które ukazały się na moim poście gdzie ciężko znaleśc jaką kolwiek dobrą opinie o wybranych przeze mnie kolumnach ja dalej upieram się iż seria L Studio a w szczególości model 890 w swoim przedziale cenowych to naprawdę udana konstrukcja!!!!

Także chłopaki dzieki za wszystkie porady!!! teraz nie pozsostaje mi nic innego jak delektowac się piekną muzyka ;p pozdro!!!

Seria L to inna bajka niż kontrowersyjna seria E. L-ki są już uniwersalne. Zapraszam do wątku miłosników JBL-a w zakładce "kluby" ;) Fajnie jakbys wrzucił tam jakieś fotki zestawu kiedyś ;) Seria studio pokazuje pazur na nagraniach SACD! No i jak to JBL, trzeba dobrej elektroniki, żeby pokazał swoje walory. Tylko po co Ci sub przy studio L? :D he, he...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.