Skocz do zawartości
IGNORED

DTS Master Audio i Dolby TrueHD ?

Jacekk011

Rekomendowane odpowiedzi

Vitold_MAN - nie czepiam sie. Zwracam jedynie uwage na to, ze nie wiesz o czym piszesz. Wnosze wiec, ze swa opinie opierasz jedynie o cene produktu. Ja 350tke dostalem jako gratis do projektora. Poniewaz nie potrzebuje w tej chwili wersji HD dzwieku jestem z niego bardzo zadowolony. Nie mozna mu nic zarzucic pod wzgledem video a mysle, ze jako transpotr tez sprawdzi sie doskonale gdyz transport to transport. Za pewne docelowo zakupie Denona 3800 ale nie teraz. Uwazam, ze zakup wlasnie 350tki + dekodery w dobrym ampli spokojnie spelnia oczekiwania autora watku.

Po co tyle agresji i ocierania sie o wulgaryzmy. Piszemy o wyrafinowanych sprzetach wiec poszukajmy wyrafinowania w wypowiedziach swych...

Vitold_MAN - nie czepiam sie. Zwracam jedynie uwage na to, ze nie wiesz o czym piszesz. Wnosze wiec, ze swa opinie opierasz jedynie o cene produktu. Ja 350tke dostalem jako gratis do projektora. Poniewaz nie potrzebuje w tej chwili wersji HD dzwieku jestem z niego bardzo zadowolony. Nie mozna mu nic zarzucic pod wzgledem video a mysle, ze jako transpotr tez sprawdzi sie doskonale gdyz transport to transport. Za pewne docelowo zakupie Denona 3800 ale nie teraz. Uwazam, ze zakup wlasnie 350tki + dekodery w dobrym ampli spokojnie spelnia oczekiwania autora watku.

Po co tyle agresji i ocierania sie o wulgaryzmy. Piszemy o wyrafinowanych sprzetach wiec poszukajmy wyrafinowania w wypowiedziach swych...

Polecasz mu sprzet za KROCIE tylko po to by podpiac go do starego ampli ? Bilans finansowy takiej operacji jest wg mnie całkowicie irracjonalny. Powtarzam raz jeszcze. Za cenę SONY 5000 ES mozna kupic SONY350 i amplituner Denona 3808 - a to już zagra solidnie - nawet przy załozeniu ze 350 to chłam...choć bebechy ma w gruncie rzeczy te same /choć nieco ich mniej/ co BR SONY kosztujacy 7x wiecej...

Cieszę się , że mogę poczytać Wasze wpisy,zawsze czegoś się człowiek nauczy. Czyci zmierzamy do opcji - tańczy BD jako transport i nowy ampli z dekoderami.Muszę popatrzeć co tam wymyślili w ampli.Odkąd mam Yamahę( jakieś dobre 7 lat), nie interesowałem się, a YamahaRXV1000 - to był wtedy wypas.Teraz Yamaha chyba też robi jekieś dobre ampli - czy cie mylę?

Już znalazłem.Denon o którym piszecie i Yamaha - odpowienik - to 6kzł. Z pewnościa warto , ale już myślę, że jak to zrobię to za kilka lat wymyślą np obraz hologramowy trójwymiarowy z dźwiekiem jeszcze dokładniejszym i odechciewa mi sie zakupu. Na razie chyba kupię skromny BR i zobaczę co moja Yamaszka z nim zrobi , a potem pomyślę co dalej.

A może ktoś ma pomysł jak zgrać z recordera nbox nagrany program w HD na jego twardym dysku na dysk typu DVD , czy trzeba kupić nagrywarkę blue ray. Da to się przegrać przez to wyjście hdmi.Jakość tego nagrania jest imponująca - warto byłoby mieć sposób na zarchiwizowanie na stałe, a nie tylko na twardym dysku.

mialem kiedys Y DSP-A2 i DVD-795 tez byl wypas:)

popatrz moze tez po Denonach ja sie przesiadlem z Y gdyz bardziej mi odpowiada barwa Denona. Y byla meczaca na dluzsza mete. dodatkowo bardziej audiofilskie marki tez wchodza w kino. nad rotel CA jest w czym wybierac:) zycze powodzenia w poszukiwaniach...

Jacekk011, 18 Sty 2009, 14:41

>Już znalazłem.Denon o którym piszecie i Yamaha - odpowienik - to 6kzł

Bzdury pleciesz. Ja swojego denona - nówkę w kartonie- kupiłem za 4k zł

Ale chyba bardziej chciało mi się szukać niz tobie

mobor>ale po co taki ton.Piszesz pozytywne rzeczy - ucieszyłeś mnie wiadomością o cenie, a od razu wylatujesz z tekstem.Pomagajmy sobie - przecież o to chodzi - jestem wdzięczny za informację. Pozdrawiam - Jacek

Kupiłem BR Philipsa 7200. Ma wyjście analog szesciokanałowy. Ma równiez hdmi i cyfrowy coaxial i optical.Podłączyłem do mojej Yamahy i odpaliłem Rush. Po cyfrowym wyjściu Yamaha wykryła DTS - gra nieżle na tym swoim DTSie. PO cześciokanałowym analogu - żle, wręcz fatalnie. Ale cięszę się , że DTS działa.Teraz chciałbym dowiedzieć się jaka jest różnica w jakości dźwięku z DTS , a DTSHD i DTS MA - porównywał ktoś ze zwykłym starym DTsem?

