Skocz do zawartości
IGNORED

Przejście widełki na banany - jakie?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Problem jest taki, że mam fajne kable (Transparent The Wave) ale mój Marantz nie obsługuje widełek. Narazie gra to tak, że mam wtyki bananowe (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) skręciłem je z Transparentem i wetknąłem do Marantza, ale to bardzo luźne połączenie, nie ufam mu.

Może rozwiązaniem byloby zakupienie bananów z blokadą(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) problem jednak w tym, że oferują one świetne polączenie, ale jak sie nie montuje widełek, bo wtedy nie dokręcają sie do końca i z blokady pupa.

Mogę jeszcze rozlutować Transparenta i zamontować dobre wtyki bananowe, ale uczyniłbym to niechętnie, bo to już będzie grzebanie i później nikt ew. tych kabli nie kupi (ja bym nie kupił).

Co proponujecie?

Tuningować Marantza nie mogę bo na gwarancji (a i za bardzo nie chcę).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jako, że linki nie działają, to jeszcze raz:

narazie podpiąlem widełki pod to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale te bardzo słabo siedzą w gnieździe głośnikowym.

te zaś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sie nie będą blokowały należycie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to może jeszcze raz powtórzę tutaj mój problem, bo w innych tematach nikt nie odpowiedział, mam kable głośnikowe zakończone babanami vdh dyi jak na stronie pemarku, nie wykluczone że będę musiał te kable podpiąć pod gniazda BFA takie jak w linn classic lub sneyky,

czy jest jakieś przejście które umożliwiłoby takie połączenie bez zdejmowaniea tych bananów z kabli bo mam 2 lewe ręce, z tych na bestaudio nic mi tak na piewszy rzeut oka nie wygląda.

hazardzista5, 9 Sty 2009, 07:04

Postaraj się skontaktować ze sklepem Hi Fi Corner (Poznań), są sklepem dystrybutora Cyrusa - Intrady (tak mi coś po głowie chodzi). Cyrus w swojej ofercie ma specjalne wtyki BFA dla wzmacniaczy. Sprzedają je w komplecie ze wzmacniaczem. Może mają jakieś "luzem". Wtyk (kątowy) ma tuleję, w którą można wsunąć goły kabel lub bananek i docisnąć go śrubką.

dzięki Kolegom za podpowiedzi,

ale z tej wersji szukania za granicą jednak nie skorzystam (za małe doświadczenie a to tylko końcówki),

ale czy ja wyciągam dobre wnioski że ten rodzaj bananów z dziurkami z boku i "do szpica" już akceptuje BFA czy jeszcze trzeba coś innego, bo jak wystarczą te banany to lepiej zdjąć moje i dać zamontować w sklepie na stałe te z dziurkami.

dzięki Kolegom za podpowiedzi,

ale z tej wersji szukania za granicą jednak nie skorzystam (za małe doświadczenie a to tylko końcówki),

ale czy ja wyciągam dobre wnioski że ten rodzaj bananów z dziurkami z boku i "do szpica" już akceptuje BFA czy jeszcze trzeba coś innego, bo jak wystarczą te banany to lepiej zdjąć moje i dać zamontować w sklepie na stałe te z dziurkami.

• 2 tygodnie później...

Therion

>Powracam z tematem, bo 360zł na konektor to trochę sporo. Może ktoś zna coś podobnego trochę taniej?<

jeśli chcesz mam do sprzedania 4 z oferty Supry.stan nówka,nigdy nie podłączane,w oryginalnym opakowaniu

naturalnie chodziło mi o poz.4 ze strony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.