Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Ikon na tył

Sandowall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Warto kupować na tył lepsze i droższe Dali Ikon 2? Tam w sumie niewiele się dzieje więc może Ikon 1 w zupełności wystarczą? Szkoda tak 'w powietrze' wydawać pieniądze. Aha, mam w domu Ikon 6, CA640R i 22 m2 salon.

Przy okazji pytanie o jakieś fajne, tanie i czarne standy to tych monitorów.

Dzięki, Sandowall

https://www.audiostereo.pl/topic/47981-dali-ikon-na-ty%C5%82/

Ok

Być może mało jest na forum użytkowników głośników Dali Ikon, ale generalnie problem można uogulnić.

Warto kupować 'dobrej klasy' głośniki na tył czy to zwyczajnie 'para w gwizdek'? Pytam bo nie mam doświadczenia z systemami przestrzennymi 'dolby digital' a nie chce pakować kasy bez sensu. W moim budżecie jednak parametr 'cena' gra role :-)

Dzięki z góry

Pzdr, MW

sens może byłby gdybyś słuchał np muzyki wielokoanałowej SA-CD, do filmów to w zupełności wystarczą te mniejsze bo efektów "basowych" na tylnych kanałach jest tyle co kot napłakał :)

centralny oczywiście z serii Ikon ale jak $$ ważna to na tył ja bym nawet pomyślał o niższej serii Concept 1

Puki mam zielone światło w budżecie mogę kupić i ikony2. W razie porażki i potrzeby wymiany o zielone światełko będzie znacznie trudniej, dlatego wole się nie pomylić :). Odkryłem MTV HD i koncerty które mój sprzęt uwielbia. DOstaje gęsiej skórki na myśl o przetrzeni w tym co słysze. NIe chce zepsuć i nie chce przepłacić. Troche w sumie marudze ale jeżeli to bez sensu to uspokujcie moje rozdygotane na portwelu ręce :-)

Pzdr, MW

• 1 miesiąc później...

Witam,

Pewnie już po fakcie, czyli zakupie ale dokonam wpisu dla innych. Jeśli masz miejsce i budżet Ci na to pozwala to kup IKON2 - oczywiście pod warunkiem, że słuchasz muzyki w 5.1 lub SACD. Jeśli nie lub jesteś nastawiony na oglądanie filmów to IKONY2 zmarnują się na tyłach. Miałem identyczny układ jak Ty - IKON6 na przodzie i IKONY2 na tyłach i było super. Teraz z powodu ograniczenia przestrzeni na tył wrzuciłem jajka od KEFa. Jeszcze ich nie zainstalowałem na docelowych miejscach ale przy oglądaniu filmów nie dostrzegam uszczerbku na dźwięku. Myślę, że po ostatecznych "regulacjach" będzie jeszcze lepiej.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

jakiej wysokości mają być te standy ?

Sam korzystam z standów Premiera, tych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.