PS. Philips fajny.Obraz bardzo ładny.Z dźwiękiem zaczynam kombinować.Dziękuję wszystkim za pomoc i idę słuchać RUSH. POzdrawiam - Jacek

mobor to prostak lubiący obrażać wszystkich za wszystko.

Mi niedawno napisał, że upadłem na głowę, jestem ślepy i głuchy i że mam się leczyć.

Po prostu nie należy na niego zwracać uwagi.

Inna sprawa podawanie atrakcyjnej ceny bez podania źródła zakupu to naprawdę żadna sztuka.

janunio, 20 Sty 2009, 09:47

janunio vel dominijestem vel...jeszcze kilka pseudonimów

jak się pisze takie PIERDOŁY trudno nie odnieść wniosku że jest się slepym, głuchym

oto wypocinki janunia- niech każdy posiadacz koncery Celinki sam oceni kto ma problemy zdrowotne

"No trudno ; muszę się "pochlastać".

W życiu nie dopuszę aby Celine Dion VEGAS zostało uznane za udane.

To dramat HD tak w fazie wizyjnej/realizacyjnej jak i audio.

Po prostu: Chała Roku.

Przyjdzie umierać za przekonania.

Jestem gotów. Absolutnie pozycja z serii TOTAL PORAŻKA.

Oby przed 00.00.09

I starocie, takie odgrzewane kotlety:

MADONNA - marzenie (jakie ?) wielu forymowiczów.

Trochę przycichło. Może się zestarzała. Albo oczy się wyprostowały wreszcie naszym miłym gimnazjalistom.

PS. oglądam ( 22.23) na Polsacie ( Warszawa - pl. Ko9nstytucji - kto wie której ?) i zadziwiam się Feel śpiewa HIT z 39,6 (TVN - prod).

Jak to możliwe ?

A tera z : " to nie Ja biłem Ewę ... "

I Edytka. Jak zawsze doskonała.

Śpiewa: " Wyginam ciało śmiało". Dużo lepiej Jej wychodzi jeszcze niż Waszej staruszce MADONNie.

Generalnie:

To sukces, że polskie telewizje zaprosiły , a gwiazdy przyjęły zaproszenia do show na świeżym powietrzu w mroźną noc sylwestrową. Naród niech się bawi tak jak ja, dziś sam przed TV.

Sukces nie dotyczy iTi = N-ki bo odpuścili. Jej produkcja noworoczna będzie emitowana już 07.01.2009.

I totalny Żart:

Wielki sukces FARFAŁA.

tak poważnie : sukcesu elity z woronicza 17 nikt i nic nie powstrzyma. "

Te radosne wypociny kazdy moze przeczytać na własne oczy pod adresem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Audiostereo to forum ludzi muzycznie wrażliwych.

Forum to z natury, miejsce swobodnej wymiany poglądów.

To sa moje poglądy i żadnej opinii nie zmieniam.

Tym bardziej pod presją prostaka mobora.

Nikt nie broni ci napisania własnej opini np. o Celine Dion.

Jedyne co dobrze ci wychodzi to obrażanie wszędzie innych.

twierdzisz ze to ja jestem prostakiem? a to dobre - szczególnie w kontekscie twojej forumowej działalnosci

Jest Cie wszedzie pełno tylko nie wszyscy uzytkownicy wiedzą że ty to ty

Ja jednak nie ukrywam się pod kilkoma róznymi pseudonimami co zresztą wytkneła ci juz administracja innego forum.

Zapewne było ci wstyd twoich wlasnych wypowiedzi

Powiadasz zę forum jest dla osób "muzycznie wrazliwych"... Pewnie masz rację ale my rozmawiamy także o obrazie i urządzeniach słuzących do jego utrwalania/odtwarzania

Mówią ze o gustach się nie dyskutuje ale nie sposób nie odnieść się do twojej "specyficznej" wrażliwości i sposobu pojmowania sztuki jaki ukazałeś w poście który zacytowałem wyżej. Wynika z nigo niezbicie że twoje zdolności percepcji sztuki zatrzymały się na etapie Edyty Górniak.

" Edytka. Jak zawsze doskonała.

Śpiewa: " Wyginam ciało śmiało". Dużo lepiej Jej wychodzi jeszcze niż Waszej staruszce MADONNie. "

I znowu cytat - przypominam - na temat koncerty Celine D.:

- wydaje się, że większość materiału to tgz. pół-playbacki czyli śpiewanie do nagranego wcześniej podkładu.

