Skocz do zawartości
IGNORED

KHT 2005 dziwne uderzenie basu :(

nogall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzis stałem się posiadaczem zestawu KEF KHT 2005. Wszystko juz podpięte tylko mam problem z basem. Np przy przełączaniu źródła dziwięku (np CD-DVD) słychać pojedyncze bardzo mocne uderzenie suba. To samo dzieje się przy włączaniu/wyłączaniu amplitunera czy odtwarzacza. Poza tym bas gra normalnie. Co to może być?

https://www.audiostereo.pl/topic/48304-kht-2005-dziwne-uderzenie-basu/

masz pętlę masy.

sprawdz, czy sub buczy, jesli odłączysz antene od tv. Gdyby buczenie się zmniejszyło lub ustało, powinieneś kupić separator galwaniczny (kilkanaście zł kosztuje)

W Twoich sprzętach są:

albo stałoprądowe stopnie i niestety niezerowe potencjały na wyjściach i wejściach;

albo mimo separujących kondensatorów, składowe stałe potencjałów polaryzujących nie są „odprowadzane” do masy.

Ciężko to wytłumaczyć. Elektronicy wiedzą o czym mówię.

Poproś jakiegoś znajomego elektronika lub skorzystaj z serwisu. Rzecz jest do zrobienia.

Witam.

U mnie to jest dziwna sprawa. Poprzedni zestaw grał ok. miałem Mission M35+M31+M3c2 + Sub Jamo 250. Zmieniłem na KEF KHT 2005 i zaczęły się jaja z subem. Tak jak pisałem buczy jak cholera (w zasadzie już nie bo podłączyłem go do listwy bez uziemienia) a dodatkowo każde przełączenie źródła dźwięki n np (CD - DVD) powoduje głośne tąpnięcie suba.

Wczoraj sprawdziłem jeszcze jedną rzecz podejrzewając że to nowy sub ma gdzieś przebicie i podłączyłem stary Jamo i efekt jest taki sam. Zgłupiałem bo jeszcze dwa dni temu tego nie było. Czy coś takiego może zrobić się "nagle"???

Już cały głupi jestem z tego wszystkiego :(

A te "stałoprądowe stopnie i niezerowe potencjały na wyjściach i wejściach" ;

czy "składowe stałe potencjałów polaryzujących nie są odprowadzane do masy".

są gdzie w subie czy w innym "klocku". Dla mnie to trochę magia :):):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.