Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Warszawa to dziura? To gdzie kupic?

nicki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, temat moze bardziej na bocznice, ale jednak o gramofonach... Dzis postanowilem kupic sobie gramofon... nowy w sklepie, tak za 2 tysie... jedyny rozsadny wybor, moim zdaniem, sl-1210 mk2 - prosty i mocny... zaden pazdierz, pseudo audiofilski, typu taniocha dla masturbantow ( komus sie naraze;)... ot, zwykly dobry gramofon dla mas... dawno temu wymyslony do hifi i produkowany do dzis dzieki zainteresowaniu dj. I co. Lipa... wszedzie albo project albo chinskie g... Gdzie my zyjemy, by w zadnym ze sklepow audio nie mozna bylo dostac najbardziej popularnego na swiecie gramofonu.

https://www.audiostereo.pl/topic/48029-czy-warszawa-to-dziura-to-gdzie-kupic/
Gość wswier

(Konto usunięte)

Ja swoj kupilem w sprzedazy wysylkowej.

Na szczescie ow technics jest dosc "pancernie" zapakowany.

Nie wiem, czy kupisz mk2. Imho ta wersja jest juz raczej nie do zdobycia, poza uzywkami.

MK5 mozesz kupic np. na stronach panasonica. Pewno, skoro panasonic jest z WWy, moznaby tez odebrac

osobiscie (ale nie testowalem tego osobiscie). Ogolnie, moim zdaniem, wiekszosc sklepow (nie tylko z Wwy) to dba przede wszystkim o "zapelnienie wystaw", tzn. ze nawet jak znajdziesz sklep, ktory to oferuje, to okaze sie, ze nie maja towaru w magazynie, beda chcieli zaliczke i bedziesz jeszcze zmuszony czekac przynajmniej pare dni...To sie tyczy zarowno sklepow internetowych, jak i "realnych".

Wiekszosc z nich jest "wirtualna" niestety ...

pzdr

wswier

Gość wswier

(Konto usunięte)

>janek, to wskaz lepszy wybor za te pienadze, co szybko pozwala na przelaczanie miedzy 33 a 45 ;)

Heh - to zalezy jaka osiagnales szybkosc w zdejmowaniu talerza, zakladaniu talerza itp... ;)

pzdr

wswier

no doladnie, to bylo tak retorycznie... generalnie, przykre jest, ze w jednym z wiekszych miast w Polsce, trudno jest natychmiast zrealizowac swoja fanaberie, wejsc do sklepu i kupic dosc popularny gramofon, pobiec do domu i montowac wkladke itd... przeciez nie mam jakis specjanych zachcianek ;)

Gość wswier

(Konto usunięte)

>Panowie

>To już nie jest Warszawa. Ta gmina nazywa się Warszawka:(

Conri - tak sprawiedliwie mowiac, to rzecz nie tyczy sie wylacznie Warszawy.

Ja pamietam, jak dawno, dawno temu ... :-) - kupowalem to co mam w "O mnie" - kupowalem to na Slasku.

Sytuacja byla identyczna. Zaplac zaliczke, poczekaj 2 tygodnie. Brak jakichkolwiek mozliwosci odsluchu itp.

No bylem dosc asertywny wtedy, pamietam, ze tzw. 1sza wersja moich zakupow to glosniki sf concerto,

czekalem 2 tygodnie, gosc sprowadzil, ja wzialem do domu, po czym nastepnego dnia przywiozlem z powrotem, bo - co prawda b. ladnie graly, tylko za male do tej powierzchni.

Zwrocilem, zamowilem juz finalne castle i czekalem kolejne 2 tygodnie.

To i tak tyle, ze trafilem na sprzedawce w gruncie rzeczy w porzadku, ktory bez wiekszych problemow przyjal towar z powrotem.

pzdr

wswier

Byłem w Barcelonie w fnac - do wyboru 7 różnych gramofonów.

U nas w MM albo Denon (DP-300, ale bywa że DP-23 - tragedia - z tego co Pamiętam tak jest na Okęciu).

Swego czasu był Denon DP-300 i chyba jakiś inny też w sklepie HiFi? w Galerii Mokotów na pierwszym piętrze - zobacz może tam.

W Saturnie w Blue City stoi Marantz.

Ponadto ze sklepów w których można zobaczyć jakiś gramofon:

AudioForte Reytana 7

Może w audiofil na Boya-Żeleńskiego lub HIFIclub niedalego Kopernika, ale nie jestem pewien.

Kiedyś był na Świętokrzyskiej zlikwidowany salon firmowy Panasonica (miał gramofon na wystawie), ale nie wiem, czy jeszcze gdzieś jest.

Achh te nasze kompleksy wobec Stolicy:-)

Kidyś w Wawie były salon Techicsa (Panasonica) na Pl Bankowym i na Żekaznej. Od czasu jak poszli w kierunku sprzedaży on line i zlikwidowali salony toten gramofon widywany był w podzimiach ronda Jazdy Polskiej czyli tam gdzie jest "zagłebie" sklepów dla DJ.

nicki

Ja swojego tuż przed świętami kupiłem tutaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od chwili zamówienia do momentu zapukania kuriera minęły 3 dni. Ale że mnie nie było w domu to już inna historia...i te barany z UPS, które mimo że się z nimi skontaktowałem i chciałem odebrać z ich magazynu, odesłali natychmiast do nadawcy.Sklep bardzo w porządku, zadzwoniłem i przeprosiłem że nie mogłem odebrać, więc automatycznie chcieli wysłać jeszcze raz. Ale że do Bydgoszczy nie mam daleko, to go sobie odebrałem osobiście. Muszę przyznać, że zapakowany był bardzo dobrze. Oryginalny karton włożony w jeszcze jeden o wiele większy, a cała przestrzeń między nimi wypchana folią z dużymi poduszeczkami powietrznymi. Dziwne, ale nie widzę już 1200 mk2, którego kupowałem i który kosztował tylko 1699,00. Jest już tylko 1210 mk2, ponad dwie stówki droższy. Ale zadzwoń, może mają jeszcze 1200, bo różnic zasadzniczych między tymi wersjami to nie ma. Jedynie przycisk zerowania pitcha, ale to bajer zupełnie zbędny do normalnego słuchania.