A to ma mało wspólnego z atmosferą żywego koncertu

- wielkość sceny prztłacza wykonawców i widza

- poziom choreografi baletu żenująca, cuchnie minimalizmem powtarzanego dzień w dzień przez parę lat eventu

- fatalny mix toru wokalnego, słychać niskiej klasy mikrofon

Płyta oczekiwana była przez kilka lat ( kontrakt w Vegas). Wyszła szmira i klezmerskie dno

///////////////////////////

A tak oceniają ten sam koncert inni:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Namawiasz mnie na ring ? ;)

Mi wystarczy siła argumentów - każda moja wypowiedź to linki i cytaty. Wnioski każdy wyciągnie sobie sam

Jak mawia poeta "słowo silniejsze niż miecz" :)

W kwestii Philipsa nie pomogę- ni znam tego modelu. To mało popularny produkt

ring na forum to dosc bezpieczna forma argumentacji:) namawiam do powrotu do tematu jedynie ;)

no wlasnie zdziwil mnie kolega wyborem, ktorego dokonal i chcialbym poznac jego geneze?

mobor, 20 Sty 2009, 06:05

>roznica pomiedzy DTS a DTS HD MA jest taka jak pomiedzy MP3 a WAV

>Ciekawe czy ten twoj Filip umie wyrzucc gęste formaty jako bitstream. Jezeli nie- jesteś "ugotowany"

>:)

"Dyskusja" trwa na całego. Wystarczy trochę poszukać w necie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> wiatrak

czytam to swoje zdanie i czytam i jak nic z jego zlozonosci nasuwa mi sie, iz pytanie o geneze skierowane ku wyborowi postawilem;)

-> haszu

nic tam nie pisza czemu kolega wybral filka;)

Witam.Nie wypowiadam się w sprawach nie związanych bezpośrednio z tym wątkiem.Chciałbym aby był z niego jakiś pożytek dla innych.A więc....

1. Jeśli różnica między DTS, DTS HD i MA jest jak między mp3 i wav - to pięknie - pewnie gra warta świeczki.

2.Kupiłem Philipsa z różnych powodów( niekoniecznie mądrych)

po pierwsze - chciałem sprawdzić te sześć analogowych wyjść tak ,żeby zbytnio nie bolało cenowo.Sprawdziłem i OK - wiem, że to do kitu.Wcześniej kupiłem LCD Philipsa - nie najwyższy model, za 1,5kzł bez fullHD - nie spodziewałem się cudów i mile mnie zaskoczył swoim obrazem - nie spodziewałem sie aż tyle za te pieniądze.To także wpłynęło na moją decyzję. Poza tym wygląd Philipsów mi odpowiada.Ten model BR ma wyjście hdmi( jak każdy) i to mi nie zamyka drogi do dżwięku po zakupieniu ampli z dekoderami.BR nie rozczarował mnie obrazem - wręcz przeciwnie - i to już bardzo dobrze. Na razie nie żałuję zakupu.Nie kosztował majątku, obraz naprawdę mi sie podoba. Po podłączeniu do mojej Yamaszki okazało się , że DTSHD i MA Yamaszka wykryła po prostu jako DTS i zagrała solidnym DTSem.Koncert Rush jest pięknie zrobiony i zrealizowany - obraz piękny. Co do dżwięku - było tak jak to na DTSie, ale z pewnością HD i MA to może być to. Na razie bawię się Philipsem i nie narzekam.

Koledzy w przyszłości kupię ampli z dekoderami i tyle BR wyśle po hdmi cały sygnał a ampli roskoduje.

Poza tym BR bardzo ładnie odtwarza zwykłe filmy DVD znacznie lepiej(obraz i dźwięk) niż mój Pioneer DV444.

Jeśli ktoś ma swoje doświadczenia z dżwiękiem DTSHD i DTSMA - proszę wpisywać w tym wątku - warto dowiadywać się na ten temat nowych rzeczy.Będę też wdzięczny za wzajemną pomoc - konretne wpisy i pomijanie aluzji osobistych. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc - pozdrawiam - Jacek

przestan... nie ma zadych aluzji... Twoja kasa, zaplaciles ok 70% wiecej niz mogles tylko po to aby sie przekonac o tym co Ci pisalismy jak pytales - po analogu kicha w tanich BD. Zaplaciles i juz wiesz tylko szkoda, ze nie brales tej wiedzy jak dawalismy ja gratis:)

nie, nie czepiam sie... juz nic nie mowie ;)

darekdz>zapewne masz rację. Widzisz jak to jest z ludźmi - nie uwierzą dopóki nie dotką własnymi łapami,no cóż może kiedyś się poprawię.Ale jestem z Philipsa zadowolony jeśli chodzi o obraz, a Ty za tą samą kasę co byś kupił?( dałem za niego 850zł)....Pozdrawiam - Jacek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.