Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA A-S1000 + JBL L890 Poszukiwania

Mrpawlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Założyłem nowy wątek ponieważ kolumny już wybrałem i dokonałem zakupu są to JBL L Studio 890. Teraz poszukuje wzmacniacza stereo oraz odtwarzacza CD. Początkowo szukałem coś mocnego w Harmanie lecz szybko zminiłem zdanie i przestawiłem się na NAD-a C 372( brzydkie kaczątko) lecz od dnia dzisiejszego gdy byłem w salonie Hi Fi pewna grupa ludzi odświeżyła moje myslenie i nakierowała na YAMAHE A-S1000 oraz odtwarzacz CD-S1000. Rzekomo jest to zestaw który bardzo dobrze nadaje się do szybkiej rytmicznej muzyki jaką jest dance a tą słucham przede wszystkim(oprócz oczywiście 3 milionów innych gatunków muzyki,nie jestem mocno ukierunkowany poprostu słucham tzw "dobrej muzyki" ). Co sądzicie o tym zestawie,opinie prasowe na jego temat są bardzo zadowalające ale oni to z kwadrata potrafią zrobic całkiem dobre koło :)

Zalezy mi na oponiach ludzi którzy słuchali któryś z wymienionych elementów lub mają pojęcie w udzieleniu mi pomocnej rady jakiesprawdzi się ten zestaw z kolumnami JBL.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/48025-yamaha-a-s1000-jbl-l890-poszukiwania/

Polecam Ci odsłuch. Wybierz to, co się TOBIE podoba. Bo to TY będziesz później słuchał tego zestawu.

Wierz tylko sobie, ufaj tylko swoim uszom.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Jezeli masz taka mozliwosc to posluchaj. To sa swiete slowa.

Z wlasnego doswiadczenia, myslalem ze chce kolumny BW685, wrecz je pragnalem po przeczytaniu testow, aaale mialem okazje posluchac i porownac z paroma innymi kolumnami (na szczescie!). Byly pierwsze i niestety nawet bez sluchania niczego innego po 2 minutach wiedzialem ze nie spelnia moich oczekiwan. Wrecz siedzialem tam z opadnieta szczeka i wybuaszonymi oczami nie potrafiac pojac dlaczego brzmia tak zle... przeciez recenzje byly tak piekne... Kwestia gustu? Marketingu? Wiem tylko, ze byl bym straaaasznie niezadowolony jezeli bym je kupil w ciemno, a wiele osob je poleca.

Mysle ze warto sie pofatygowac gdzies dalej, poswiecic jeden dzien, troche funduszy ale miec pewnosc. Ja posluchalem i znalalzlem. Nie przegladam juz nerwowo recenzji w poszukiwaniu lepszego zrodla, wmacniacza, kolumn czy, nie daj boze, kabli. Moge sie w koncu skupic na muzyce.

Pozdrawiam i zycze powowdzenia!

jeżeli panowie ze sklepu hifi mieli tą Yamahę to się z nimi dogadaj na wypożyczenie do domu (spytaj ewentualnie ile chcą za wypożyczenie albo kup im jakąś dobrą flaszkę), wtedy będziesz w 100% wiedział czy to jest to

generalnie sprzedawcy nie robią problemów z wypożyczeniem bo zdają sobie sprawę, że wiele osób nie kupi w ciemno sprzętu

Z JBL 890 miałbym pójśc do sklepu??? Wtedy musiałbym zatrudnic jeszcze kilku "pomagierów" i niezły transport:) ale spoko zestaw mam juz w domku,kupiłem,jestem w fazie wygrzewnia wiec co do opini trzeba poczekac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.