Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon Kenwood KD-2100

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnosnie gramofonu Kenwood KD-2100 czt ktos zna taki model wyglada niezle jest to pełny automat ma duzo regulacji zamontowana jest w nim wkładka Ortofon jakas nieoznakowana.Mam pytanie czy lepiej wymienic w nim wkładke na jakas do 400 pln czy lepiej kupic nowego Denona f300,Marantza t42,Pro-ject.Bardzo mnie denerwuja przedzwieki ,przy cichszym słuchaniu jest przyzwoicie,ale czym głosniej tym gorzej,nie wiem czym jest to spowodowane.Gramofon mam podpiety pod wejscie phone we wzmacniaczu Yamaha ax 497.Boje sie tego ze nowa wkładka nic nie zmieni,ale mysle ze taka wkładka bedzie napewno lepsza niz w nowych budrzetowych gramofonach.Co w takiej sytuacji ewentualnie jaki gramofon jest godny polecenia nowy do 1200 pln.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/48074-gramofon-kenwood-kd-2100/

Przepraszam za zdjecie ,załadowało mi sie inne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

te dziwne dzwieki moga sie brac :

- zle wykalibrowana wkladka

- uszkodzona wkladka,igla

- za duza wartosc antiskating

- poprostu czas na wymiane wkladki

- moze cos z kablami ???

pzdr

MUSIC NON STOP

Tez sie nad nim zastanawiam,ale wiele osob go odradza mowia ze to didzejski badziew sam nie wiem,mam małe doswiadczenie kiedys miałem za komuny nowy gramofon Bernard,teraz powracam do anologu,bo ta muzyka ma dusze,płyt mozna troche kupic,gorzej z gramofonem.Nie jestem audiofilem bedzie to grało z Yamaha ax 497 i B&W 602s2 zalezy mi najbardziej zeby nie było tego bu.Przedzwiekow.

Przede wszystkim gratuluję myślenia o vinylach,

W kwestii produkcji gramofonu " wszystko już było"

Ale na pewno o tym wiesz czytając wątki w zakładce analog.

Ten DJ ski badziew jest klasą zblizony do innego badziewia technicsa 1210 i spokojnie radzi sobie z natężeniem dzwieku 110 dB w klubach. Bez brumu i przydzwięków. Wszelkie możliwe regulacje ramienia itd.

Tylko wygląda tak ze szczęka opada. Duszy analogu toto na pewno niema.

Na pewno temu Adamowi nie można wiele zarzucić. Używałem takiego kilka lat. Dokupiona dobra wkładka za 350zł i miałbyś naprawdę dobry dzwięk. Sprzęt na długie lata. Facet jest Wrocławia .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak prezentuje sie niezle,ale ten Kenwood to tez jest dosc solidna maszyna ,jak miałbym kupywac stary,to lepiej dokupic wkładke do tego mojego kenwooda.Bo jednak Adam 499 plus 350 za wkładke i nadal niewiadoma,moj Kenwwod plus dobra wkładka tez nic pewnego,a nowy to jednak jest jakas gwarancja nieingerowania do wkładki itd.Te Reloopy widziałem na allegro po 490 pln uzywane,ale bałem sie je kupic moze zle zrobiłem,ale naprawde skupiłbym sie na czyms nowym.Te budzetowe Pro-jecty,czy Thorensy sa tak lipne ze nikt o nich nic nie pisze,pewnie tak bo tutaj sa jednak ludzie o duzej wiedzy,ja jestem tutaj laikiem wiec napewno wyciagne odpowiednie wnioski,do tej pory interesowało mnie raczej kino domowe i w tym temacie mam jakąs wiedze,ale te nowe formaty to juz troche przegiecie pały,ładowanie kasy w studnie bez dna i ciagle cos nowego.Zaczyna mnie to draznic.

Adaś i shure 97 to dobre połaczenie, na pewno gra, ćwiczyłem taki układ. Warto podjechać do goscia i zapoznać się z Adamem. Porządna maszyna doceniana również przez za przeproszeniem audiofili.

budzetowe projecty mozna sobie faktycznie w buty wsadzic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie 499 za adama to gruba przesada. Naprawdę. Za to móżna kupić naprawdę fajny gramofon. Thorensa Wcale nie budżetowego. Duala i sporo innych. Adam jest może szczytem polskiej myśli technicznej ale to nie powód żeby wywalać na niego pięć stów.

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witam, ja kupiłem Reloopa rp 6000, wydałem z wkładką, pokrywą, 1500 zł.........i jestem bardzo zadowolony, co do wyglądu to jest kwestia indywidualna - mi bardzo odpowiada.Szczerze go polecam. Pamiętaj, że głównie poza wszystkimi regulacjami to wkładka gra w gramofonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.