Ukryta Zawartość

Gość wswier

(Konto usunięte)

>bo różnic zasadzniczych między tymi wersjami to nie ma

Roznica pomiedzy 1200 a 1210 jest jedna : kolor. 1200 jest srebrny, 1210 - czarny

Roznica w przycisku do zerowania pitcha sugeruje ze mamy roznice pomiedzy mk. mk5 ma przycisk reset.

Inna zupelnie sprawa, to taka, ze to faktycznie niepotrzebne do normalnego sluchania muzyki

normalne - czytaj - nie djpowskie :-)

pzdr

wswier

Pod rondem Jazdy Polskiej jest zaglebie, ale racej skateshopow. Dj shop jest tylko jeden i to tylko z plytami. Ale zajrzec nie zaszkodzi maja sporo fajnych winyli, nie tylko do imprezowego grania. Jezyka tez mozna zasiegnac, mysle ze ludzie, ktorzy tam pracuja moga wiedziec gdzie w Warszawce kupic tego Technicsa. W sumie sam jestesm ciekaw czy jest gdzies w naszym pieknym miescie jakis sklep, gdzie mozna wejsc, zaplacic i wyjsc z tym gramofonem pod pacha.

nicki -chłopie robisz problemy w erze internetu :

Wejdź na stronę:

Ukryta Zawartość

i kup.

Ukryta Zawartość

>zawi

Wydaje mi się, że problem w tym, iż on nie jest zdecydowany i chciałby najpierw obejrzeć.

Też tak miałem jak oglądałem w internecie DP-300 i się zastanawiałem, a jak zobaczyłem na żywo, dotknąłem, to mi całkiem przeszło. Jeszcze przed słuchaniem.

W końcu do nie 100zł i każdy chciałby, żeby mu się potem wybrany gramofon podobał.

>Nicki

Pozostaje Ci zapytać na forum, kto byłby uprzejmy zademonstrować tego Technicsa, a potem jak się zdecydujesz, to kup w internecie. Lub wycieczka np. do Berlina.

pozdrawiam

Koledzy, siedze wlasnie i juz slucham muzy z 1210... jest milo ;) Zuwi, chlopie, ja lubie miec mysl... wyjsc z kwadrata, strzelic dwa browary w barze z kolegami i taryfa pojechac po sprzet do sklepu, proste... ale z wawy do wrocka to daleko chyba, co nie ;) Technicsa, kupilem po kontakcie z infolinija Panasonica ;) polecili mi sklep gdzie kiedys byl chyba pewex na swietojerskiej, hehe lezka sie w oku kreci na widok tego kartonu.... pozdro i wszystkieg dobrego na Nowy Rok.

nicki-dorabiasz jakieś puste ideologie to prostej czynności jaką jest kupno. No chyba że faktycznie nie jesteś zdecydowany na ten sprzęt.

Jak lubisz kupowac z przygodą w tle to polecam samolot do Wrocławia będzie szybciej niż taxi

Zuwi, nie wiem po co te zlosliwosci ;) puste to jest kupowanie przez internet... bez kontaktu ze sprzedawca, jakiekolwiek pojecie o gramofonach by on mial... zyjemy w czasach gownianego braku kontaktu z ludzmi, to kupie tu to, tam wszysko przez siec, byle taniej... to kiepskie podejscie do zycia, bez celebry, hehe i nie pisz mi tu wiecej o Wniebowzietych ;) pozdro

Santadog, notez mnie to zdziwilo, ale po telefonie do skepu pan sprzedawca mi zarezerwowal, a jk sie pojawilem to wyjal karton z zaplecza ;) Cena byla wyzsza, niz te, ktore byly tu wymieniane, ale badzmy szczerzy.. to jedyny sklep, ktory mial od reki.

Nicki-to nie podejście do życia tylko życie.Oczekujesz że w erze mp3 i innego gówna sklepy pseudo audio będą trzymac na stanie mało chodliwy towar-pobudka.

Gwarantuje Ci że gdybyś chciał na gramofon przeznaczyc min.10kzł to i sklep by się znalazł, ludzie i cała ta otoczka która dla Ciebie jest tzw. celebrą (rozumiem to i też to lubię)

Zawi, za 10 kzl, to w Polsce szubrawcy szukaja jelenia wsrod amatorow niby kwintesencji... a na swiecie jest taniej... taki wejski techniks przynajmiej trzyma cene, ale trudno go dostac... i o to chodzi w tym watku.

w sklepach dla DJ nie ma na półce ? dziwne...

robić to go raczej nie przestaną bo to światowy standart w klubach , mało tego , są DJe którzy w warunkach bookingu określają jaki ma być sprzęt i zawsze Technics jest wśród wymienionych jeśli tylk DJ gra z czarnych placków (obok cd "tysiączek" i mixera 600 lub 800 - wszystko od Pioneer`a)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.